Oplev Berlin

Fra Danmark er det kort vej til at opleve Berlin, og de fleste flyselskaber tilbyder direkte ruter til den tyske hovedstad. Både SAS, Norwegian, og lavprisselskaberne EasyJet og Wizz flyver til Berlin for en relativt billig penge. Du kan flyve direkte både fra Kastrup Lufthavn og Billund Airport. berlin har pt. to internationale lufthavne, henholdsvis Berlin Tegel Lufthavn (TXL) og BerlinSchönefeld Lufthavn (SXF). Begge er nemme at komme til – enten, du rejser med taxa eller offentlig transport. 


Du kan også komme til Berlin med enten tog eller bus, og både DSB og FlixBus kører til storbyen. Hvis du er glad i at køre bil, kan du selvfølgeligt også vælge at tage bilen. Det tager ikke mere end cirka 6 timer at køre fra Danmark til Berlin – selvfølgeligt afhængig, hvorfra i Danmark, du rejser fra.

Shopping i Berlin

Den tyske storby er kendt som noget af et mekka for shopping entusiaster. Her finder du både store shopping centre med kædebutikker, eksklusive designerbutikker og charmerende, små second hand shops. Berlin har desuden utallige loppemarkeder, som er vel værd et besøg.

Omkring Kurfürstendamm i det gamle VestBerlin finder du både trendy kædebutikker og klassiske luksusbutikker. 

I dette område ligger også det kendte shoppingcentret, KaDeWe. Det gamle Østberlin har også et rigt udvalg af shopping muligheder – uanset budget. På Alexanderplatz ligger også indkøbscentret Alexa, med et stort udvalg af forskellige butikker. 

Langs Friedrichstraße finder du de mere eksklusive butikker, mens Friedrichshain og Kreuzberg er hot spots for vintage entusiaster. Berlin flyder nærmest over af loppemarkeder. Det nok allerstørste marked ligger i Strasse des og her er det muligt at gøre et rigtig kup. 

Transport i Berlin

Uanset, hvor i den tyske hovedstad, du bor, så er det nemt at komme omkring. Berlin har meget gode offentlige transporttilbud, og det allernemmeste er at bruge U-bahn eller S-bahn for at komme omkring. I det gamle Østlige Berlin findes der også sporvogne, som er en charmerende måde at komme omkring på, og som desuden giver dig mulighed for at se byen – i modsætning til U-bahn, hvor du rejser under jorden. Offentlig transport er billigt i Berlin, og du kan købe både dagsbilletter og rejsekort på de forskellige stationer. 

Berlin er inddelt i forskellige zoner, så det er en fordel at sætte sig ind i zonesystemer, inden du køber billet. 

Seværdigheder i Berlin

Berlin har en rig og dramatisk historie og kultur, som gør byen til en særdeles spændende destination for den kultur- og historieinteresserede. 

Berlinmuren

Resterne af Berlinmuren er et absolut must-see, hvis du er interesseret i Berlins historie. Berlinmuren blev opført under Den Kolde krig i 1961, og skilte byen – og Tyskland i et kommunistisk Østtyskland (DDR) og et demokratisk Vesttyskland. Murens fald i 1991 markerer også Tyskland genforening, og Berlinmuren er detfor et sædeles vigtigt historisk og politisk symbol. 

Brandenburger Tor

Majestætiske Brandenburger Tor er nok den allermest kendte seværdighed i Berlin. Det er den den største og sidste bevarede byport i Berlin, og blev opført i 1791. Det flotte bygværk ligger centralt på Pariser Platz, lige syd for den tyske rigsdag, som også er vel værd et besøg. 

Berlin Zoo

Storbyferie kan være udmattende, men en tur Berlin Zoo er det perfekte afbræk fra travle gader, seværdigheder og shopping. Og hvis du rejser med børn, så er et besøg i Zoologischer Garten Berlin et must. Berlin Zoo blev anlagt i 1844, og med sine 33 hektar er det Tysklands ældste og største zoologiske haver. Her kan du gå på opdagelse blandt knapt 20.000 forskellige dyr. Til forskel fra København Zoo, så har den ‘kun’ omkring 5000 dyr i dag. Så der er massere at udforske og opleve i Berlin Zoo! 

Spisesteder i Berlin

Berlin har en rig madkultur og er kendt som noget af en kulinarisk smeltedigel. Her finder du et hav af forskellige spisesteder – lige fra mellemøstlig street food, Döner kebab, til currywurst og traditionel tysk mad. Den tyske hovedstad er kendt for sine mange hyggelige, små cafeer og spisesteder, såsom Silo Coffee. 

Cafeen ligger i det hippe Friedrichshain-kvarteret, og er det perfekt sted at spise morgenmad. Spisestedet The Bird i Prenzlauer Berg er desuden et must for dig, der elsker burgers og steaks. Et sandt mekka for kødelskere!

Men Berlin er også en rigtig god by for dig, der er vegetarianer og veganer, og den tyske storby har et hav af lækre, kødfrie spisesteder, såsom Kopps, der ligger i Linienstrasse.