30 drømmedestinationer du skal besøge dette forår

Hvor skal dette års forårsrejse gå hen? Til en sprudlende storby, en smuk ø eller et eksotisk, varmt land?

Lige meget om du er på udkig efter en spontan forårsferie eller et hurtigt weekendophold, kan det kan være svært at overskue, hvor man skal rejse hen.

Verden bugner nemlig af drømmedestinationer, som alle er et besøg værd. Desuden er alle steder bare en tand smukkere i foråret, når blomsterne springer ud, og solen endelig skinner fra en skyfri himmel.

For at hjælpe dig på vej med planlægningen har Condé Nast Traveler samlet en liste med 30 drømmedestinationer, du skal besøge dette forår. Her er alt fra hvalsafari i Alaska til ø-ferie i Grækenland.

Slå dig løs og lad dig inspirere – god rejse ud i foråret!

 

 

Oman – Oplev det grønne bjerg

Forårsferie til Oman
Jebel Akhdar i Oman

 

Foråret i sultanatet Oman begynder i marts, når damaskroserne, der dækker Jebel Akhdar (også kendt som det grønne bjerg), begynder at blomstre.

Omkring 90 gårde her har specialiseret sig i de lyserøde buske, som er så værdsat af parfumeproducenter verden over, at de høstes i hånden ved daggry.

Omgiv dig selv med de smukke blomster ved at besøge hotellet på klippetoppen, Alila Jabal Akhdar. Hvor er det bedre at se solnedgangen end fra hotellets lounge, med det passende navn Rose Lounge, hvor du har udsigt ud over bjergene og kløfterne?

 

San Diego, Californien – De bedste strande i staten

Forårsferie i San Diego
Balboa Park i San Diego, Californien

 

Solrige San Diego har længe tiltrukket besøgende med sine tacos og strande – hjemsted for nogle af de bedste i staten. Og med 12 til 13 timers forårsdagslys har du masser af tid til at udforske området i årets første måneder.

Hvis du spørger de lokale, må du ikke gå glip af de langsomt tilberedte lammetacos ved Aqui es Texcoco eller Tacos El Gordo De Tijuana.

Slå mave ved at gå en tur ned i hulerne ved La Jolla Cove, hvor bølgerne har skåret stier ind i sandstensklipper, eller udforsk den enorme og charmerende Balboa Park.

 

Maldiverne – Smuk forårsrejse

Forårsferie til Maldiverne
Øen Veligandu, Maldiverne

 

Det er med god grund, at denne ø-klynge i Det Indiske Ocean er blevet en populær destination for bryllupsrejser: Maldiverne byder på høje temperaturer året rundt, og der er sjældent regn uden for monsunsæsonen i november.

Det bedste vejr finder du fra januar til marts, hvor vandet er på sit roligste og himlen permanent safirblå. En sand perle, som passer perfekt til en skøn forårsrejse.

 

Cartagena, Colombia – Både storbyferie og strandferie

Forårsrejse til Cartagena
Blomstrende Bougainvillea i Cartagenas gader, Columbia

 

Marts er en af de varmeste og tørreste måneder i Cartagena. Derfor er det et ideelt klima til en tur til dette centrum fra kolonitiden, som ligger ved havet. Her får du følelsen af både storbyferie og strandferie.

Gå en tur gennem de blomsterindhyllede gader i den UNESCO-beskyttede gamle bydel. Det vil give dig følelsen af at træde ind i en magisk realistisk roman fra Colombias egen Gabriel Garcia Marquez.

Tag derefter til Getsemani, et engang nedslidt kvarter en kort tur udenfor bymuren. Her finder du en blomstrende street art-scene og noget af byens bedste natteliv.

Trænger du derimod til fuld afslapning, er det ved det Miami-lignende ferieområde Bocagrande, du finder de lækreste pools at dase ved.

 

 

Kreta, Grækenland – Unik kultur

Forårsferie til Kreta
Samaria-kløften, Kreta, Grækenland

 

Grækenland ligger op til mange forårsrejser. Af alle de over 2.500 græske øer er Kreta en af de mest karakteristiske. Ikke kun fordi den er den største, men også fordi den har sin egen unikke kultur.

Tag en tur til den cirka 16 kilometer lange Samaria-kløft i det sydvestlige Kreta, hvortil lokale selskaber tilbyder ture. Gå heller ikke glip af traditionelle landsbyer som Spili, et af de smukkeste steder beliggende syd for Rethimno.

Du bør besøge Kreta i det sene forår for at undgå menneskemængder og for varme temperaturer.

 

Phoenix, Arizona – Masser af baseballkampe

Forårsrejse til Phoenix

I 1947 rejste baseballholdene Cleveland Indians og New York Giants for første gang til Arizona på træningslejr før forårssæsonen.

Det satte gang i en tradition, der nu bringer 15 Major League Baseball-hold til Phoenix-Tempe-området, inden sæsonen går i gang. De betyder masser af baseballkampe, og derfor tilbyder de fleste hoteller overkommelige pakker, der kombinerer værelser med billetter til kampe efter dit eget valg.

Så hvorfor ikke kombinere sport og ferie med en lækker forårsrejse til Phoenix?

 

København, Danmark – Oplev toprestauranter

Forårsrejse til København

Kom til København i marts, når foråret begynder at kæmpe mod den kølige nordiske vinter, og hvor du kan nemmere finde et bord på toprestauranterne end i sommersæsonen.

Danskerne laver mad i verdensklasse, og bl.a. kan Kødbyens Fiskebar, Bæst og Geranium anbefales som et besøg værd.

Som en ekstra bonus byder foråret på muligheden for at spise en af Danmarks nationale besættelser: sort lakrids. Lakridsfestivalen er en to-dages fejring af den søde-salte godbid, som danskerne indtager i enorme mængder.

 

Dubai, Forenede Arabiske Emirater – Perfekt vejr

Forårsrejse til Dubai

Foråret bringer postkort-perfekt vejr og flere festivaler til Dubai. Udforsk bl.a. Dubai Food Festival, som omfatter tilbud fra Dubai Restaurant Week, Beach Canteen og Taste of Dubai, med tidligere optrædener af Billy Ocean og Boney M.

Glem heller ikke Fatafeat Kitchen, en familievenlig interaktiv madlavningsdemo og smagssession. Desuden finder du i foråret Dubai International Kite Fest, der farver himlen op i to dage med dragekreationer fra hele verden.

Så hvorfor ikke rejse til drømmedestinationen Dubai på en skøn forårsrejse, hvor temperaturerne er noget mere tillokkende end om sommeren.

 

 

Galápagosøerne, Ecuador – Tropisk forårsrejse

Forårsrejse til Galapagosøerne, Ecuador

Her kan du nyde tropisk vejr i marts – forvent kraftige, omend korte, regnskyl – men vandtemperaturer og solrige dage er på deres højeste.

20% af havlivet her findes ingen andre steder i verden: Tag til Camaño Island, Santa Cruz Island, for at få chancen for at se havleguaner på jagt efter mad under vand, eller El Arco, Darwin Island, som er kendt for at være stedet til at spotte hajer.

På landjorden er det skildpaddeklækkesæson, og i slutningen af marts bør du være vidne til øens berømte albatrossers hjemkomst, som har overvintret i Peru.

 

Glasgow, Skotland – Kulturel forårsrejse

Forårsrejse til Glasgow

Edinburgh er måske den skotske hovedstad, men Glasgow er landets eminente kulturhovedstad. Her finder du Scottish Opera, Scottish Ballet, National Theatre of Scotland og flere verdenskendte museer og gallerier som bl.a. Kelvingrove.

Rejs hertil i marts, april eller maj, når temperaturerne svæver omkring 15-20°, og sommerturisterne endnu ikke har ramt byen.

Et glimrende rejseforslag til en kulturel forårsrejse.

 

Marokko – Lune temperaturer

Forårsrejse til Marokko

Maghreb er regionen på Afrikas nordvestlige kyst i og omkring Atlasbjergene, der omfatter dele af Marokko, Tunesien, Algeriet og Libyen.

Det bedste tidspunkt at udforske dette område er i april, hvor du møder lune temperaturer. Tag til Marrakech for det travle Rue Bab Doukkala-marked, den enorme Koutoubia-moské eller bare for at vandre ned ad en af byens omkring 3.000 gyder.

Er du til mere rolige omgivelser, bør du besøge den gemte, gammeldags perle Tanger.

 

Buenos Aires, Argentina – Oplev spansksprogede indie-biografer

Forårsrejse til Buenos Aires

Buenos Aires er populær som vintersolplet for os på den nordlige halvkugle, men den fugtige Porteño-sommer kan gøre det utiltalende at udforske byen.

Kom i stedet, når efteråret begynder i april, hvor bladene skifter farve, og der er konsekvente dagtemperaturer mellem 20 og 30°.

Medbring dog en let sweater til de køligere aftener. Byens årlige svar på Tribeca Film Festival, BAFICI, gør byen til centrum for spansksprogede indie-biografer, mens Nuestros Caballos, en stor heste-udstilling, giver mulighed for at opleve Argentinas kultur på første hånd.

 

 

Tokyo, Japan – Kirsebærtræer i blomst

Forårsrejse til Tokyo

Tag på en rejse til Tokyo, hvor tusindvis af kirsebærtræer, eller sakura, bryder ud i blomst hvert forår og markerer afslutningen på vinteren. 1. april er starten på de akademiske og finansielle år i Japan.

Der er et ritual for at nyde blomsterne, kendt som hanami (bogstaveligt talt, ‘kigger på blomster’): For at gøre som en lokal skal du hente en sæsonbestemt bento box fra et supermarked og tage til en park for at spise frokost under grenene.

Ueno Park er populær, men ofte overfyldt, så prøv Shinjuku Gyoen som et alternativ.

 

Amalfikysten, Italien – Postkortskøn forårsrejse

Forårsrejse til Amalfikysten
Campania, Amalfikysten, Italien

 

Amalfikysten er postkortskønne Italien, omkranset af “vejen med 1.000 sving”, der forbinder små landsbyer via et landskab af olivenlunde og citrontræer. Men eftersom menneskemængder kan tilstoppe den lille tosporede vej om sommeren, er foråret en meget smartere mulighed.

Endnu bedre er det også, når blomsterne springer ud: Jasmin og appelsin dekorerer altanerne og espalier er boltet til klipperne. Bo enten i den mindre larmende Praiano eller den bedre kendte Positano.

En smuk drømmedestination dette forår.

 

New York City, New York – Storbyferie

Forårsrejse til New York

Hver april siden 2002 har Tribeca Film Festival bragt en række spændende indie-film og en god mængde stjerner til downtown Manhattan i foråret.

I modsætning til mange af Manhattans glamourøse begivenheder, er Tribeca-festen åben for offentligheden med muligheder lige fra billige enkeltbilletter til dyrere billetter, der inkluderer fuld adgang til hele festivalen.

Desuden er New York altid et besøg værd.

 

Amsterdam, Holland – Livlige gadefester

Forårsrejse til Amsterdam

Den årlige fejring af Kongedagen (eller Koningsdag) løber af stablen i april. Det er den officielle, snarere end faktiske, fødselsdag for monarken – i øjeblikket Kong Willem-Alexander. Det fejres som regel den sidste lørdag i måneden, og festlighederne starter med gadefester aftenen før og fortsætter næste dag med enorme loppemarkeder, der sælger nips og mad.

Sørg for at pakke noget orange tøj, hvis du vil passe ind: Hollænderne klæder sig i deres nationalfarve på dagen.

Ovenikøbet er april højsæson for tulipaner, som er et af byens kendetegn, så forvent masser af farver. En perfekt destination til forårsrejsen.

 

 

Louisville, Kentucky – Hestevæddeløb i topklasse

Forårsrejse til Louisville

Du behøver ikke at elske hestevæddeløb for at rejse til Louisville.

Kentucky Derby strækker sig en hel uge, før de faktiske to minutters neglebidende konkurrence den første lørdag i maj, med mad- og vinsmagninger, danse- og musikoptrædener på racerbanen og endda mulighed for at se deltagerne træne ved daggry i dagene op til det store løb.

 

Cannes, Sydfrankrig – Glamourøs filmfestival

Forårsrejse til Cannes, Sydfrankrig

Verdens filmstjerner kommer til Cannes til filmfestivalen hvert forår, hvor festerne er glamourøse, og vejret er næsten perfekt.

Vær en del af festen på Chez Tétou, berømt for sin bouillabaisse til 100 €, og La Colombe d’Or i det nærliggende Saint-Paul-de-Vence, som er et samlet galleri og en restaurant fyldt med malerier af Picasso, Matisse og andre stjerner – engang handlet af de dengang fattige kunstnere i bytte for mad.

Alternativt kan du undslippe folkemængderne med en tur til Île Sainte-Marguerite, kun en 15-minutters bådtur ud i Middelhavet.

 

Glacier Bay, Alaska – Mulighed for søde dyrebilleder

Forårsrejse til Glacier Bay, Alaska

Foråret er fødesæson for hvaler, der myldrer over denne mere end tre millioner hektar store nationalpark, Glacier Bay, lige uden for Juneau: Gråhvalerne ankommer først i slutningen af april, efterfulgt af vågehvaler, spækhuggere og pukkelhvaler i maj. Det er desuden også yngletid for spættede sæler.

Derfor er det oplagt med en forårsrejse til Alaska, hvor du kan skyde masser af søde dyrebilleder.

 

Sicilien, Italien – Oplev vulkanen Etna

Forårsrejse til Sicilien
Taormina, Sicilien, Italien

 

Tag til det sydlige Italien før sommerens hede dage, så du kan bruge tid på at udforske i stedet for blot at bage på stranden.

I Siciliens historiske byer – Siracusa, Noto, Taormina – kan du lykkeligt fare vild i årtusinder gamle smalle gader, der ser ud til at fortsætte for evigt – men pludselig åbner gaderne sig til pladser bygget omkring imponerende barokke katedraler.

Eller tag turen op ad vulkanen Etna uden en trafikprop af turistbusser.

 

 

Nepal – Fejr Buddhas fødselsdag

Forårs i Nepal
Stupaen Boudhanath i Nepal

 

Datoen for Buddhas fødselsdag kan variere. I Nepal, som er Buddhas egentlige fødested, fejres det på fuldmånedagen i maj, hvilket sætter gang i en månedlang fejring i hele landet.

Fejr det på steder som den hellige Boudhanath, en af landets største stupaer, kuplede templer eller hoveddøren til Abetemplet, Swayambhunath, som kun er åbent til hans fødselsdag.

 

Columbia, South Carolina – Overkommelig forårsrejse

Forårsrejse til Columbia, South Carolina
Hotel Trundle i Columbia. Foto: Hotel Trundle

 

Columbia er ikke kun overkommelig, men også nem at komme rundt i.

Hotel Trundle blev Columbias første ægte downtown, uafhængige boutiquehotel og åbnede i 2018. Det lokalt ejede og drevne hotel har 41 værelser fordelt på tre historiske bygninger, og derfor kan du nemt rejse hertil på en skøn forårsferie.

Der er masser af begivenheder at finde i foråret bl.a. Chamber Music on Main på Columbia Museum of Art og St. Pat’s i Five Points, som er en kæmpe festival, der indeholder, alt hvad hjertet kan begære.

 

Philadelphia, Pennsylvania – Besøg Liberty Bell

Rejse til Philadelphia

Førhen var rejsende til Philadelphia mere tilbøjelige til at besøge Liberty Bell eller Rocky-statuen på Philadelphia Museum of Art, end de var til at tjekke en livlig ny restaurant eller et spændende galleri.

Men tiderne har ændret sig: Restauratørerne Michael Solomonov, Jose Garces og Greg Vernick har revitaliseret byens spisescene. Og i kvarterer som Fishtown, Northern Liberties og West Philadelphia vokser gallerier og andre kreative satsninger.

Denne historiske by har en helt ny følelse, som klart er et besøg værd dette forår.

 

Monaco – Dejlige forårsfristelser

Forårsfristelser i Monaco

Verdens mindste land er bestemt et besøg værd, og det bedste tidspunkt at tage afsted er før Grand Prix’et, hvor du vil finde dejlige forårsfristelser, livlige markeder og madhaller og mindre folkemængder.

Sørg for at slentre ned havnen Fontvieille i skumringen. Et smukt syn, som kan berige enhver forårsrejse!

 

 

Savannah, Georgia – En af de bedste forårsdestinationer

Træer i Savannah, Georgia
Foto: Visit Savannah

 

Savannah er berømt for sin antebellum-arkitektur, historiske brostensbelagte pladser og spansk mos, der indhyller byen i en frodig, historisk tåge.

Krydr rejsen med hippe designere, summende kaffebarer, forbløffende farm-to-table-restauranter og avantgardekunstscene, og du vil se, hvorfor det er en af de bedste destinationer at besøge i foråret.

 

Chengdu, Kina – Frodig og afslappet by

Smukke Chengdu

Med tilnavnet “Porten til landets vilde vesten” er Chengdu som Kinas San Francisco – en forholdsvis frodig og afslappet by med 14 millioner mennesker, der er stolte af sit køkken – superkrydret – og sin nærhed til naturen – pandaer er en stor ting her!

Chengdus vejr er bedst om foråret, når parkerne blomstrer og er derfor en oplagt drømmedestination dette forår.

 

Mauritius – Hinduistisk Holi-festival

Forårsrejser til Mauritius

Mauritius er en af de eneste afrikanske nationer, der overvejende praktiserer hinduisme. Den hinduistiske Holi-festival er en mulighed for både mauritiere og rejsende til at deltage i signaturkastningen af farvet pulver.

Derudover fejres landets uafhængighed, når det farverige mauritiske flag hejses i butikker, hjem, skoler og regeringsbygninger over hele øen.

 

Park City, Utah – Stå på ski

Ski i Park City

I Park City finder du masser af tilbud, hvilket betyder, at du har flere penge at bruge på at spise og drikke. Her må du ikke gå glip af Handle, High West Distillery & Saloon og Shades of Pale.

Derudover er der mulighed for at høre musik i Park City Live, selvom det selvfølgelig også er virkelig populært at stå på ski i denne by.

 

 

São Paulo, Brasilien – Oplagt drømmedestination til din forårsrejse

São Paulo

Med mindre luftfugtighed, solrige dage og gennemsnitstemperaturer, der ligger mellem 15-25°, er det sydamerikanske efterår (startende i marts) det ideelle tidspunkt at besøge São Paulo.

Her kan du opleve masser af kunst og kultur, men selvfølgelig også shoppe igennem. Det gør byen til en oplagt drømmedestination til din forårsrejse.

 

Sydney, Australien – Nyd australsk efterår

Forår i Sydney

Australiens største by er et ideelt tilflugtssted uanset årstiden, men Australiens efterår (vores forår) er en favorit. Spis frokost under åben himmel, svøm i klippebassiner og udforsk byens pulserende kunst- og kulturkalender.

En by man uden tvivl kan besøge igen og igen – især i foråret.

Rejsetilbud

I samme kategori

Kirsebærtræerne
interrail
Romantiske hoteller i verden
Grønland

Mest læste

troldejagt i Danmark
Ferie med børn
Verdens største byer
Togrejse

Forsiden netop nu

Kirsebærtræerne
Forår i Europa
Dansk gastronomi
interrail
Romantiske hoteller i verden
Caribien
Grønland
Solorejsens opvågning

Mest læste

Danmark

Dansk gastronomi
Naturoplevelser i Danmark
Outdoorshow
Dansk Golfshow

Skiferie

Vorarlberg
Zillertal
Zillertal i Østrig, skiferie
skiferie i Zillertal

Camping

Campingmesse
Holmely glamping
Camping i Norge
Ferie i Aarhus

Rejsetilbud

belgium-3590656_640
Naturoplevelser i Danmark
Skotlands højdepunkter
Backpackerdestinationer
khiva-198684_640
dykke med hajer
Påskerejser

Vind en overnatning for 2 personer

Tilmeld dig Travelmore’s nyhedsbrev, og deltag i konkurrencen om 1 overnatning for 2 personer inkl. lækker morgenbuffet. (værdi op til 1.500 kr.)