Berlinmuren


Hvis man vil opleve Berlins historie som turist i Berlin, er det ikke til at komme udenom Berlinmuren. Berlinmuren var den historiske mur af beton, pigtråd og elektrisk hegn mellem Øst- og Vestberlin. Den skilte Vestberlin fra Østberlin og resten af det daværende DDR, og er idag en af de største seværdigheder i Berlin.


Grænseanlæggende blev bygget af DDR. Årsagen til byggeriet af Berlinmuren var at forhindre, at indbyggerne flygtede til det mere rige og demokratiske vesten, hvilket ville have fået DDR til at kollapse økonomisk.


Checkpoint Charlie


Checkpoint Charlie er den mest kendte grænseovergang mellem Vest- og Østberlin. Den lå på grænsen mellem den amerikanske og sovjetiske sektor. Den blev nedlagt d. 22. juni 1990 ved Tysklands genforening.


I dag er det en seværdighed med det tilhørende museum Checkpoint Charlie Museum. Det er ikke et museum velegnet til mindre børn, da det er et noget ”tørt” stof, man bliver serveret for, men hvis man interesserer sig for historie, er det for voksne et ganske spændende museum.


Brandenburger Tor


Brandenburger Tor er nok den mest kendte seværdighed i Berlin. Det er den sidst bevarede byport i Berlin. Det var én af 18 byporte på den gamle toldmur. Porten er 26 meter høj og 66 meter bred.


Bygningsværket befinder sig for enden af vejen Unter den Linden ved Pariser Platz. Den blev bygget af Carl Gotthard Langhans i 1789-91 efter græsk inspiration. Den er af sandsten og var oprindeligt hvidmalet.


Berlin Zoo


En tur i Zoo er et skønt afbræk fra det hektiske byliv i Berlin. Igen egner det sig godt til storby-ferien med børn. Vi tog selv vores børn med derhen og havde en dejlig dag.


Zoologischer Garten Berlin er Tysklands ældste Zoologiske have. Det er verdens artrigeste Zoo med knap 20.000 dyr og over 1400 arter i den 33 hektar store Zoo.


Billetpriser: Voksen15,5 Euro. Børn 8 Euro. Kombinationsbillet Zoo+Akvarium: Voksen 21 Euro. Børn 10,5 Euro.


Så prisen er faktisk ganske rimelig, når man tænker på, hvad billetpriserne i de danske Zoos ligger på. Læs mere om billetpriser til Berlin Zoo her.


Børnenes favorit seværdighed i Berlin: Colorful Choco World


Har du ungerne med til Berlin, så vil de helt sikkert betegne Rittersport-butikken som en af deres favorit seværdigheder i Berlin. Det er et hus i 3 etager med en verden af chokolade. Vi har selv besøgt butikken med vores børn, og det var et stort hit.


Det fedeste er, at man kan sammensætte sin helt egen Rittersport. Man udvælger sine favorit-ingredienser, fx smarties, skumfiduser, forskellige slags nødder, kiks, rice pops osv., og efter ca. 20 minutter får man sin Rittersport med hjem.


Man kan også give den hele armen og melde poderne til ChokoWorkshoppen (alder 7-18), hvor de får hænderne helt ned i ”chokoladedejen”, og ud over at designe deres egen Rittersport også laver indpakningen selv.


Adressen er Französische Strasse 24, 10117 Berlin. Besøg og læs mere om Chokoworld-huset på ritter-sport.de


Læs også: