De 10 mest besøgte byer i Europa

Er du nysgerrig på, hvilke byer i Europa der er de mest besøgte? Frygt ej, vi har svaret lige her.


1. London – 19,8 mio. besøgende


London Eye, Big Ben, Tower of London, Madame Tussauds voksmuseum. Listen over seværdigheder i London er lang – meget lang. Det er derfor ikke underligt, at London topper listen over de mest besøgte byer i Europa. Hvad enten du skal på sightseeing, shoppingtur eller noget helt tredje, så har den engelske storby utvivlsomt, hvad du søger.

London - byer i Europa


2. Paris – 15,8 mio. besøgende


En af de smukkeste storbyer i Europa, den franske hovedstad Paris, tiltrækker også en del turister på årlig basis. Om det er osten, baguettes eller Eiffeltårnet turisterne kommer for, ved vi ikke, men det er nok nogle af grundene! Ligesom i London, finder du en nærmest endeløs liste over seværdigheder i Paris. Eiffeltårnet, Louvre, Notre Dame og Triumfbuen er et lille udsnit.

Paris - byer i Europa


3. Rom – 9,5 mio. besøgende


På en tredjeplads over de mest besøgte byer i Europa, har vi den italienske hovedstad Rom. Beskedne 9,5 million turister besøger årligt Rom. Når du laver din checkliste over seværdigheder i Rom, kan du umuligt undgå Colosseum, Forum Romanum, Den Spanske Trappe, Trevi-fontænen og ikke mindst Vatikanstaten, hvor paven holder til.

Rom - storbyer i Europa


4. Prag – 8,8 mio. besøgende


Et hav af kirker, katedraler, klostre og kapeller pryder Prags skyline, hvilket også har medført kælenavnet ”byen med de 100 spir”. Foruden storslået arkitektur, kan du i Prag se verdens ældste astronomiske ur, som stadig virker, Karlsbroen, et dansende hus og meget mere. Prag er også velbesøgt grundet de lave priser, som især interrailere nyder godt af.

Prag - storbyer i Europa


5. Amsterdam – 7,8 mio. besøgende


Byen der også kaldes ”Nordens Venedig”, er især kendt for sine legendariske coffeeshops, hvor det er lovligt at ryge cannabis. Men inden du prøver det, så oplev også de andre spændende seværdigheder i Amsterdam: Anne Franks Hus, Van Gogh-museet, Red Light District, Rijksmuseum og mange flere. Derudover anbefaler vi at du går på opdagelse langs de mange kanaler, eller måske endda tager en kanalrundfart.

Kanalrundfart i Amsterdam


6. Barcelona – 6,5 mio. besøgende


Med både kultur, strand, shopping og ikke mindst lækker mad, er det ingen overraskelse, at Barcelona befinder sig blandt de mest besøgte storbyer i Europa. Prikken over i’et er selvfølgelig et aldeles medgørligt klima, som gør byen til et attraktivt turistmål stort set året rundt.

Seværdigheder som Antonio Gaudìs Park Güell, La Sagrada Familia og det gotiske kvarter er tophits i den spanske hovedstad.

Barcelona - La Sagrada Familia


7. Milano – 6,3 mio. besøgende


Det italienske modemekka bliver hvert år gennemsnitligt besøgt af 6,3 millioner mennesker. Foruden en nærmest endeløs liste af verdenskendte modehuse som Gucci, Versace, Dior og Valentino, kan du i Milano besøge seværdigheder som Duomo di Milano, Leonardo da Vincis ”Den Sidste Nadver” og Parco Sempione. Derudover kan du selvfølgelig også mæske dig i uendelige mængder pizza, pasta og tiramisu, og leve la dolce vita.

Duomo di Milano


8. Wien – 6,1 mio. besøgende


Måske en af de mere undervurderede storbyer i Europa, ikke desto mindre er Wien særdeles populær. I Wien kan du tage på en musikalsk oplevelsestur, og lære om wienermusik, Mozart og Beethoven. Du kan også besøge Schönbrunn-slottet som befinder sig på UNESCOs Verdensarvsliste, det mærkværdige Hundertwasserhaus eller tage en sejltur på Donau. Der er rigeligt at tage sig til, hvis du tager en tur til Wien.

Schönbrunn slottet i Wien


9. Venedig – 5,3 mio. besøgende


Venedig er én af de mest romantiske byer i Europa, måske endda i verden. Her kan du tage på gondoltur på Canal Grande, og sejle under Venedigs mange broer. Udover turister, er der nemlig utallige gondoler og broer i byen – heriblandt de verdenskendte Sukkenes Bro og Rialtobroen.

Endnu en ting der findes i hobetal i Venedig, er duer. På Markuspladsen vrimler det med forvirrede fjerkræ, som slå om turisternes korn og brødkrummer. Her kan du desuden se Markuskirken, som også er et besøg værd.

Gondoltur i Venedig


10. Madrid – 5,3 mio. besøgende


Den spanske hovedstad Madrid, runder listen over de mest besøgte byer i Europa af. Kultur, historisk arv og gastronomi i verdensklasse er enkelte stikord til Madrid.

Her kan du tage på stadion og se ét af verdens største fodboldklubber, Real Madrid C.F., du kan tage på ét af de vigtigste kunstmuseer i verden, Museo del Prado, og du kan spise på, hvad der ifølge Guiness Book of Records er verdens ældste restaurant, Botin Restaurant. Selveste Ernest Hemmingway kaldte det endda for ét af hans favoritrestauranter.

Seværdigheder i Madrid

Rejsetilbud

I samme kategori

Verdens bedste shopping-byer
tips_rejse_tapasbar_barcelona
japan-4985727_640
Storbyferie med Vitus Rejser

Mest læste

troldejagt i Danmark
Ferie med børn
Verdens største byer
Kør-selv ferie

Forsiden netop nu

Kirsebærtræerne
Forår i Europa
Dansk gastronomi
interrail
Romantiske hoteller i verden
Caribien
Grønland
Solorejsens opvågning

Mest læste

Danmark

Dansk gastronomi
Naturoplevelser i Danmark
Outdoorshow
Dansk Golfshow

Skiferie

Vorarlberg
Zillertal
Zillertal i Østrig, skiferie
skiferie i Zillertal

Camping

Campingmesse
Holmely glamping
Camping i Norge
Ferie i Aarhus

Rejsetilbud

belgium-3590656_640
Naturoplevelser i Danmark
Skotlands højdepunkter
Backpackerdestinationer
khiva-198684_640
dykke med hajer
Påskerejser

Vind en overnatning for 2 personer

Tilmeld dig Travelmore’s nyhedsbrev, og deltag i konkurrencen om 1 overnatning for 2 personer inkl. lækker morgenbuffet. (værdi op til 1.500 kr.)