De 10 mest besøgte byer i Europa

Er du nysgerrig på, hvilke byer i Europa der er de mest besøgte? Frygt ej, vi har svaret lige her.

1. London, England – 19,8 mio. besøgende

London Eye, Big Ben, Tower of London, Madame Tussauds voksmuseum. Listen over seværdigheder i London er lang – meget lang. Det er derfor ikke underligt, at London topper listen over de mest besøgte byer i Europa. Hvad enten du skal på sightseeing, shoppingtur eller noget helt tredje, så har den engelske storby utvivlsomt, hvad du søger.

London - byer i Europa


2. Paris, Frankrig – 15,8 mio. besøgende

En af de smukkeste storbyer i Europa, den franske hovedstad Paris, tiltrækker også en del turister på årlig basis. Om det er osten, baguettes eller Eiffeltårnet turisterne kommer for, ved vi ikke, men det er nok nogle af grundene! Ligesom i London, finder du en nærmest endeløs liste over seværdigheder i Paris. Eiffeltårnet, Louvre, Notre Dame og Triumfbuen er et lille udsnit.

Paris - byer i Europa


3. Rom, Italien – 9,5 mio. besøgende

På en tredjeplads over de mest besøgte byer i Europa, har vi den italienske hovedstad Rom. Beskedne 9,5 million turister besøger årligt Rom. Når du laver din checkliste over seværdigheder i Rom, kan du umuligt undgå Colosseum, Forum Romanum, Den Spanske Trappe, Trevi-fontænen og ikke mindst Vatikanstaten, hvor paven holder til.

Rom - storbyer i Europa


4. Prag, Tjekkiet – 8,8 mio. besøgende

Et hav af kirker, katedraler, klostre og kapeller pryder Prags skyline, hvilket også har medført kælenavnet ”byen med de 100 spir”. Foruden storslået arkitektur, kan du i Prag se verdens ældste astronomiske ur, som stadig virker, Karlsbroen, et dansende hus og meget mere. Prag er også velbesøgt grundet de lave priser, som især interrailere nyder godt af.

Prag - storbyer i Europa


5. Amsterdam, Holland – 7,8 mio. besøgende

Byen der også kaldes ”Nordens Venedig”, er især kendt for sine legendariske coffeeshops, hvor det er lovligt at ryge cannabis. Men inden du prøver det, så oplev også de andre spændende seværdigheder i Amsterdam: Anne Franks Hus, Van Gogh-museet, Red Light District, Rijksmuseum og mange flere. Derudover anbefaler vi at du går på opdagelse langs de mange kanaler, eller måske endda tager en kanalrundfart.

Kanalrundfart i Amsterdam


6. Barcelona, Spanien – 6,5 mio. besøgende

Med både kultur, strand, shopping og ikke mindst lækker mad, er det ingen overraskelse, at Barcelona befinder sig blandt de mest besøgte storbyer i Europa. Prikken over i’et er selvfølgelig et aldeles medgørligt klima, som gør byen til et attraktivt turistmål stort set året rundt.

Seværdigheder som Antonio Gaudìs Park Güell, La Sagrada Familia og det gotiske kvarter er tophits i den spanske hovedstad.

Barcelona - La Sagrada Familia


7. Milano, Italien – 6,3 mio. besøgende

Det italienske modemekka bliver hvert år gennemsnitligt besøgt af 6,3 millioner mennesker. Foruden en nærmest endeløs liste af verdenskendte modehuse som Gucci, Versace, Dior og Valentino, kan du i Milano besøge seværdigheder som Duomo di Milano, Leonardo da Vincis ”Den Sidste Nadver” og Parco Sempione. Derudover kan du selvfølgelig også mæske dig i uendelige mængder pizza, pasta og tiramisu, og leve la dolce vita.

Duomo di Milano


8. Wien, Østrig – 6,1 mio. besøgende

Måske en af de mere undervurderede storbyer i Europa, ikke desto mindre er Wien særdeles populær. I Wien kan du tage på en musikalsk oplevelsestur, og lære om wienermusik, Mozart og Beethoven. Du kan også besøge Schönbrunn-slottet som befinder sig på UNESCOs Verdensarvsliste, det mærkværdige Hundertwasserhaus eller tage en sejltur på Donau. Der er rigeligt at tage sig til, hvis du tager en tur til Wien.

Schönbrunn slottet i Wien


9. Venedig, Italien – 5,3 mio. besøgende

Venedig er én af de mest romantiske byer i Europa, måske endda i verden. Her kan du tage på gondoltur på Canal Grande, og sejle under Venedigs mange broer. Udover turister, er der nemlig utallige gondoler og broer i byen – heriblandt de verdenskendte Sukkenes Bro og Rialtobroen.

Endnu en ting der findes i hobetal i Venedig, er duer. På Markuspladsen vrimler det med forvirrede fjerkræ, som slå om turisternes korn og brødkrummer. Her kan du desuden se Markuskirken, som også er et besøg værd.

Gondoltur i Venedig


10. Madrid, Spanien – 5,3 mio. besøgende

Den spanske hovedstad Madrid, runder listen over de mest besøgte byer i Europa af. Kultur, historisk arv og gastronomi i verdensklasse er enkelte stikord til Madrid.

Her kan du tage på stadion og se ét af verdens største fodboldklubber, Real Madrid C.F., du kan tage på ét af de vigtigste kunstmuseer i verden, Museo del Prado, og du kan spise på, hvad der ifølge Guiness Book of Records er verdens ældste restaurant, Botin Restaurant. Selveste Ernest Hemmingway kaldte det endda for ét af hans favoritrestauranter.

Seværdigheder i Madrid

Rejsetilbud

Rejse til Indien
Curacao
Jørgensen Hotel

I samme kategori

Leadenhall Market London
Gade Milano
Valencia
Verdens bedste shopping-byer

Mest læste

Nimb Rooftop København
troldejagt i Danmark
Klippeøerne i Vietnam
Det østrigske køkken

Forsiden netop nu

f82adafa-abd0-45fc-ad23-626d602492f2
Nimb Rooftop København
Design uden navn-15
Essensen af Indien
nationalparker i Europa
I ro og mag med Vitus Rejser
Sensommer i Europa
Hvalsafari

Mest læste

Rejsenyheder & PR

Foto: Lego
billund
udlandet
vesterbro
scandic go
strandhotel

Danmark

Instagram Aarhus
billund
strandhotel
camping

Skiferie

gurgl østrig
Vorarlberg
Zillertal
Zillertal i Østrig, skiferie

Camping

camping
Aktiv ferie
TimeOut fra hverdagen
Campingmesse

Rejsetilbud

Korsika, Frankrig.
Gran Canaria fungerer glimrende som en romantisk getaway, når du trænger til en pause fra vintermørket.
Cancún - Kyst
Instagram Aarhus
Kanal i Venedig
Anholt
Innsbrucks gader summer af liv og er fuld af historie.

Vind en overnatning for 2 personer

Tilmeld dig Travelmore’s nyhedsbrev, og deltag i konkurrencen om 1 overnatning for 2 personer inkl. lækker morgenbuffet. (værdi op til 1.500 kr.)