Tysk Madkultur

Tysk mad byder på meget mere end sauerkraut, schnitzel og currywurst. Der findes mange gourmetrestauranter i Tyskland, i hvert fald over 300, som byder på kogekunst i stjerneklasse, og som er et særligt besøg værd.

Ellers er traditionel tysk kogekunst delt i to – nemlig det sydtyske og det nordtyske køkken.

Hvor der i det nordtyske køkken er basisfødevarer som surdejsbrød af rug, salt- og røgvarer, kartofler og grove grøntsager og smørrebrød, som ligner meget det oprindelige danske køkken, er der i det sydtyske køkken større variationer. Kartofler er erstattet af dejvarer i form af melboller, og suppe fås ved mindst ét måltid dagligt.

Fælles for det tyske køkken er det store udvalg af brødsorter, i hvert fald over 400 samt de røgede skinker fra Westfalen, Holsten og Schwarzwald og pølser, postejer og sylter. Men når du er vant til bagerens lækre brød i Danmark, bliver du altså slemt skuffet, når du smager tysk brød. For det meste er det kun til at opspore tørt, hvidt brød. Så set med danske øjne er det ikke brødet, du skal rejse efter.

En international kendt dessert er den lækre og overdådige chokoladelagkage Schwarzwälder Kirschtorte. Den er tilgengæld værd at rejse efter!

 
Spisesteder i Berlin

  • Silo Coffee

Dette er den perfekte morgenmad- og frokostcafé. Det er lidt hipt – men tilgengæld får du bl.a. frisk avocado, pocherede æg og glinsende pølser, der er anrettet på yderst indbydende måder. Portionerne er ret store, så du er sikker på at blive mæt og klar til en dag i Berlins gader. Du finder Silo Coffee på adressen Gabriel-Max-Strasse 4, 10245 Berlin. Åbningstiderne er fra 8.30-17.00.

  •  The Bird

Dette sted er ikke til at komme uden om, hvis du elsker en god burger eller en god steak. Mange ville nævne The Bird som stedet, du skal besøge! De beskriver sig selv som en New York Style bar og Steakhouse, der utvivlsomt serverer Berlins bedste burgere og steaks. Så hvis man skal tage dem på ordet, er det jo her, du må hen. Deres saucer og dressinger laves frisk fra bunden på daglig basis. Deres burgerbøffer laves af lækkert steakkød, så der er altså skruet op for smagsoplevelsen. Besøg www.thebirdinberlin.com for mere information. ‘

  • Tim Raue

Hvis du skal gøre lidt ekstra ud af det og dermed besøge en Michelin-restaurant i Berlin, skulle du tage at lægge vejen forbi restauranten Tim Raue. Det er en 2-stjernet Michelin-restaurant med priser fra 48-198 Euro, hvor der er kælet for detaljen. Du kommer altså billigere til Michelin-mad i Berlin, end du gør i Danmark! Besøg tim-raue.com, hvor der er mulighed for online bordreservation, og hvor du også kan læse mere om menúen og historien bag restauranten

  • Den billige 

Hvis du er til nem men lækker mad, kan vi anbefale dig at besøge én af kæden Vapiano’s restauranter. Når vi har besøgt Berlin, er vi hver gang vendt tilbage til Vapiano. Her sælges lækker frisklavet og sprød pizza og forskellige lækre pastaretter med bl.a. parmesam, pinjekerner, masser af frisk basilikum (som det bugner af på bordene, så du selv kan plukke det), svampe og laks. Der er også den traditionelle ”spaghetti med kødsovs” – men det hele er tilberedt på en meget frisk og indbydende måde- hvor du står og kigger med, når det tilberedes- og du kan vælge lige dén slags pasta, der passer dig.

Læs også: