Her er de bedste destinationer for seniorer

Er du 65+, og holder du af at rejse? Så læs med her, hvor vi giver dig de bedste destinationer for seniorer.

Dine behov og ønsker i forhold til at rejse kan være anderledes nu, end da du var yngre. Derfor har vi set nærmere på en række destinationer, som vi tror, kan imødekomme nogle af de ønsker, du måtte have til en ferie. Det kan være destinationer, der ikke er overrendt af børnefamilier, destinationer med storslåede naturoplevelser og/eller historiske og kulturelle højdepunkter.

Her er vores bedste bud på rejser til dig,

 

Besøg de Amerikanske Nationalparker – en god destination for seniorer

Perfekt til dig der søger eventyr, køreture og sjov i flere generationer

us national parker

De amerikanske nationalparker byder på et væld af naturoplevelser, om du så betragter Grand Canyon fra kanten af klippen eller vælger at padle gennem den i en kano. Der er noget for enhver, hvad end du er besværet eller elsker det fysisk aktive niveau.

Det er ikke alle rejsende over 65 år – eller så vidt under – der har lyst til at slæbe sig op ad den rene klippeflade El Capitan ved Yosemite. Men hvad med en naturvandring ledet af vaskeægte ranger midt i Yellowstones gejsere? Eller en naturskøn køretur gennem skoven på udkig efter en sortbjørn eller to i Great Smoky Mountains? Der er i hvert fald mange muligheder i den amerikanske natur, hvis man er til den friske luft og det vilde liv.

 

Slap af i Caribien som senior

Perfekt til dig der søger afslapning og lav fysisk aktivitet

caribien

Selvom hverdagen er god – og ude godt, men hjemme bedst – så kan en daseferie være tiltrængt. Søger du en ferie hvor afslapning er i højsæde, og hvor hverdagsforpligtelserne bliver derhjemme? Så er Caribien den ideelle ramme med sit fløjlsbløde sand, himmelblå vand og flip-flop-venlige vejr.

Caribien har et stort udvalg af muligheder. Det kan være alt fra besøg på en af Bahamas’ øer, se en af Antigua 365 strande eller opleve Barbados med sine turistvenlige muligheder.

 

 

Sejl langs Centraleuropas floder

Perfekt til dig der søger et let tempo og et lavt til højt aktivitetsniveau

krydstogt rhinen

 

En tur på havet via et krydstogt er en fantastisk måde at rejse gennem naturskønne dele af Tyskland, Østrig og Ungarn. Det er muligt på grund af de ikoniske europæiske vandveje som Donau og Rhinen. Krydstogtsruterne er nøje planlagt, så der er mulighed for en masse oplevelser undervejs. Helt særligt er den fantastiske udsigt, som er undervejs, af slotte ved bredden, vinmarker og historiske landsbyer.

Selvom turen indeholder mange seværdigheder, er tempoet på dækket roligt og overkommeligt. Der er altså rig mulighed for at nyde de maleriske landskaber, der ruller forbi. Hvis du ønsker lidt mere aktivitet på din rejse, har krydstogtskibene ofte udflugter væk fra skibet. Det kan være alt fra vinsmagning til cykelture i de historiske landsbyer.

 

 

Se det velbevarede Machu Picchu

Perfekt til dig der søger eventyr og gruppeture

Destinationer for seniorer

 

Når det gælder destinationer for seniorer er den velbevarede præcolumbianske by, som er placeret i Andesbjergene et rigtigt godt bud. Du kan komme dertil via en vandretur langs Inca Trail. Men hvis en svær tur i store højder ikke lyder som noget for dig, så kan et besøg ved Machu Picchu stadig lade sig gøre. Der kører tog fra Cusco, hvor turen vil byde på en flot udsigt over frodige dale og sneklædte bjergtinder.

En guidet gruppetur kan hjælpe – ikke kun med at planlægge og imødekomme specifikke behov – men også med at møde nye mennesker. Pakkerejser kan være en rigtig god ide, omend du rejser alene eller med en partner, hvis du ønsker at få oplevelser med andre.

 

 

Tag på togtur i Canadiske Rocky Mountains

Perfekt til dig, der søger flotte togture, udendørs aktiviteter og masser af gode fotos

candiske rocky mountains

 

Et andet betagende naturlandskab, der nemt kan værdsættes fra komforten af ​​en togvogn, er de canadiske klippebjerge. Hvis du reserverer en plads ombord på Rocky Mountaineer, får du en luksustogrejse med gourmetmåltider og plys-køjer. Toget er udstyret med glaskuplede vogne, der gør det muligt at få hele udsigten over det vestlige Canadas imponerende landskab.

Sådan en togtur er ikke helt billig, men du kan sammensætte et mere overkommeligt alternativ ved at bestille dine egne billetter på Via Rail. Ruter fra Alberta til British Columbia forbinder nationalparker, dyrelivsreservater, skiløjper og vandrestier i Jasper, Kamloops og andre bjergskønheder.

 

Oplev fantastiske Thailand

Perfekt til dig der er på budget, søger afslapning og kulinariske oplevelser

Destinationer for seniorer

 

Thailand er også et godt bud, når det gælder destinationer for seniorer. Flybilletten til Thailand er selvfølgelig ikke den billigste, men når du først er ankommet, så er det muligt at leve budget-venligt. Det kan nemlig være en idé at tage til lande, hvor du kan drage fordel af en favorabel valutakurs. Det betyder, at eksklusive restauranter, kurbade og firestjernede hoteller bliver meget mere tilgængelige for færre penge.

Thailand er med sine strande, buddhistiske templer, flydende markeder og Bangkoks uafbrudte spænding et lokkende valg for seniorer, der higer efter variation, kultur og lidt afslapning. En ekstra bonus er, at de lokale har en dyb respekt for ældre.

 

Omfavn dyreriget i Sydafrika

Perfekt til dig der er på budget, elsker at fotografere og være på gruppeture

Destinationer for seniorer

 

Mange taler om den afrikanske safari, og det gør de af en god grund. Hvem ønsker ikke at se løver, elefanter, giraffer og zebraer på deres hjemmebane? Den gode nyhed for ældre rejsende med nedsatte fysiske evner er, at turene med dyrelivsudsigter er i terrængående køretøjer – i stedet for til fods. Det kan dog godt være en noget ujævn oplevelse, men det er der selvfølgelig råd for. Der er vildtreservater, der har gode turistrammer, som kan rumme en bred vifte af besøgende.

Når du har fået fyldt depoterne godt op med det skønne dyreliv, kan du tage på andre eventyr i Sydafrika. Vælg mellem alt fra besøg på vingårde til strandferier.

 

Rejsetilbud

Skirejse til Trysil
Skirejse til Trysil
Se rejsetilbud
Manon Les Suites
Luksuriøst ophold på Bali hotel i København
Se rejsetilbud
Luksusrejse til USA
Luksusrejse til USA: Boston, New York og Washington
Se rejsetilbud

I samme kategori

Israel
palma-3226352_640
infinity-pools
TikTok hoteller

Mest læste

Verdens største lande
Verdens største vulkaner
Marokko
troldejagt i Danmark

Forsiden netop nu

Israel
Det østrigske køkken
winter-market-at-the-prater-3004765_640
Basel
Jul i Europa
Europas bedste pizza 2022
palma-3226352_640
Verdens bedste shopping-byer

Mest læste

Danmark

Juleophold
julemarked i tivoli
Holmely glamping
Halloweenoplevelser

Skiferie

Tourismus-GmbH_Josef
schladming-travelmore
Østrig
Smukke skiområder i Europar

Camping

Holmely glamping
Camping i Norge
Ferie i Aarhus
Camping Aarhus

Rejsetilbud

Verdens bedste barer 2022
Essensen af Vietnam
Niedersachsen
Hjemsøgte hoteller
Marokko
Polarnatten i Grønland
imgonline-com-ua-CompressToSize-um3aqIfRd3

Vind en overnatning for 2 personer

Tilmeld dig Travelmore’s nyhedsbrev, og deltag i konkurrencen om 1 overnatning for 2 personer inkl. lækker morgenbuffet. (værdi op til 1.500 kr.)