Verdens 10 største vulkaner – læs om dem alle lige her!

Rundt omkring i verden kan du opleve imponerende og fantastiske vulkaner. En vulkan er en åbning eller sprække i jordoversladen, som tillader en varm, smeltet masse, aske og gasser at komme op til overfladen fra dybe steder under overfladen. I alt er der omkring 1900 vulkaner på landjorden – og tallet er endnu højere, hvis man tager undervandsvulkaner med i dette regnestykke. Ved du, hvor du finder de største vulkaner henne? Få svaret her.

 

Mauna Loa – Hawaii –  verdens største vulkan

Mauna Loa er den største vulkan på jorden. Den er 4.134 meter høj og er en skjoldvulkan. Mauna Loas hotspot er på stillehavspladen.

 

Mount Fuji – Tokyo, Japan

Mount Fuji
Mount Fuji

Mount Fuji har en symmetrisk kegle, og i et par måneder er dens top dækket af sne. Det er en aktiv stratovulkan. Den er 3.776 meter høj og har den højeste top i Japan. Mount Fuji ligger på den tektoniske plade i Eurasien. Lavaen fra vulkanens udbrud er basaltisk.

 

Mayon – Albay, Filippinerne

Mayon-vulkanen er en aktiv stratovulkan på Filippinerne. Den har stejle skråninger, som danner en symmetrisk vulkan. Den er 2.463 meter og er placeret på en konvergent grænse mellem den eurasiske og filippinske plade. Lavaen fra Mayon er pyroklastisk.

 

Mount St. Helens – Washington, USA

Mount St. Helens brød ud i 1980 og var ét af de mest ødelæggende udbrud i USA. Det er en aktiv stratovulkan beliggende i Skamania County, Washington. Vulkanen Mount St. Helens er en del af Cascade Mountain Range og er 2.550 meter høj. Den består af lavasten, som er lagt i lag med aske, pimpsten og andre aflejringer. Bjerget indeholder lag af basalt og andesit. Mount St. Helens ligger på pladegrænsen mellem Juna de Fuca-pladsen og den nordamerikanske plade.

 

Verdens største vulkaner
Mount St. Helens

 

Popcoatépetl – Mexico

Popcoatépetl er én af de mest aktive vulkaner i Mexico. På det indianske sprog Nahuatl betyder Popcoatépetl ’rygning af bjerg’. Det er en aktiv stratovulkan, som er 5.426 meter høj. Den er beliggende på den nordamerikanske plade. Vulkanen består af andesit-magma.

 

Arenal – Costa Rica

Arenal-vulkanen er en aktiv andesitisk stratovulkan i det nordvestlige Costa Rica. Den er 1.657 meter høj og var sidst i udbrud i 2010. Vulkanen er en turistattraktion på Costa Rica og ligger nordvest for San José. Arenal-vulkanen er beliggende på Caribien-pladen.

 

Mount Bromo og Mount Semeru – Øst Java, Indonesien

Begge vulkaner er aktive og ligger i Bromo Tengger Semeru National Park. Landskabet i nationalparken ligner noget fra en anden planet. Semeru er højest, og Bromo ryger konstant. Mount Bromo er 2.329 meter høj, mens Mount Semeru er 3.676 meter høj.

Mount Bromo er en lille, men aktiv Cinder Cone-vulkan, og Mount Semeru er en aktiv stratovulkan. De er begge beliggende på den eurasiske plade. Mount Semeru består af lag af andesitiske aflejringer, mens Mount Bromo er en lille pyroklastisk kegle.

 

Verdens største vulkaner
Mount Bromo Mount Semeru

 

Mount Kilimanjaro – Kilimanjaro National Park, Tanzania

Kilimanjaro er en sovende vulkan i Tanzania. Det er det højeste bjerg i Afrika med en højde på 5.895 meter og er et helt fantastisk vandrebjerg. Kilimanjaro er lavet af rhyolitisk sten. Kilimanjaro er tæt på den afrikanske pladegrænse, den arabiske pladegrænse og den indiske pladegrænse.

 

Etna – Catania, Sicily, Italien – Europas højeste og mest populære vulkan

Etna er Europas højeste og allermest populære vulkan. Det er en aktiv stratovulkan på Siciliens østkyst, Italien, i hovedstaden Catania. Vulkanen er 3.350 meter høj. Den hviler på subduktionsgrænsen, hvor den afrikanske tektoniske plade skubbes ind under den eurasiske plade. Den har været aktiv i 500.000 år og skaber udbrud med basaltisk lava.

 

The Maelifell – Island – verdens 10. største vulkan

Maelifell-vulkanen ligger på kanten af Myrdalsjökull–gletsjeren på Island. Den har en perfekt kegle og en overflade, som er dækket af grøn mos. Den er 540 meter høj og er en inaktiv stratovulkan. Det sidste udbrud var for over 10.000 år siden. Den er lavet af basaltiske og picritiske klipper. Denne vulkan ligger mellem den eurasiske plade og den nordamerikanske plade.

Rejsetilbud

Langtidsrejse til Algarvekysten
Facaden af Stammershalle Badehotel
Fjordgaarden

I samme kategori

Rejsemål med sjove navne
Kirsebærtræerne
Backpackerdestinationer
All-inclusive resorts

Mest læste

troldejagt i Danmark
Salzburg
Verdens største byer
De største lufthavne i verden

Forsiden netop nu

sommer harzen
Hohe Salve
ferie i Gøteborg
ø-ferier
Magiske destinationer i London
Hohe Salve
Weissenhaeuser Strand
byer uden tursiter

Mest læste

Danmark

Danmark
Aktiv ferie
Kirsebærtræer
Dansk gastronomi

Skiferie

gurgl østrig
Vorarlberg
Zillertal
Zillertal i Østrig, skiferie

Camping

Aktiv ferie
Campingmesse
Holmely glamping
Camping i Norge

Rejsetilbud

Japan
strandresort
Sejltur i Grønland
Flyrejsen
Weissenhaeuser Strand
Flyvemaskine
Havila

Vind en overnatning for 2 personer

Tilmeld dig Travelmore’s nyhedsbrev, og deltag i konkurrencen om 1 overnatning for 2 personer inkl. lækker morgenbuffet. (værdi op til 1.500 kr.)