Togrejse i Europa: Her er de 10 smukkeste ruter

Der er mange måder at udforske verden på. En togrejse er én af ​​de mest imponerende transportformer. Efter at have revolutioneret det sidste århundrede har togrejser i de senere år oplevet et fald, hvilket skyldes billige flybilletter og behovet for, at folk rejser fra A til B hurtigst muligt. Dette betyder, at vi nogle gange glemmer det gamle ordsprog, at “livet handler om rejsen, ikke destinationen”.

Det betyder dog ikke, at togrejser er blevet glemt fuldstændigt. Millioner af mennesker vælger fortsat at rejse med tog af mange årsager. Nogle nyder de rent praktiske aspekter ved at hoppe på et tog og blive ført direkte ind i hjertet af en by. For andre er det miljøfordelene ved at rejse med tog i stedet for fly, der vægter mest.

Så er der selvfølgelig også gruppen af ​​mennesker, der vælger togrejser på grund af oplevelsen. Det er en unik og autentisk måde at rejse på, når man ser det skiftende landskab, man passerer forbi.

Læs med herunder hvor vi giver dig 10 gode råd til din næste togrejse. Togruterne er valgt ud fra den fantastiske udsigt, du vil kunne opleve undervejs.

 

Togrejse

 

Cinque Terre Express, Italien – 28 km: Sydeuropæisk togrejse

Startende i Levanto stopper Cinque Terre Express ved alle 5 landsbyer i området (Riomaggiore, Manarola, Corniglia, Vernazza, Monterosso al Mare) og slutter i La Spezia. Hop ombord og lær de smukkeste strande i regionen at kende.

Du vil opdage, at Ligurien er fortryllende med dets farverige huse, klipper formet af vinden og glimt af det krystalklare hav. Cinque Terre National Park blev erklæret som en del af UNESCOs verdensarvsliste i 1998. Hvis du er vild med trekking, er stierne her lige noget for dig. Havelskere har også meget at foretage sig med snorkling, dykning og vandsport.

 


 

Transcantábrico, Spanien – 677 km: Oplev UNESCO’s Verdensarv

Forestil dig et luksushotel … på hjul.

Transcantábrico er en tidløs rejseoplevelse, der forbinder byen San Sebastian i Baskerlandet med Santiago de Compostela i Galicien. På turen vil du opleve uberørte naturlandskaber i det nordlige Spanien. Se landskabet fra vinduet mens toget snor sig omkring bjerge, dale og klipper.

Mange af de steder, hvor du kan stoppe undervejs, er en del af UNESCOs Verdensarvsliste. Heriblandt hulerne i Altamira, Picos de Europa nationalpark, de før-romanske monumenter i Oviedo, for bare at nævne nogle få. Blandt de forskellige destinationer hvor man kan stoppe, er Santiago de Compostela særlig bemærkelsesværdig. Her er det er værd at tilbringe en nat eller to på et hotel i byen, der i århundreder har tiltrukket turister og pilgrimme fra hele verden.

 

Flamsbana, Norge – 20 km: Den stejleste togrejse i verden

I hjertet af Norge er Flåmsbanen dén linje, der løber langs fjordene, og i 2014 blev den tildelt titlen på den smukkeste jernbanerejse i verden af Lonely Planet. Det er én af de stejleste jernbanelinjer, der nogensinde er bygget (med en stigning på 5,5% på størstedelen af rejsen).

Det er en snoet rute fra Flåm til Myrdal, hvor du vil støde på en betagende panoramaudsigt over Norges mest uberørte områder, fra snedækkede toppe til maleriske landsbyer, fra grønne græsgange til dale krydset af floder og vandfald.

 

Togrejse

 

Bernina-jernbanen, Schweiz – 61 km: Togrejse i spektakulært landskab

Tag på en tur med det røde tog, der følger én af de mest berømte jernbanelinjer i Alpeområdet: En 61 km lang rute, der forbinder Tirano med St. Moritz, og som er en del af UNESCOs verdensarvsliste.

Fra vognene kan du beundre utrolige panoramiske scener af enge, dale og vandløb langs 55 tunneller, 196 viadukter og stejle skråninger. Det er uden tvivl den mest spektakulære alpine passage i verden.

 

Semmering Railway, Østrig – 41 km: Europas ældste jernbanerute

Europas ældste togrute i bjergene venter.

Dette er Semmering-linjen (opkaldt efter bjergpasset med samme navn), som er bygget mellem 1848 og 1854. Den starter fra Gloggnitz og slutter ved Mürzzuschlag. Den snor sig gennem de østrigske bjerge og krydser 16 viadukter, 14 tunneller og mere end 100 broer.

Hop ombord og nyd udsigten til et landskab med eventyrlige skove og frodige lysninger. Denne togrute har været hårdt arbejde. Det tog over 20.000 arbejdere hele 6 år at bygge den.

 

 

Linha do Douro, Portugal – 203 km: Maleriske bjerglandskaber

Næste stop: Pocinho, Portugal.

Nyd ét af de mest maleriske jernbanelandskaber i Europa langs et jernbanespor, der følger Douro-floden. Floden har sit navn fra de farvande, der glitrer som guld. Toget er én af de mest spektakulære måder at udforske dalen mellem kolossale sten, høje klipper og vinmarker, der snor sig langs bakkerne.

 

Togrejse

 

Toget Jaune, Frankrig – 63 km: Oplev Pyrenæerne

Tag med ombord på det gule tog og oplev en rejse gennem landskaber i Cerdanya. Ruten mellem Latour-de-Carol og Villefranche-de-Conflent benytter den største jernbanelinje i Frankrig.

Det er én af de mest spektakulære jernbaneruter i Pyrenæerne og krydser bjerglandskaber med ekstraordinær skønhed. Du vil opleve spændingen ved at køre langs to høje broer – Gisclards hængebro og Séjournés viadukt – og ikke mindre end 19 viadukter.

 

West Highland Line, Skotland – 68 km: Med damptog i Skotland

Vi kalder alle Harry Potter-fans til at gå ombord på Hogwarts Express.

Ja, dette tog eksisterer faktisk og kører fra Fort William til Mallaig langs den berømte West Highland jernbanelinje. Damptoget puster og rasler gennem endeløse strækninger af grønne forrevne bakker og glimt af det blå hav med øer og fjorde. Den mest ekstraordinære del af rejsen er Glenfinnan-viadukten.

 

De bedste togrejser

 

Mostar-Sarajevo, Bosnien-Hercegovina – 129 km: Togrejse gennem tunneller

Denne Bosnien-Hercegovina-rute er dén, der forbinder Sarajevo til Mostar og har ry for at være blandt én af de mest naturskønne togruter i Europa. Under rejsen vil du være i stand til at indtage naturlig skønhed fra vinduet.

Toget kører en spektakulær rute, der passerer gennem stejle bjerge og lange tunneller. Du må ikke gå glip af den del af ruten, hvor toget kører ud fra en tunnel ved foden af det mousserende vand i Jablanica-søen og derefter kører langs den smaragdgrønne flod.

 

Schwarzwald-jernbanen, Tyskland – 150 km: I Brødrene Grimms fodspor

Har du nogensinde ønsket at genopleve iscenesættelsen af eventyrene skrevet af Brødrene Grimm? Det siges, at de blev inspireret af Schwarzwald i Tyskland.

Det er et magisk sted at besøge mindst én gang i dit liv, og du kan med fordel tage dertil med tog. Stenvægge, kilder og mørke fyrreskove, der er tæt sammenflettet, er blot nogle af de betagende udsigter, der vil holde dine øjne beskæftiget under turen. For en endnu mere fordybende oplevelse skal du krydse Schwarzwald på Wutachtalbahn – den ældste dampbane i landet

Rejsetilbud

Luksusrejse til USA
tyskland-cochem-960_1
Julemarked i Berlin

I samme kategori

nationalparker i Europa
Design uden navn-15
I ro og mag med Vitus Rejser
Sensommer i Europa

Mest læste

Nimb Rooftop København
troldejagt i Danmark
Klippeøerne i Vietnam
Verdens største vulkaner

Forsiden netop nu

f82adafa-abd0-45fc-ad23-626d602492f2
Nimb Rooftop København
Design uden navn-15
Essensen af Indien
nationalparker i Europa
I ro og mag med Vitus Rejser
Sensommer i Europa
Hvalsafari

Mest læste

Rejsenyheder & PR

Foto: Lego
billund
udlandet
vesterbro
scandic go
strandhotel

Danmark

Instagram Aarhus
billund
strandhotel
camping

Skiferie

gurgl østrig
Vorarlberg
Zillertal
Zillertal i Østrig, skiferie

Camping

camping
Aktiv ferie
TimeOut fra hverdagen
Campingmesse

Rejsetilbud

Korsika, Frankrig.
Gran Canaria fungerer glimrende som en romantisk getaway, når du trænger til en pause fra vintermørket.
Cancún - Kyst
Instagram Aarhus
Kanal i Venedig
Anholt
Innsbrucks gader summer af liv og er fuld af historie.

Vind en overnatning for 2 personer

Tilmeld dig Travelmore’s nyhedsbrev, og deltag i konkurrencen om 1 overnatning for 2 personer inkl. lækker morgenbuffet. (værdi op til 1.500 kr.)