USA
Harzen

20 destinationer du skal have på din bucketlist

Rundt omkring i verden findes nogle ekstraordinære steder, som bare er et must-see mindst én gang i livet, og derfor står de på vores bucketlist. Så hvis du godt kunne tænke dig at opleve de der helt utrolige verdensvidundere, som man aldrig nogensinde glemmer, så er det her, du skal læse med.

Vi har fundet de 20 mest spektakulære steder at besøge i verden. De fleste af dem er skabt af Moder Jord selv, andre er ældgamle menneskelige konstruktioner, der ikke er at sammenligne med noget andet. Sæt dem på dit livs bucketlist og prøv at vinge dem af på din rejse gennem livet. Nyd de flotte billeder hér og drøm dig væk for en stund.

 

Kinesiske Mur

 

Ingen bucketlist uden den Kinesiske Mur i Kina

Den Kinesiske Mur er 21.000 kilometer lang. Det er én af de vigtigste seværdigheder i Beijing og ét af de mest imponerende bygningsværker i verden. Den strækker sig fra Beijing i øst til Jiayu-passet i vest. Den består af selve muren på 6259 kilometer, 360 kilometers volde samt 2233 kilometer bjerge og floder. Alle murens forgreninger er samlet ca.  21.000 km lang.

Muren blev opført som et forsvarsværk mod nomadefolk fra de nordlige stepper og er bygget af sten, klippestykker og stampet jord og er op til 16 meter høj. Ca. 1/3 af muren er i meget dårlig forfatning pga. tyveri af murens sten, naturens kræfter og turisternes færden.

Men præcis hvilket område af muren skal man så besøge? Vi anbefaler Mutianyu og Badaling.

 

prædikestolen

 

Skriv en vandretur til Preikestolen i Norge på din bucketlist

Preikestolen er et fjeldplateau på nordsiden af Lysefjorden, der er ca. 25 x 25 meter stort med et frygtindgydende 604 meters kig ned til Lysefjorden. Preikestolen er én af Norges største seværdigheder.

Det er en krævende vandretur at nå til Preikestolen, og vandreturen har en stigning på 350 meter. Turen er 8 kilometer i alt, og man skal regne med at bruge ca. 4 timer. Det er nødvendigt med vandrestøvler og vandrestave, og hvis man vil have en god oplevelse, så tag kun børn med, der er over 8-9 år.

 

 

Machu Picchu

 

Tag Inca Trail til Machu Picchu i Peru

Inca Trail Trek er en fantastisk vandrerute. Start turen i den charmerende by Cuzco og begiv dig ud på en vandretur til det imponerende og mytiske inkaruinkompleks Machu Picchu.

Gå gennem maleriske miljøer der forandrer sig løbende, som fx skove og skovløse fjelde. Vandreturen Classic Inca Trail tager 4 dage, men du kan gøre den længere eller kortere alt efter, hvad der passer dit behov. Man kan fx også vælge at booke en vandrerekse igennem et dansk rejseselskab, så man ikke selv skal stå for planlægningen.

 

bucketlist

 

Tag på vandretur blandt templerne i Petra i Jordan

En trekkingtur i Jordan tager dig med ind i hjertet af Mellemøsten. Den “lyserøde” by Petra er én af verdens syv nye vidundere, der bør stå på din bucketlist.

En trekkingtur kan starte i Dana og via smukke ørkenlandskaber begiver du dig mod Petra. En vandrerejse som denne er også mulig at finde igennem et dansk rejseselskab, så du kan overlade planlægningen til erfarne rejseplanlæggere.

 

bucketlist

 

Prøv en pilgrimsrute langs Camino de Santiago i Spanien

El Camino er oprindeligt et netværk af pilgrimsruter, der alle slutter i det nordlige Spanien i Santiago de Compostela.

Men man kan gå større eller mindre strækninger på Caminoen, præcis som man vil, afhængig af hvor øvet en vandrer man er, og hvor meget tid, man har til rådighed. Uanset hvad der passer dig bedst, er en vandretur på Caminoen en fantastisk naturoplevelse, der bør stå på din bucketlist.

 

 

bucketlist

 

Prøv snorkling ved the Great Barrier Reef i Australien

Great Barrier Reef er verdens største system af koralrev og kendt som verdens ottende vidunder.

Faktisk er det så stort, at det ofte er synligt fra det ydre rum. Det består af 2900 enkelte rev og strækker sig i 2600 kilometer langs Queenslands kyst. På en rejse til Australien er det er absolut must at opleve Great Barrier Reef.

 

bucketlist

 

Campér på Mozambique

Med klart hvidt sand og turkisblåt havvand er Mozambique den ultimative drømmedestination.

At campere i Mozambique er en måde hvorpå, du kommer helt tæt på naturen, og der er mange skønne campingmuligheder i landet med fritstående hytter. Campingoplevelsen kan selvfølgelig også kombineres med safariudflugter.

 

bucketlist

 

Se en solopgang på Mount Bromo i Indonesien

Den indonesiske ø Java ligger på et bælte af verdens mest aktive vulkaner. Mount Bromo er Javas mest kendte vulkan pga. sin unikke form, og den er én af de mest aktive vulkaner i verden.

En solopgang fra kanten af vulkankrateret er én af de mest magiske oplevelser i hele Indonesien. Fra flere af øens hoteller arrangeres solopgangsture, hvor man køres til kraterkanten, så man er klar, når solen står op.

 

bucketlist

 

Oplev Iguazú/Iguaçu-vandfaldene i Argentina/Brasilien

Iguazú/Iguaçu-vandfaldene er vandfald fra Iguaçu-floden på grænsen mellem Brasilien og Argentina og ligger i den brasilianske Iguaçu Nationalpark og den argentinske Iguazú Nationalpark (begge på UNESCOs Verdensarvsliste). Størstedelen af vandfaldene er på argentinsk område. At betragte vandfaldene fra argentinsk side er vildt og voldsomt, og fra brasiliansk side er det “bare” smukt.

Iguazu Falls regnes blandt verdens mest vandrige vandfald. Faldhøjden er 70 meter, enkelte steder op til 82 meter. Vandfaldene breder sig over næsten 2,7 kilometer, heraf med vand der fosser ud over kanten på 1,8 kilometer via 270 enkelte fald. Det største enkle fald, kaldes Devil’s Throat og er ca. 300 meter bredt.

 

bucketlist

 

Tag en tur gennem baobabtræerne i Madagaskar

Udlev dine barnlige fantasier om Løvernes Konge med det fantastiske udvalg af dyreliv og natur i Madagaskar. “Naturhelligdom” og “økologisk juvel” er adjektiver, der alle beskriver Madagaskars naturlige rigdom baobabtræet.

Der er otte arter af træet på jorden, og seks af dem er ikoniske for Madagaskar. Baobab har en vigtig vandreserve, der gør det muligt at tåle ekstreme klimatiske forhold. På grund af sin “rygsæk” fyldt med vand kaldes baobab også “flasketræet”.

 

bucketlist

 

Luftballoner på din bucketlist: Oplev magien i Cappadocia i Tyrkiet

Kappadokien i Tyrkiet er verdenskendt for luftballonture. Ballonturene foregår fra før solen står op, og mens den vandre hen over Kappadokiens ubeskrivelige smukke landskab.

De fleste ballonture starter fra byen Göreme og slutter ikke langt fra Avanos. Mange af turene går over det store hvide Aktepebjerg, og mange af ballonselskaberne tilbyder en let morgenmad inden flyveturen og snacks og champagne til slut. Prisen ligger omkring 150 Euro, som er inklusiv afhentning på dit hotel.

 

bucketlist

 

Far vild ved templerne i Angkor Wat i Cambodja

Verdens største religiøse komplekser ligger i byen Siem Reap i Cambodia – landet med den triste forhistorie. I 1970’erne første Pol Pots regime til, at flere millioner indbyggere mistede livet.

Siem Reap er bedst kendt for det ældgamle Angkor Wat-tempel, som mange turister tager til for at opleve ved solopgang, hvor det fremstår fuldstændig magisk. 

 

bucketlist

 

Besøg Perito Moreno-gletsjeren i Patagonien i Argentina

Perito Moreno-gletsjeren er en gletsjer i Argentina. Gletsjeren er beliggende i Los Glaciares nationalpark og er en del af den største ismasse udenfor Grønlandog Antarktis.

Gletsjeren er 250 kvadratkilometer stor og 30 kilometer lang. Den er én af de få gletsjere i verden, der ikke svinder ind. Gletsjeren – sammen med resten af Los Glaciars nationalpark – er på UNESCOs Verdensarv. Dette utrolige naturfænomen bør uden tvivl skrives ind i din bucketlist.

 

bucketlist

 

Svøm i Verdon Gorge i Frankrig

Et par timers kørsel fra Nice og Cannes i Sydfrankrig ligger Gorges du Verdon. Det er et sandt naturvidunder og én af de mest spektakulære naturoplevelser, du kan finde på fx en kør-selv-ferie i Provence.

Det er Frankrigs svar på Grand Canyon med den smaragdgrønne Verdonflod, der snor sig i bunden af en 800 meter dyb slugt med dramatiske klipper på op til 250 meters højde. Sug indtrykkende til dig omgivet af det storslående turkisblå vand. Der tilbydes også gode klatremuligheder i området.

 

bucketlist

 

En bucketlist med naturens vidunder: Oplev Nordlyset i Norge

Nordlyset med de hvirvlende neonrør på himlen er et produkt af elektrisk ladede partikler fra Solen, som rammer Jordens magnetfelt. Nordlys er et spektakulært naturfænomen, som du bør opleve mindst én gang i dit liv.

Tager du til Nordnorge, fx Lofoten-øerne eller Tromsø, har du nogle af de bedste odds i verden for at opleve det magiske naturfænomen, og der er mange hoteller at vælge imellem. I perioden fra slut-september til slut-marts har du de bedste chancer for at se nordlyset. Dette skyldes det begrænsede dagslys. I denne periode vil der stort set være mørkt fra tidlig eftermiddag til sen morgen.

 

bucketlist

 

Oplev Keopspyramiden i Giza

Der er fundet omkring 138 pyramider i Egypten. Disse pyramideformede oldtidsstrukturer er et helt unikt særkende for Egypten. De fleste var bygget til at skulle fungere som grav for de daværende faraoer eller deres ægtefæller under det gamle rige og det mellemste rige.

Keopspyramiden er farao Keops’ grav og er én af pyramiderne i pyramidekomplekset ved Giza. Pyramiden er den ældste men også det eneste overlevende af verdens syv underværker, bygget omkring 2560 f.Kr.

 

Salar de Uyuni

 

Tilføj salt til din bucketlist: Udforsk Salar de Uyuni i Bolivia

Det er helt ufatteligt, at naturen kan frembringe et så ekstraordinært naturfænomen som Salar de Uyuni. Det er verdens største saltslette med en overflade på 10.582 km².

Saltsletten ligger i Bolivias sydvestlige del, ca. 3650 meter over havet. Der er hvidt og blå, så langt øjet rækker. Små saltpyramider står side om side og spejler sig i sig selv. Jord og himmel er for en stund identisk. En rejse til Bolivia er ikke fuldendt, før du har oplevet Salar de Uyuni.

 

Bora Bora

 

Tilbring et par dage med solbadning i magiske Bora Bora i Fransk Polynesien

Når du ser billedet ovenfor, er du ikke i tvivl om, at det er et sted, du bare MÅ besøge. Bora Bora er én af de smukkeste og mest romantiske øer i verden.

Det er et stillehavsparadiset i troperne med grønne palmer, hvide strande og krystalklart vand. Kombinationen af det dramatiske landskab med bjerget Mount Otemanu, de ufatteligt smukke farver i den store lagune og et ophold i en overwater bungalow, gør Bora Bora til en 10’er på den romantiske skala.

 

 

Plitvice Lakes National Park

 

Fordyb dig i naturens pragt i Plitvice Nationalpark i Kroatien

Plitvice Nationalpark med Plitvicesøerne er et naturområde i Kroatien med utallige søer. Nationalparken er på 296,85 km2 og er på UNESCOs Verdensarvsliste.

Det er Europas ældste og største Nationalpark, og det er en uforglemmelig oplevelse at besøge dette sted. Der er over 1.000 vandfald, der bare venter på dig. Så hvis du leder efter unik UNESCOs Verdensarv i Europa så tag til Kroatien. Men besøg nationalpark om foråret, da der bliver ret overfyldt i juli og august.

 

Ayers Rock

   

   Fuldend din bucketlist: Oplev Uluru i Australien

   Uluru er en klippeformation af sandsten beliggende i Australien i Nationalparken Uluru-Kata Tjuta. Den er omkring 350 m høj og 3,6 km i længden. Uluru har mange forskellige huler, kilder og vandhuller. Uluru er kendt for sin måde at skifte farve på, når solen rammer den på en bestemt måde, så den bliver halvt rødglødende.

   Dette er også én af grundene til, at turister kommer fra hele verden. Når det regner, bliver den sølvgrå og skinner næsten på lang afstand.

    Rejsetilbud

    Rejse til Jordan
    Rejse til Jordan
    Se rejsetilbud
    Donau
    Cykelkrydstogt på Donau
    Se rejsetilbud
    Spaophold på Kurhotel Skodsborg
    Spaophold på Kurhotel Skodsborg
    Se rejsetilbud

    I samme kategori

    alicante
    Italien
    Harzen
    Oktoberfest

    Mest læste

    troldejagt i Danmark
    alicante
    Verdens mindste lande
    Verdens største lande

    Forsiden netop nu

    alicante
    Halloweenoplevelser
    Efterår i Danmark
    Diskobugten
    Italien
    Thailand øer
    Harzen
    Disneyland Paris

    Mest læste

    Danmark

    Halloweenoplevelser
    Efterår i Danmark
    Weekendophold
    Hindsgavl slot

    Skiferie

    schladming-travelmore
    Østrig
    Smukke skiområder i Europar
    skisportssteder i Østrig

    Camping

    Camping i Norge
    Ferie i Aarhus
    Camping Aarhus
    ø-ferie i Danmark

    Rejsetilbud

    Bucketlist
    porto-scaled-e1662661879568
    mountains-5732202_640
    porto-343487_640
    Salzburgerland
    Oktoberfest
    imgonline-com-ua-CompressToSize-aBa1V0H1SFTwtsw

    Vind en overnatning for 2 personer

    Tilmeld dig Travelmore’s og Vagabond’s nyhedsbrev, og deltag i konkurrencen om 1 overnatning for 2 personer inkl. lækker morgenbuffet. (værdi op til 1.500 kr.)