Rom er helt unik både historisk og kulturmæssigt. Der er masser af seværdigheder og gode spisesteder at finde i Italiens hovedstad. Dette gør derfor også byen, til den tredjemest besøgte turistdestination i Europa.

Rejse dertil

Der er flere muligheder når det kommer til at rejse til Rom. Den hurtigste er selvfølgelig at flyve og der går også flere direkte ruter hver dag fra København, vi danskere er nemlig vilde med den romatiske og kulturelle by. Er du mere til “køre-selv-ferier” kan du også sagtens tage bilen til Italiens populære hovedstad.

I dette afsnit giver vi dig også tips til hvordan det er nemmest at komme rundt i den smukke by.

Vejret i Rom

Se hvilke måneder vi anbefaler at rejse til byen her. Vil du gerne se de største attraktioner, er sommer perioden fx ikke den bedste periode at vandre rundt i byens varme gader og stræder. Her kan du læse om vejret hele året.

Seværdigheder i Rom

Den fantastiske storby er spækket med unikke seværdigheder, som du ikke må gå glip af.

Vi har samlet de mest berømte attraktioner som er et must-see såfremt du aflægger byen et visit. Heriblandt finder du den smukke ruin Colleseum, som betragtes som en af verdens 7 vidundere. 

Shopping i Rom

Skal du have en lille pause fra alle de mange kulturelle indtryk, så er shopping i Rom bestemt også en fantastisk mulighed.

Byen rummer nemlig alt fra de store eksklusive mærker, fra de verdenskendte modehuse, til shoppingcentre eller hyggelige gader med små autentiske butikker der ligger dør om dør.

Spisesteder

Elsker du også at få en gastronomisk oplevelse, så er du kommet til den helt rigtige by. Italien har et fantastisk køkken som er kendt verden over for deres mange smagsoplevelser.

Før du begiver dig ud i gaderne for at opleve den romerske madkultur, er det godt at vide, hvordan det traditionelle romerske måltid er bygget op.

Læs vores anbefalinger og undgå de værste turistfælder i hovedstaden.