Et gammelt ordsprog lyder: ”I Rom er det så godt som umuligt at spise dårligt”.  Så hvis du elsker god mad og gastronomiske oplevelser, så er ét af de mange fantastiske spisesteder i Rom lige noget for dig.

Før du begiver dig ud i gaderne for at opleve den romerske madkultur, er det godt at vide, hvordan det traditionelle romerske måltid er bygget op.

  • Antipasti er forretter i form af små lækkerier som skinke, pølse, oliven, grillede og marinerede grøntsager, salater, blæksprutter og meget andet.
  • Primi er forretter som pastaretter, risretter, gnocchi og grøntsagssupper.
  • Secondi er kød- eller fiskeretter med tilbehør af grøntsager.
  • Frutta er frugt, og der afsluttes med dolce, som er kager, desserter eller is.

Den typiske friske pasta er fettuccine, der er bred båndspaghetti. Der spises dog også en del industrifremstillet pasta, som spaghetti eller skruer. Pastaen serveres som forret med forskellige saucer, aldrig som tilbehør. Fx som klassiker en Pasta al ragú (pasta med kødsauce). Spisesteder med traditionelle retter finder man især i Testaccio-kvarteret.

Du finder alt fra den  moderne og fornemme moderestaurant, der kæmper om den næste Michelin-stjerne til de gammeldags pizzeriaer. Det er også værd at prøve et godt enoteca (en vinbar), hvor der ud over alle typer af vin også serveres lækre småretter og regionale delikatesser. Eller prøv en bar-café (mest til frokost), som serverer deres helt egen gastronomia med gode hverdagsretter.

Hyggelig familierestarant i Rom

Restauranten ”Il Tamburello di Pulcinella” (Adresse: Via Pasquale Fiore 23, 00165 Rom, Italien) har fået mange gode anmeldelser af besøgende. Det er en lille hyggelig familierestaurant med en autentisk stemning, der serverer traditionelle italienske retter, gryderetter, pizza, supper, vegetarretter og glutenfri retter. Det er en god idé at reservere bord i forvejen, da stedet er godt besøgt. Il Tamburello di Pulcinella er et af de hyggeligste spisesteder i Rom.

Michelinrestaurant i Rom

Er du derimod draget til Rom med den helt store pengepung, og ønsker du det ypperste af det ypperste, så er det den 3-stjernede Michelinrestaurant ”La Pergola” (Adresse: Via Alberto Cadlolo 101, Rome Cavalieri, Waldorf Astoria Hotels & Resorts, 00136 Rom, Italien)  du skal besøge! Restauranten ligger på 9. sal på Rome Cavalieri, som er et af Roms fineste hoteller med den skønneste udsigt over byen.

Prøv fx en 7-retters gourmet-menú. Vinkortet i sig selv er en bog på omkring 10 sider, så der er rig mulighed for at få serveret lige præcis dét, du ønsker. Det er helt sikkert en unik og uforglemmelig oplevelse at besøge ”La Pergola”.

Læs mere om Rom:

Seværdigheder i Rom

Hvornår på året skal man rejse til Rom?

Shopping i Rom

Rejse til Rom