Storbyen er skøn hele året rundt og vejret i Rom er også langt bedre end det danske. Foråret og efteråret er dog at foretrække – men også julen i Rom er fortryllende. 

Rom kan sagtens opleves på en forlænget weekend hele året, hvor du f.eks.  kan prioritere de kendte seværdigheder i Rom eller shopping i de mange mærkevarebutikker.

En uges ferie i Rom vil derimod give dig bedre tid til at opleve og mærke kontrasten mellem det pulserende byliv og det historiske antikke Rom.

Vejret i Rom om vinteren


I vintermånederne December til Februar ligger temperaturen gerne imellem 5 til 13 grader. Selvom om vejret i Rom ikke er fantastisk om vinteren, så sneer det dog sjældent i Rom.

Ifølge statistikken er det kun hver sjette vinter, du vil opleve bidende kulde i Rom. Ønsker du at opleve en lunere jul end herhjemme, er jul i Rom en god mulighed. 

Romernes juletraditioner minder meget om vores egne, og der er masser af julehygge i gaderne. Til trods for at vinteren er den periode på året med flest nedbørsdage, vil der være rig mulighed for at opleve en solrig vinterdag i Rom.

Forårsvejr i Rom


Foråret starter tidligt i Rom. I marts måneden ligger temperaturen gerne på 12-17 grader. I april og Maj kan det minde om dansk sommer, med temperaturer helt op imod 20-25 grader. Der vil være mulighed for at opleve masser af solskinstimer, og meget lidt nedbør om foråret.

Foråret er klart en af vores fortrukne perioder at besøge Rom. Her gør vejret i Rom, at det er til at holde ud at trave byen tynd, uden for meget sved på panden. 

Vejret i Rom om sommeren


Sommeren begynder i juni – og ofte varer den helt til oktober. August er italienernes officielle sommerferiemåned, og varmen vil for de fleste turister ofte føles for voldsom.

Mange steder er også ferielukkede. Det kan om sommeren blive op til 35-40 grader i Rom.

Vælger man derfor at besøge byen i denne periode, anbefaler vi et hotel med pool, hvor man køle ned, når solen er på sit højeste.

Efterårsvejr i Rom


Sommeren forsætter som sagt nogle gange langt ind i efteråret. i September kan temperaturen sagtens ligge på 30 grader. Den vil dog lidt i oktober og november ned til omkring 18-22 grader.

Savner man derfor sol og varme i efteråret, kan vi varmt anbefale Rom. Ligesom foråret er dette en fantastisk tid at besøge byen og de mange gode restauranter i Rom. Det er til at holde til, uden at bruge al sin tid på andet end at at jagte det næste sted med skygge. 

  • Du kan se vejrudsigten for de næste 10 dage i Rom her.
Vejret i Rom - efterår