Vejret i Rom

Storbyen er skøn hele året rundt og vejret i Rom er også langt bedre end det danske. Foråret og efteråret er dog at foretrække – men også julen i Rom er fortryllende. 

Rom kan sagtens opleves på en forlænget weekend hele året, hvor du f.eks.  kan prioritere de kendte seværdigheder i Rom eller shopping i de mange mærkevarebutikker.

En uges ferie i Rom vil derimod give dig bedre tid til at opleve og mærke kontrasten mellem det pulserende byliv og det historiske antikke Rom.


Januar


Vejret i Rom vil i januar måned normalvis ligge mellem 3-12 grader. Der vil dog altid være risiko for et par grader mere eller mindre. Januar er typisk den koldeste måned i Rom, hvilket har meget at gøre med det minimale antal solskinstimer. Er du derfor i gang med at planlægge din næste storbyferie med besøg på fortovscaféer og shopping i letpåklædt vejr, er januar nok ikke det bedste tidspunkt.


Februar


Ligesom januar, er februar én af de koldeste måneder på året. Gennemsnitstemperaturen ligger omkring de 8-9 grader, hvor det når det er koldest vil være 3 grader, og varmest 14 grader. Selvom solskinstimerne vil tage til, sammenlignet med januar, er det stadigvæk skyerne og kulden der dominerer den italienske hovedstad i februar.


Marts


I marts måned vil temperaturen ligge mellem 6-17 grader, og det er typisk på dette tidspunkt, at vejret begynder at vende. Hvornår det helt præcis gør det, er aldrig til at forudsige. Derfor kan der sagtens forekomme dage med kulde, blæst og regn, mens der også er god mulighed for sol og forårsfornemmelse. Marts måned i Rom er perfekt til en storbyferie i foråret.

Trevifontænen i Rom


April


I april måned er det for alvor blevet tid til at finde solbrillerne frem, når temperaturen vil ligge mellem 8-20 grader. Ønsker man at nyde en sommeragtig ferie i Rom, uden alt for mange turister er april en god mulighed, da vejret er godt, og det samtidig er uden for højsæson.


Maj


Med en gennemsnitstemperatur på 22 grader er hele maj måned en dejlig varm sommermåned. Des tættere man kommer på sommerferiemånederne, des mindre nedbør vil der desuden være. Vejret i Rom vil i stedet domineres af solskinstimer og lav vindstyrke. Maj er endnu en god mulighed for at besøge den italienske hovedstad, inden byen overtages af sommerferieturister.


Juni


Selvom juni er en god måned, hvad angår solskinstimer og høje temperaturer, vil der stadig forekomme regn. Temperaturerne vil lægge sig mellem 20-27 grader, hvilket er det perfekte sightseeing-vejr for mange, da det hverken er for koldt eller for varmt. I juni måned vil der være påbegyndende mange turister, men der vil dog stadig være færre end både juli og august.

Forum Romanum


Juli


I juli måned vil de laveste temperaturer lægge sig omkring de 21 grader, mens de højeste potentielt vil kunne nå de 30 og måske endda over. Nu er det blevet rigtigt sommer i Rom, og det er derfor vigtigt at huske vandflasken, når der skal vades fra Colosseum til Forum Romanum og Den Spanske Trappe.


August


Ligesom juli måned er august rigtig varm. Temperaturerne ligger mellem 21-31 grader, og det vil typisk være det varmeste på hele året. Det er samtidig den måned med mindst nedbør, så det vil være varmt og tørt. Det er desuden heller ikke længere dagstimerne der er varme, nattetemperaturerne kan snildt snige sig op på 20 grader. Overvejer du en ferie i Rom i august, er det derfor værd at kigge efter et hotel eller lejlighed med aircondition.


September


Turisterne vil så småt tynde ud i Rom, men vejret er stadig lækkert. Vejret i Rom i september byder på temperaturer mellem 17 – 26 grader, hvilket stadig må siges at være sommerligt. Nedbøren tager allerede til i denne måned, og der vil derfor være risiko for regn. Pak derfor en paraply for en sikkerheds skyld.

Vatikanet i Rom


Oktober


Med temperaturer mellem 16 – 22 grader er oktober stadig en behagelig måned i Rom. Nedbøren tager dog til, ligesom vindstyrken gør det. Ligesom i Danmark, vil der i denne måned være et hint af efterår, men stadig med gode solskinstimer. Oktober måned er en fin rejsemåned, men vær dog opmærksom på, at der potentielt vil være mange turister i efterårsferien i Rom.


November


Nu er det ikke længere sandaler og solhat, som du skal iføre dig, når du vandrer rundt i de italienske gader. Det er i stedet langærmede trøjer og måske endda en varm jakke. Temperaturen i november ligger mellem 11 – 17 grader, og vejret i Rom vil denne måned være domineret af regn. Med et gennemsnit på 84 mm, er der høj risiko for regn.


December


I december er det mellem 7 – 13 grader i Rom, og det er derfor blevet tid til at finde vintertøjet frem. Selvom Italien er kendt for sine varme sommeraftner, med pizza og pasta i lange baner, har Rom i den grad også charme i vintermånederne, når der bliver pyntet op til jul.


Se desuden den aktuelle vejrudsigt for Rom her.

Rejsetilbud

Svalbard
Skirejse til Geilo
Rejse til Svalbard

I samme kategori

palma-3226352_640
Duomo di Milano
vejret i prag
vejret i stockholm

Mest læste

Nimb Rooftop København
troldejagt i Danmark
london-3078109_640
Klippeøerne i Vietnam

Forsiden netop nu

f82adafa-abd0-45fc-ad23-626d602492f2
Nimb Rooftop København
Design uden navn-15
Essensen af Indien
nationalparker i Europa
I ro og mag med Vitus Rejser
Sensommer i Europa
Hvalsafari

Mest læste

Rejsenyheder & PR

Foto: Lego
billund
udlandet
vesterbro
scandic go
strandhotel

Danmark

Instagram Aarhus
billund
strandhotel
camping

Skiferie

gurgl østrig
Vorarlberg
Zillertal
Zillertal i Østrig, skiferie

Camping

camping
Aktiv ferie
TimeOut fra hverdagen
Campingmesse

Rejsetilbud

Korsika, Frankrig.
Gran Canaria fungerer glimrende som en romantisk getaway, når du trænger til en pause fra vintermørket.
Cancún - Kyst
Instagram Aarhus
Kanal i Venedig
Anholt
Innsbrucks gader summer af liv og er fuld af historie.

Vind en overnatning for 2 personer

Tilmeld dig Travelmore’s nyhedsbrev, og deltag i konkurrencen om 1 overnatning for 2 personer inkl. lækker morgenbuffet. (værdi op til 1.500 kr.)