USA
vitus300x600rund

Seværdigheder i Rom

Du finder et hav af verdensberømte seværdigheder i Rom.

Colosseum


Colosseum må man ikke gå glip af. Det er dog en god idé at booke en guidet tur hjemmefra og dermed slippe for at stå i kø i længere tid. Billetter købt ved indgangen koster 12 Euro for voksne. Der er gratis adgang for børn under 18 år (husk dokumentation, evt. pas).


Colusseum betragtes som et af verdenens syv vidundere, og blev i Romerriget brugt til storslåede forestillinger med gladiator-kampe. Det er resterne af det smukkeste amfi-teater, verden nogensinde har set.


Arenaen var 3600 m2, havde 50.000 nummererede siddepladser og 5000 ståpladser. Publikum kom ind i arenaen gennem 66 nummererede porte.


Den imponerende ovale arena var dækket af sand, og under den var en labyrint af rum til maskinerier, gladiatorer og scenearbejdere – samt bure til de mange vilde dyr. Håndtrukne elevatorer kunne føre dyrene op i arenaen, og der var et imponerende system af vandledninger, så man kunne fylde arenaen med vand, når der skulle opføres søslag. Alt sammen effekter, der skulle imponere de romerske borgere af alle klasser i samfundet.


Den spanske trappe


Den spanske trappe er en af de seværdigheder i Rom, som ikke koster noget at opleve.


I 1725 blev arkitekten De Sanctis pålagt at forene den højtliggende Trinitatis-kirke med området nedenfor. Resultatet blev 138 symmetriske og elegante trappetrin, og han havde ikke kunnet forestille sig, at det skulle blive et af de mest imponerende og fascinerende steder i verden. Trappen er et besøg værd – især pga. stemningen på stedet.

Fra toppen er en smuk udsigt, og trappen er fyldt med det summende byliv og folk, der mødes og spiser is eller holder en lille pause, inden shoppeturen fortsætter i de hundredevis af små og store butikker i området. Især de
dyrere mærkevarer er at finde i dette kvarter.


Peterskirken


Peterskirken er den katolske kirkes hovedsæde. Det er her, at den nyvalgte pave præsenteres for første gang efter en konklave (pavevalg). Det er et imponerende mesterværk, der vil slå benene væk under dig, når du træder ind i det 187 meter lange rum. Det er en af verdens største katedraler (domkirker). Byggeriet tog sin start i 1506 og afsluttedes først i 1626.


Peterskirken ligger i Vatikanstaten, som er en uafhængig stat midt i Rom. Vatikanstaten har kun omkring 1000 indbyggere og er verdens mindste land målt på både areal (44 ha) og indbyggertal. I kirken finder du smukke mosaikker og marmorskulpturer. Michelangelos Pietá er formentlig kirkens smukkeste og mest populære kunstskat. Det er en marmorskulptur, der forestiller Jomfru Maria med Jesus i armene, netop nedtaget fra korset. I 1972 blev statuen med vilje beskadiget af en besøgende, og sidenhen har man kun kunnet opleve statuen godt beskyttet bag glas.


Det Sixtinske Kapel


Det Sixtinske Kapel ligger også i Vatikanstaten, og er en af de seværdigheder i Rom du skal se. Det er her, kardinalerne lukker sig inde, når der skal vælges en ny pave. Pavevalget følger ældgamle traditioner. Valget foregår af flere omgange, og traditionen tro brændes stemmesedlerne efter hver omgang, og man kan her se sort røg stige op af skorstenen. Når den sidste afstemning har fundet sted, og en ny pave er valgt, vil man se en tynd hvid røgsøjle stige op gennem skorstenen, og det er hermed tilkendegivet for alle, at en ny pave er fundet. Processen kan vare flere uger.


Kapellet er prydet med kalkmalerier, og kunstneren Michelangelo har også sat sit præg på Det Sixtinske Kapel gennem udsmykning af loftet.


Pantheon


Det bedst bevarede monument i Rom er Pantheon. Det er et antikt tempel, som ligger på Piazza della Rotonda. Det blev ombygget til sin nuværende form af Kejser Hadrian i årene120-125 efter Kristi Fødsel. I sin storhedstid stod templet beklædt med marmor, og taget var dækket af forgyldt bronze. Begge dele er dog igennem tiderne blevet fjernet.


Noget helt særligt ved templet er lysindfaldet. Eneste lyskilde er en cirkelrund åbning i kuplens top, som kun er 9 centimeter i diameter – og du kan kigge direkte op i himlen! Åbningen er ikke dækket af glas, og regnvand
opsamles i en brønd under gulvet og føres ud i Tiberen.Pantheon blev gravplads for italienske konger i 1870, og den rummer også berømte kunstnergrave.


Læs også:

Rejsetilbud

Rejse til Madeira
Rejse til Madeira
Se rejsetilbud
Luksusrejse til Dubai
Luksus-rejse til Dubai
Se rejsetilbud
960_Spanien_Andalusien_Guadix
På opdagelse i Andalusien
Se rejsetilbud

I samme kategori

Italien
Disneyland Paris
rooftop-barer
amusement-park-1594958_640

Mest læste

troldejagt i Danmark
krydstogt rhinen
Italien
De største lufthavne i verden
Small Danish Hotels

Forsiden netop nu

Halloweenoplevelser
Italien
Thailand øer
Harzen
Disneyland Paris
Salzburgerland
Oktoberfest
imgonline-com-ua-CompressToSize-aBa1V0H1SFTwtsw

Mest læste

Danmark

Halloweenoplevelser
Weekendophold
Hindsgavl slot
rejser efter baeredygtighed

Skiferie

schladming-travelmore
Østrig
Smukke skiområder i Europar
skisportssteder i Østrig

Camping

Camping i Norge
Ferie i Aarhus
Camping Aarhus
ø-ferie i Danmark

Rejsetilbud

porto-343487_640
Julemarkedsrejse
imgonline-com-ua-CompressToSize-DknBXQbqlP
imgonline-com-ua-convertv6H1m65qGtwx
Bucketlist
porto-scaled-e1662661879568
mountains-5732202_640

Vind en overnatning for 2 personer

Tilmeld dig Travelmore’s og Vagabond’s nyhedsbrev, og deltag i konkurrencen om 1 overnatning for 2 personer inkl. lækker morgenbuffet. (værdi op til 1.500 kr.)