Harzen

Voss: Fjordlandets hjerte med naturskønne syn og sjov for hele familien

Denne artikel er skrevet i samarbejde med Fjord Line

 

Kun halvanden times kørsel fra Bergen ligger den lille by Voss i Norge. Voss er kendt som adrenalinhovedstaden i Norge og er omgivet af fantastiske sneklædte bjerge, vilde floder og høje vandfald. Takket være dets dramatiske landskab og førsteklasses beliggenhed mellem Bergen, Sognefjorden og Hardangerfjorden byder området på et væld af enestående naturoplevelser og eventyraktiviteter for feriegæster i alle aldre. 

Uanset om der skal lægges op til naturoplevelser i verdensklasse, fart og spænding i nogle af verdens mest ekstreme sportsgrene eller hyggelige familieoplevelser i børnehøjde, har Voss et væld af tilbud til jer som feriegæster. Oplev blandt andet:

 

Voss Gondolen

I 2019 åbnede den mest moderne og største gondolbane i Nordeuropa: Voss Gondol. Den kører fra Voss Station og tager dig fra 56 til 820 meter over havets overflade på ni minutter. På toppen kan du nyde en panoramaudsigt til fjeldene, der omkranser byen og blandt andet besøge Hangurstoppen Restaurant, som er den største restaurant og afterski på Voss. Derudover er området udgangspunkt for både korte og lange vandreture i det smukke fjeldlandskab.

 

De smukke fjorde 

Sognefjorden

Voss er bekvemt placeret mellem Hardangerfjorden og Sognefjorden, to af de smukkeste fjorde i Norge. Dette gør byen til et oplagt udgangspunkt, for at udforske nogle af Norges mest spektakulære landskaber. Udforsk for eksempel en forgrening til Sognefjorden, Nærøyfjorden, som er på UNESCOs verdensarvsliste eller bestig fjeldtoppen, Bakkanosi, og oplev en spektakulær udsigt 1300 meter over havet.

 

 

Vikingebyen Njadarheimr

Er børnene med på ferien, er det en oplagt mulighed at rejse tusind år tilbage i tiden og mærke vikingeånden på egen krop. Vikingdalen, Gudvangen danner rammen om byen Njardarheimr, der levendegør vikingetidens virkelige historie og kultur.

Portene er åbne for alle, der er interesserede i at opleve og lære om vikingerne, hvordan de levede, arbejdede og påvirkede den brede verden. 

Gå på gaden og bliv en del af en levende by, befolket af et internationalt samfund af vikingeentusiaster. Njardarheimr byder alle velkommen til at blive en del af den levende historie og hjælpe dem med at bygge til fremtiden såvel som fortiden.

 

Bergensbanen

Turen går gennem nogle af landets flotteste landskaber og byder på et væld af varierede indtryk, når toget passerer fjelde og dale, kører langs med fossende elve eller spejlblanke søer, passerer gennem de i alt 182 tunneller og følger fjeldsiderne på spor, der giver jer en udsigt, der kan tage pusten fra selv den mest garvede rejsende.

Her er rig lejlighed til at tage fantastiske rejsefotografier – eller blot at læne jer tilbage og nyde udsigten over en lækker kop kaffe.

 

 

Hungrer du allerede efter spektakulære naturomgivelser, spændende vikingehistorier og sus i maven? Læs mere om Voss og book din næste rejse til fjordlandets hjerte her.

Rejsetilbud

Rejsetilbud Island
Rejsetilbud til Island
Se rejsetilbud
Skirejse til Trysil
Skirejse til Trysil
Se rejsetilbud
kirgisistan
Kirgisistans bjerge og nomader
Se rejsetilbud

I samme kategori

alicante
Italien
Harzen
Disneyland Paris

Mest læste

troldejagt i Danmark
alicante
Verdens mindste lande
Verdens største lande
Harzen

Forsiden netop nu

alicante
Halloweenoplevelser
Efterår i Danmark
Diskobugten
Italien
Thailand øer
Harzen
Disneyland Paris

Mest læste

Danmark

Halloweenoplevelser
Efterår i Danmark
Weekendophold
Hindsgavl slot

Skiferie

schladming-travelmore
Østrig
Smukke skiområder i Europar
skisportssteder i Østrig

Camping

Camping i Norge
Ferie i Aarhus
Camping Aarhus
ø-ferie i Danmark

Rejsetilbud

Bucketlist
porto-scaled-e1662661879568
mountains-5732202_640
porto-343487_640
Salzburgerland
Oktoberfest
imgonline-com-ua-CompressToSize-aBa1V0H1SFTwtsw

Vind en overnatning for 2 personer

Tilmeld dig Travelmore’s og Vagabond’s nyhedsbrev, og deltag i konkurrencen om 1 overnatning for 2 personer inkl. lækker morgenbuffet. (værdi op til 1.500 kr.)