På camping i Norge: Uendelige muligheder

Denne artikel er skrevet i samarbejde med Fjordline

 

Drømmer du om at sove under åben himmel og stå op sammen med solen i Norges smukke landskab? Så er camping i Norge en oplagt mulighed for at opleve alt hvad vores nordiske venner har at byde på, hvad end det skal være snedækkede bjergtoppe, vandreture i fjeldene eller måske flotte vandfald?

 

Frihed til at overnatte hvor du vil

Norge tilbyder et hav af muligheder til dig som campist, og det er desuden lovligt at campere næsten hvor du vil. Dette fordi allemandsretten tillader alle at campere stort set hvor som helst i den fortryllende natur. Uanset om stedet er ejet af en privatperson. Det er endda tilladt at campere i Norges mange nationalparker. Derfor har du altså chancen for at overnatte både i skove, på landet eller i bjergene? Mulighederne er mange, men der er dog stadig et par krav, du skal følge, hvis du vælger at campere i Norge. Dette er for bedst muligt at passe på naturen, samt forstyrre mindst muligt.

  • Du skal holde en afstand på mindst 150 meter til nærmeste bebyggelse.
  • Hvis du ønsker at sove mere end to nætter samme sted skal du spørge jordejeren om lov (gælder ikke på fjeldet, samt i meget øde områder).
  • Hvis du ønsker at tømme dit toilet, må dette kun gøres på steder, hvor det er anvist, at det er tilladt.
  • Du skal respektere og passe på dyrene og naturen, og derfor undgå at smide affald og andet.
  • Det er i perioden 15. april til 15. september ikke tilladt at tænde åben ild i nærheden af skove.

Bemærk: I nogle turistområder er der flere restriktioner på, hvor du må campere.

 

Camping Norge

 

Rejs med autocamper på camping i Norge

Mange rejsende vælger at rejse med autocamper til Norge. Dette gør ferien meget mere fleksibel, da både toilet, køkken og soveværelse er med hele tiden. Derfor skal du ikke bekymre dig om disse ting undervejs. Dette giver mere tid til at nyde smukke Norge og den helt unikke natur. Derudover har du også muligheden for at tage hvorhen du vil, præcis når du vil, når rejsen foregår på denne måde. De samme regler gælder, hvis du vælger denne type ferie. Fordi allemandsretten også gælder for autocampere, og desuden kan du også booke den ind på en campingplads.   

 

Campingpladser som mulighed 

Det er naturligvis også muligt at campere på én af landets mange campingpladser, hvis du er en mere uerfaren campist eller blot ønsker en smule mere tryghed. Disse har ofte beliggenhed i idylliske omgivelser, men kan også sagtens findes i byerne. Her er der gerne en masse aktiviteter, samt chancen for at møde andre rejseglade campister. Der er over 1.000 campingpladser i landet. Så der skal nok være mindst én, der falder i din smag.

 

 

Uforudsigelige vind- og vejrforhold

Når du vælger at tage på campingferie til Norge, er det vigtigt at være opmærksom på, at selv om foråret og om sommeren kan landets vejr være ganske uforudsigeligt. Dette er især vigtigt at tage højde for, hvis du vælger at campere i det fri. Regn kan forekomme når som helst og derfor er det vigtigt at være at pakke varmt og vandtæt tøj, hvis vandreture eller anden begåen i naturen står på to-do-listen.

 

Autocamper-tilbud mellem Hirtshals og Langesund

Altså er mulighederne med en autocamper i Norge så godt som uendelige. Og Fjord Line tilbyder lige nu en unik mulighed for at komme på forårs- eller sensommerferie med autocamper til Norge til en skarp pris. Sejl fra Hirtshals til Langesund fra kun 1040 kr., inkl. autocamper og én person.

Turen tager blot 4,5 timer, hvor du blot kan slappe af og nyde rejsen. Og herefter gå i land i den smukke kystby Langesund, som er ganske repræsentativ for Norges vidunderlige natur. Desuden ligger byen ikke langt fra andre oplevelsesværdige perler. Hvor både skønne fjelde, vandemuligheder og udforskning af kultur kan være en del af ferieprogrammet.

Se mere og bestil din ferie her:

Rejsetilbud

Skirejse til Geilo
Skirejse til Geilo
Se rejsetilbud
Hotel Skt. Petri
Ophold på Skt. Petri i København
Se rejsetilbud
Fjordgaarden
Spaophold på Fjordgaarden
Se rejsetilbud

I samme kategori

Togo, Pelle Hvenegaard
populære rejsemål i 2023
Lokale unge i landsbyen Kfar Kama, Israel
hotel dubai

Mest læste

Togo, Pelle Hvenegaard
troldejagt i Danmark
Ferie med børn
Togrejse

Forsiden netop nu

Togo, Pelle Hvenegaard
All-inclusive resorts
photographer-g4ab2a9fc9_640
Weekendophold i Randers
populære rejsemål i 2023
Lokale unge i landsbyen Kfar Kama, Israel
hotel dubai
Togrejser for 2023

Mest læste

Danmark

Weekendophold i Randers
Kroophold
Juleophold
julemarked i tivoli

Skiferie

Vorarlberg
Zillertal
Zillertal i Østrig, skiferie
skiferie i Zillertal

Camping

Holmely glamping
Camping i Norge
Ferie i Aarhus
Camping Aarhus

Rejsetilbud

Zillertal
Solnedgang på Mallorca
Stranden i Tel Aviv
zakynthos-1281685_640
Vorarlberg
Australiens bedste rejseoplevelser
Ferie for Alle

Vind en overnatning for 2 personer

Tilmeld dig Travelmore’s nyhedsbrev, og deltag i konkurrencen om 1 overnatning for 2 personer inkl. lækker morgenbuffet. (værdi op til 1.500 kr.)