På camping i Norge: Uendelige muligheder

Denne artikel er skrevet i samarbejde med Fjordline

 

Drømmer du om at sove under åben himmel og stå op sammen med solen i Norges smukke landskab? Så er camping i Norge en oplagt mulighed for at opleve alt hvad vores nordiske venner har at byde på, hvad end det skal være snedækkede bjergtoppe, vandreture i fjeldene eller måske flotte vandfald?

 

Frihed til at overnatte hvor du vil

Norge tilbyder et hav af muligheder til dig som campist, og det er desuden lovligt at campere næsten hvor du vil. Dette fordi allemandsretten tillader alle at campere stort set hvor som helst i den fortryllende natur. Uanset om stedet er ejet af en privatperson. Det er endda tilladt at campere i Norges mange nationalparker. Derfor har du altså chancen for at overnatte både i skove, på landet eller i bjergene? Mulighederne er mange, men der er dog stadig et par krav, du skal følge, hvis du vælger at campere i Norge. Dette er for bedst muligt at passe på naturen, samt forstyrre mindst muligt.

  • Du skal holde en afstand på mindst 150 meter til nærmeste bebyggelse.
  • Hvis du ønsker at sove mere end to nætter samme sted skal du spørge jordejeren om lov (gælder ikke på fjeldet, samt i meget øde områder).
  • Hvis du ønsker at tømme dit toilet, må dette kun gøres på steder, hvor det er anvist, at det er tilladt.
  • Du skal respektere og passe på dyrene og naturen, og derfor undgå at smide affald og andet.
  • Det er i perioden 15. april til 15. september ikke tilladt at tænde åben ild i nærheden af skove.

Bemærk: I nogle turistområder er der flere restriktioner på, hvor du må campere.

 

Camping Norge

 

Rejs med autocamper på camping i Norge

Mange rejsende vælger at rejse med autocamper til Norge. Dette gør ferien meget mere fleksibel, da både toilet, køkken og soveværelse er med hele tiden. Derfor skal du ikke bekymre dig om disse ting undervejs. Dette giver mere tid til at nyde smukke Norge og den helt unikke natur. Derudover har du også muligheden for at tage hvorhen du vil, præcis når du vil, når rejsen foregår på denne måde. De samme regler gælder, hvis du vælger denne type ferie. Fordi allemandsretten også gælder for autocampere, og desuden kan du også booke den ind på en campingplads.   

 

Campingpladser som mulighed 

Det er naturligvis også muligt at campere på én af landets mange campingpladser, hvis du er en mere uerfaren campist eller blot ønsker en smule mere tryghed. Disse har ofte beliggenhed i idylliske omgivelser, men kan også sagtens findes i byerne. Her er der gerne en masse aktiviteter, samt chancen for at møde andre rejseglade campister. Der er over 1.000 campingpladser i landet. Så der skal nok være mindst én, der falder i din smag.

 

 

Uforudsigelige vind- og vejrforhold

Når du vælger at tage på campingferie til Norge, er det vigtigt at være opmærksom på, at selv om foråret og om sommeren kan landets vejr være ganske uforudsigeligt. Dette er især vigtigt at tage højde for, hvis du vælger at campere i det fri. Regn kan forekomme når som helst og derfor er det vigtigt at være at pakke varmt og vandtæt tøj, hvis vandreture eller anden begåen i naturen står på to-do-listen.

 

Autocamper-tilbud mellem Hirtshals og Langesund

Altså er mulighederne med en autocamper i Norge så godt som uendelige. Og Fjord Line tilbyder lige nu en unik mulighed for at komme på forårs- eller sensommerferie med autocamper til Norge til en skarp pris. Sejl fra Hirtshals til Langesund fra kun 1040 kr., inkl. autocamper og én person.

Turen tager blot 4,5 timer, hvor du blot kan slappe af og nyde rejsen. Og herefter gå i land i den smukke kystby Langesund, som er ganske repræsentativ for Norges vidunderlige natur. Desuden ligger byen ikke langt fra andre oplevelsesværdige perler. Hvor både skønne fjelde, vandemuligheder og udforskning af kultur kan være en del af ferieprogrammet.

Se mere og bestil din ferie her:

Rejsetilbud

Hotel Røde Kro
Rundrejse til Skotland
Jørgensen Hotel

I samme kategori

sommer harzen
ferie i Gøteborg
Hohe Salve
Hohe Salve

Mest læste

troldejagt i Danmark
Salzburg
Verdens største byer
De største lufthavne i verden

Forsiden netop nu

sommer harzen
Hohe Salve
ferie i Gøteborg
ø-ferier
Magiske destinationer i London
Hohe Salve
Weissenhaeuser Strand
byer uden tursiter

Mest læste

Danmark

Danmark
Aktiv ferie
Kirsebærtræer
Dansk gastronomi

Skiferie

gurgl østrig
Vorarlberg
Zillertal
Zillertal i Østrig, skiferie

Camping

Aktiv ferie
Campingmesse
Holmely glamping
Camping i Norge

Rejsetilbud

Japan
strandresort
Sejltur i Grønland
Flyrejsen
Weissenhaeuser Strand
Flyvemaskine
Havila

Vind en overnatning for 2 personer

Tilmeld dig Travelmore’s nyhedsbrev, og deltag i konkurrencen om 1 overnatning for 2 personer inkl. lækker morgenbuffet. (værdi op til 1.500 kr.)