Kender du dem alle? Her er verdens 10 mindste lande

Nogle gange kan man blive overrasket over, at der er lande, man aldrig har hørt om. Der vil helt sikkert være nogle lande på denne liste over verdens mindste lande, som du ikke har hørt om før. Men faktisk tror vi, at du har hørt om de fleste.

At være et lille land betyder nemlig ikke altid, at man er uden betydning eller indflydelse. Se bare på listens nr. 1, Vatikanstaten. Denne lille stat midt i Rom har du formentligt hørt om, og det er et land med en stor kulturel og historisk betydning. Med sine kun 44 hektar og et indbyggertal på omkring 1000 er Vatikanstaten verdens mindste land, målt både på indbyggertal og areal. Men areal og indbyggertal følges ikke altid ad. Fx er verdens andet mindste land, Monaco, verdens tættest befolkede land.

Læs med her hvor vi har oplistet verdens 10 mindste lande, målt på areal. Måske får du lyst til at besøge ét af dem?

 

1. Vatikanstaten (0,49 km2) – Verdens mindste land

Verdens mindste suveræne stat både i areal (ca. 44 hektar) og befolkning (ca. 1000) er bevis for, at lille ikke svarer til uinteressant eller uindflydelsesrig. Landet kan krydses på under 15 minutter og er en uafhængig stat midt i Rom.

Peterskirken er et barokmesterværk, det sixtinske kapel er strålende malet af Michelangelo, og Vatikanmuseerne huser verdens rigeste kunstsamling. Hvis du har lyst til noget lidt andet så book en rundvisning i Vatikanets haver.

 

Monaco
Monaco

2. Monaco (2,02 km2)

Denne mini-stat på den franske riviera er en smule over to kvadratkilometer og ligger derfor næsten helt i top blandt verdens mindste lande. Landet er verdens mest tætbefolkede land med 38.964 indbyggere.

Der er et overraskende udvalg af seværdigheder, herunder et palads, katedral, flere dejlige haver, det fremragende Oceanografisk museum og selvfølgelig dets berømte casino. Dette er bestemt det mest glamourøse land blandt de små lande: Solrigt, smukt og fristende med en overdådig ekstravagance.

 

3. Republikken Nauru (21 km2) – Verdens mindste ø-nation

Verdens mindste ø-nation og -republik er en stat i Mikronesien i det sydlige ​​Stillehav med 12.581 indbyggere. Nauru havde oprindeligt en stor lagune i midten. Men efter tusindvis af år hvor hovedsageligt fugleekskrementer har fyldt lagunen, ser den i dag mest ud som et bjerg midt på øen. Og efter 100 år med minedrift er naturen i midten af øen ødelagt.

Dog er der relativt frugtbart med skov og tropiske planter langs kysten. Men uden fantastiske strande og dårlig infrastruktur for turister er dette den eneste ”mikronation”, som du ikke behøver at besøge.

 

4. Tuvalu (26 km2)

Tuvalu er en østat i Polynesien i Stillehavet. Landet har 11.646 indbyggere og kun 26 kvadratkilometer jord. Det er det land i verden med anden færrest indbyggere efter Vatikanstaten.

Det ligger halvvejs mellem Queensland og Hawaii og er så fjernt, at det kun får et par tusinde besøgende om året. Rejsende, der hungrer efter simpel indkvartering, uforstyrret udforskning af en rejsedestination og et fuldstændigt fravær af krydstogter og ture, kan nyde snorkling i lagunerne og nyde den afslappede charme.

 

Verdens mindste lande
San Marino

 

5. Republikken San Marino (61 km2)

Denne republik med 33.860 indbyggere i det nordlige Italien er verdens ældste suveræne nation og den sidste overlevende blandt de uafhængige stater, der engang eksisterede i hele Italien. På 61 kvadratkilometer huser republikken flere byer og robust landskab plus nogle spektakulære bjerge med slotte.

Monte Titano er det højeste bjerg i San Marino og er på UNESCO’s Verdensarvsliste. Besøg også Museo di Stato og få et indblik i nationens historie.

 

6. Lichtenstein (160 km2)

Lichtenstein er et fyrstedømme beliggende mellem Østrig og Schweiz med 38.378 indbyggere. Det deler Rhindalen og det fantastiske alpine landskab, hvilket gør det til et spektakulært sted for aktive rejsende at stå på ski, vandre eller mountainbike.

Slottet Vaduz fra det 12. århundrede beliggende på bjergene over hovedstaden er et fantastisk syn, selvom det er lukket for offentligheden.

 

 

7. Marshall-øerne (181 km2)

Marshall-øerne er en stat i det vestlige Stillehav i Oceanien med 58.791 indbyggere, overvejende kristne protestanter. Øgruppen består af 1.150 større og mindre øer samt en række atoller (rester af vulkanøer, der er blevet omkranset af koralrev). Det er et dykkermekka, især ift. sunke skibe fra 2. verdenskrig, inklusive et hangarskib.

Det er også en fantastisk destination for surfing, kiteboarding og dybhavsfiskeri. Landet er kendt som stedet, hvor amerikanerne foretog atomprøvesprængninger fra 1946-1958 på bl.a. øen Bikini (ja, det er øen, der har lagt navn til dit badetøj).

 

Verdens mindste lande
Saint Kitts og Nevis

 

8. Saint Kitts og Nevis (261 km2)

Den caribiske nation, uformelt kendt som Saint Kitts og Nevis (52.834 indbyggere) er den vestlige halvkugles mindste land og har Dronning Elizabeth II som statsoverhoved. Det ligger i den østlige del af det Caribiske hav på grænsen til Atlanterhavet.

Hovedattraktionerne er dejlige revbeskyttede strande, sovende vulkaner som Mount Liamuiga og Mount Nevis, robust regnskov, kolonitidsbyer og den fantastiske Brimstone Hill Fortress. Nevis er den mere rolige ø og har fine botaniske haver.

 

9. Maldiverne (300 km2) – Asiens mindste land

Maldiverne sniger sig med på listen over verdens mindste lande. Det er Asiens mindste land af både befolkning og område og består af flere øer over store områder af Det Indiske Ocean. Maldiverne har 530.953 indbyggere. Det er bedst kendt for snorkling og dykning, blændende hvide sandstrande og luksuriøse resorts. Men små mindre luksuriøse overnatningssteder gør også denne destination god for budgetbevidste vandre-turister.

 

10. Malta (316 km2) – Verdens 10. mindste land

Verdens 10. mindste land med 502.653 indbyggere er en sydeuropæisk ø-stat i Middelhavet. Republikken Malta fordeler sig på 3 beboede hovedøer og 4 ubeboede små øer. Selvom landet er lille, kan det prale af flere UNESCO Verdensarvsteder. Det har nogle af Europas mest historiske steder (inklusive templer fra 3150 f.Kr.) og overdådig arkitektur. Tilføj så lige den spektakulære kystlinje og det næsten konstante solskin – så har du denne perfekte rejsedestination.

 

Rejsetilbud

Rejse til Jordan
Billede fra Stand på Bahamas
Stranden Hotel Gilleleje Strand

I samme kategori

Magiske destinationer i London
ø-ferier
Weissenhaeuser Strand
Sejltur i Grønland

Mest læste

troldejagt i Danmark
Salzburg
Verdens største byer
sommer harzen

Forsiden netop nu

sommer harzen
Hohe Salve
ferie i Gøteborg
ø-ferier
Magiske destinationer i London
Hohe Salve
Weissenhaeuser Strand
byer uden tursiter

Mest læste

Danmark

Danmark
Aktiv ferie
Kirsebærtræer
Dansk gastronomi

Skiferie

gurgl østrig
Vorarlberg
Zillertal
Zillertal i Østrig, skiferie

Camping

Aktiv ferie
Campingmesse
Holmely glamping
Camping i Norge

Rejsetilbud

Japan
strandresort
Sejltur i Grønland
Flyrejsen
Weissenhaeuser Strand
Flyvemaskine
Havila

Vind en overnatning for 2 personer

Tilmeld dig Travelmore’s nyhedsbrev, og deltag i konkurrencen om 1 overnatning for 2 personer inkl. lækker morgenbuffet. (værdi op til 1.500 kr.)