Denne artikel er skrevet i samarbejde med Fjord Line

 

I det sydlige Norge finder du den smukke kystby Kristiansand, og med Fjord Lines splinternye katamaran Fjord FSTR, tager turen fra Hirtshals til Kristiansand på Norges sydspids kun 2 timer og 15 minutter. Sydnorges største by er fyldt med charme, specielt i sommerhalvåret. Her får du pulserende byliv med gode shoppingmuligheder, kulturoplevelser, caféer, restauranter og skønne naturoplevelser. 

Destinationen, Kristiansand, er i sandhed besøget værd, men som om det ikke var nok, bliver selve overfarten med FSTR en imponerende oplevelse i sig selv. 

 

Kristiansand

Somrene i Kristiansand er varme og lange, og strandene er normalt fyldt med glade mennesker. Der er mange populære attraktioner for familier, solorejsende, par eller festentusiaster, og altid noget at lave. 

Den sydlige by er en af ​​de mest populære destinationer i Norge, og Kristiansand Dyrepark er Norges næstmest besøgte attraktion årligt. Selvom det er en stor by, behøver du ikke at rejse langt for at være alene på en smuk strand eller på en privat ø. Måske er det det, der gør Kristiansand til en attraktiv destination.

 

 

Oplevelser i Kristiansand

I Kristiansand er der ikke langt mellem højdepunkterne. Her er tre bud på oplevelser for både store som små.

 

Kristiansand Dyrepark – og forlystelsespark

Kristiansand Zoo og forlystelsespark

Norges største dyrepark ligger kun 11 kilometer øst for byen og er en attraktion, som både børn og voksne vil nyde. Kristiansand Dyrepark – og forlystelsespark er den næstmest besøgte attraktion i Norge. 

Dyreparken dækker et areal på 150 hektar. Dyrene har store åbne områder at strejfe omkring på, mens besøgende stadig kan komme tæt på og observere de mere end 140 arter, der lever i parken. Derudover finder du ét af Norges største vandlande, piratshows og en lille by baseret på en kendt norsk børnehistorie.

 

Shop amok

Hvad med at en lille shoppetur? Kvadraturen, som er centrum af Kristiansand, er det bedste shoppingområde i det sydlige Norge. Her er mere end 300 butikker og over 100 barer, restauranter og cafeterier.

Selvom du ikke er interesseret i at købe noget, er det et dejligt sted at gå rundt på en dejlig sommerdag.

 

Tag på stranden

Har du nogensinde ønsket at svømme i Norge? Kristiansand er et oplagt sted at gøre dette. I den sydøstlige del af centrum ligger Bystranda, Bystranden. Ved stranden finder du siddepladser, sandvolleyballbaner, en skaterrampe og en legeplads samt toiletter og siddepladser. Der er endda nogle palmer for at gøre oplevelsen lidt mere tropisk.

Om sommeren er der mange arrangementer såsom koncerter og sportsbegivenheder på stranden.

 

Fjord FSTR

 

Din afslappende ferie begynder her

Mens den splinternye katamaran suser over Skagerrak med en tophastighed på op til 37 knob, kan du nyde en pause fra pladsen bag rattet i bilen med en uovertruffen havudsigt. Du har mulighed for at nyde en forfriskning, stille sulten med et lækkert måltid i bistroen eller i loungen. Eller du kan købe dine yndlingsprodukter til gode priser i deres nye 250 kvm store taxfree-butik, før turen går videre mod eventyr på den anden side af Skagerrak.

Kører du i el-bil, har du som gæst på Fjord FSTR mulighed for at køre i land med fuldt opladet batteri på bilen. Om bord på Fjord FSTR findes nemlig tilgængelige ladestationer, som kan benyttes mod et tillæg i billetprisen.

Er børnene med på tur, behøver du ej heller at bekymre dig om pladsmangel eller kedsomhed for de små. Ombord på Fjord FSTR finder du et lege- og aktivitetsområde tilpasset de mindste. Området findes tæt på udgangen til dækket, som kan være en fin afveksling for aktive børn.