Vandreferie i Europa: Her er 9 flotte vandreture

Du behøver ikke at tage udenfor Europas grænser for at finde nogle af verdens smukkeste vandreruter. Herunder giver vi dig vores bud på 9 af de allerflotteste vandreture i Europa.

 

1.The Pennine Way, England – Blandt de flotteste vandreture i Europa

vandreture i Europa

 

Start: Edale, England
Slut: Kirk Yetholm, Skotland
Distance: 407 km
Tid: 16 til 19 dage

Slår du op i en bog med overskriften ‘flotteste vandreture i Europa’, er du helt sikker på, at ‘The Pennine Way’ er med på listen. Med sin kombination af marker og klassiske engelske bjerge, er vandring den perfekte kombination af overkommelig og udfordrende. 

Det højeste sted på den 407 kilometer lange rute måler 893 højdemeter, hvilket ikke er meget for en vandretur. Men den smukke, rå natur kan alligevel bide fra sig – og samtidig er rute kendt for at være rolig, afslappende og spændende. 

 

2. The Transcaucasian Trail, Georgien

Georgien

 

Start: Chuberi, Georgien
Slut: Ushguli, Georgien
Distance: 135 km
Tid: Seks til otte dage

Har du nogensinde undret dig over hvordan vandreruter bliver til? Nogle gange anlægges ruten fra naturens side og bliver dernæst populær, fordi en forfatter eller en filminstruktør giver den omtale. Transcaucasian Trail er en vandrerute, der siden 2015 har været en del af et nytænkende netværk i Georgien som i alt skal bestå af 3000 km trail. Ruten er ikke færdig endnu – men du kan stadig gå de 135 smukke kilometer langs Svaneti bugten. 

Derudover er naturen kendt for at være helt speciel, og skulle adskille sig meget fra den natur, der generelt ses i alperne. Helt sikkert en tur værdig!

 

3. Kungsleden, Sverige

vandreture i Europa

 

Start: Abisko, Sverige
Slut: Hemavan, Sverige
Distance: 440 km
Tid: 21 til 28 dage

Du skal ikke længere end til Sverige, for at finde en smuk og udfordrende vandrerute. Kungsleden er blandt verdens mest kendte vandreruter, hvor den blandt andet anerkendes for den vilde natur, de smukke bjerge og dens lidt hårde karakter.

Det er samtidig en helårsvandretur! Men hvis du ikke har mod på at gå Kungsleden i vintermånederne, mens der stadig er sne og is, kan du gå ruten i sommermånederne. Her kan du nyde at blomsterne springer ud, skoven bliver grøn og at solen giver en god varme. 

 

4. Hornstrandir, Island

vandreture i Europa

 

Start: Hesteyri, Island
Slut: Veiðileysufjörður, Island
Distance: 54 km
Tid: fire dage

Island er kendt for den vilde, storslåede natur og de flotte bjerge. Og lige præcis naturen på Island, gør det til den perfekte destination for en smuk vandretur. Den mest populære islandske vandrerute er Hornstrandir. Denne vandrerute er kendt for at være en god, overkommelige sti, som kan tilbagelægges på blot fire dage. 

Hornstrandir spreder sig mod vestfjorden, et landskab som blandt andet er kendt for de mere ‘lave’ bjerge, de smukke fjorde og det meget åbne landskab. Derudover er ruten kendt for at være rolig, og det er næsten garanteret, at du ikke kommer til at møde mange vandrere på din vej. 

Den eneste måde, man kan komme hen til ruten på, er via færge fra  Ísafjörður, og derefter med en færge hjem fra Veiðileysufjörður igen. 

 

 

5. Mercantour Traverse, Frankrig

Alperne

 

Start: Saint-Étienne-de-Tinée, Frankrig
Slut: Menton, Frankrig
Distance: 188 km
Tid: otte til ni dage

Man kan se dem helt fra rummet – Alperne, der slænger sig fra Wien til Monaco. Lige på grænsen mellem Italien og Frankrig, finder du det, som kaldes ‘de maritime alper’. Disse alper ligger en smule lavere, hvilket gør dem nemmere at vandre i, end andre dele af alperne. 

Den bedste del af de maritime alper er Mercantour National Park. Med sit smukke landskab, de storslåede bjerge og den rindende flod, er hiken perfekt for dig, der gerne vil besøge alperne, men samtidig er klar på at prøve en anden del som er anderledes og mindre turistet.

 

6. Harzen

vandreture i Europa

 

Start: Hornburg, Tyskland
Slut: Tettenborn, Tyskland
Distance: 97 km
Tid: fem til seks dage

Det såkaldte ‘europæiske grønne bælte’, er et initiativ som startede i 2003. Siden da er området blevet til en unik, grøn korridor, som strækker sig 12.500 kilometer. 

Det grønne bælte har i flere år været en attraktiv destination for både cyklister og vandrere – herunder Harzen trail. Med sine 97 km i Harz-bjergene, får du både vild natur med granskov og bakker – men samtidig er ruten forholdsvis nem, selv for nybegyndere. Langs ruten er der desuden gode faciliteter, og du finder blandt andet shelters, hvori du kan overnatte. 

 

 

7. Mettelhorn, Schweiz 

vandreture i Europa

 

Start og slut: Zermatt, Schweiz
Distance: 18 km
Tid: ni til ti timer

Vil prøve kræfter med de schweiziske alper? Alperne i Schweiz, er blandt andet kendt for det bakkede terræn, og de mange højdemeter.

Mettelhorn er en vandrerute i de schweiziske alper – og den kan på én og samme tid, være både den hårdeste og nemmeste vandrerute – alt efter hvor erfaren en vandre, du er. Uanset din erfaring, er du garanteret den smukkeste udsigt, måske endda med sne på bjergtoppene.

 

8. Transverzala, Slovenien

Slovenien

 

Start: Maribor, Slovenien
Slut: Ankaran, Slovenien
Distance: Op til 617 km
Tid: op til 37 dage

Transverzala er kendt som den ældste langdistancehike i de europæiske alper, og bliver derfor set som lidt af en klassiker.

Den slovenske natur anerkendes blandt andet for de meget forskellige landskaber, herunder flotte skove, marker og naturligvis alperne. Derudover er det et af Europas mest kuperede lande. Faktisk er hele 90 % af Sloveniens landareal over 300 højdemeter.

Transverzala er også kendt for at være nem at tilgå, med både kort og tydelige markeringer undervejs. Derudover består ruten af mange forskellige former for terræn – nogle dele af ruten er det fladt, mens andre dele af ruten er kuperede, og med sikkerhed vil give sved på panden.

 

9. GR20, Frankrig

vandreture i Europa

 

Start: Calenzana, Korsika, Frankrig
Slut: Cona, Korsika, Frankrig
Distance: 180 km
Tid: 12 til 16 dage

På den Franske ø Korsika, med kig til Middelhavet, finder du en af de bedste vandreture i Europa. GR20 fører dig fra den ene del af øen til den anden, og giver dig udsigt til storslåede landskaber og flotte bjerge.

GR20 er en bjergtrail, og er kendt som Europas hårdeste trail. Undervejs vil det derfor også være nødvendigt at klatre både op og ned af stejle bjergvægge. Men GR20 har også en del alternative ruter undervejs – så de fleste kan være med på hiken. Dog er det vigtigt at bemærke, at hvis du vil have hele GR20-oplevelsen, så foregår det i højderne!

 

Rejsetilbud

Luksusrejse til USA
Luksusrejse til USA: Boston, New York og Washington
Se rejsetilbud
Hawaii
Ikoniske Highway 1 inkl. Hawaii
Se rejsetilbud
Jørgensen Hotel
Romantisk ophold på Jørgensens Hotel
Se rejsetilbud

I samme kategori

Basel
Jul i Europa
Marokko
imgonline-com-ua-CompressToSize-um3aqIfRd3

Mest læste

Verdens største lande
Verdens største vulkaner
troldejagt i Danmark
alene

Forsiden netop nu

Israel
Det østrigske køkken
winter-market-at-the-prater-3004765_640
Basel
Jul i Europa
Europas bedste pizza 2022
palma-3226352_640
Verdens bedste shopping-byer

Mest læste

Danmark

Juleophold
julemarked i tivoli
Holmely glamping
Halloweenoplevelser

Skiferie

Tourismus-GmbH_Josef
schladming-travelmore
Østrig
Smukke skiområder i Europar

Camping

Holmely glamping
Camping i Norge
Ferie i Aarhus
Camping Aarhus

Rejsetilbud

Verdens bedste barer 2022
Essensen af Vietnam
Niedersachsen
Hjemsøgte hoteller
Marokko
Polarnatten i Grønland
imgonline-com-ua-CompressToSize-um3aqIfRd3

Vind en overnatning for 2 personer

Tilmeld dig Travelmore’s nyhedsbrev, og deltag i konkurrencen om 1 overnatning for 2 personer inkl. lækker morgenbuffet. (værdi op til 1.500 kr.)