Ø-ferie i Danmark? Her er 10 bud på smukke, danske øer

Er du så småt begyndt at planlægge sommerferien? Eller drømmer du om at få et åndehul for en weekend? Så er ø-ferie i Danmark helt oplagt. Fred og ro, store naturoplevelser på gåben eller å en lejet cykel og god, lokal mad. Her får du vores top 10-liste over de smukkeste og seværdige øer i Danmark.

 

1. Ærø

Ø-ferie i Danmark
En ø-ferie på Ærø byder på slentreture i de smukke gamle brostensbelagte gader i Ærøskøbing.

 

Når det gælder ø-ferier i Danmark, er det bestemt værd at tage et kig på Ærø syd for Fyn. Her får du ren afslapning og ø-idyl i højeste klasse. Desuden ligger den smukkeste cykelrute nede langs vandet, som er den perfekte måde at udforske øen på. I forhold til overnatning kan du både bo på vandrehjem, hotel, bed an breakfast, men en helt særlig oplevelse er også glamping, hvor du sover lidt mere i ét med naturen. 

Oplev de smukke havebyer Marstal eller Ærøskøbing, hvor du kan se de smukke farverige badehuse, når du tager et dyb i vandet eller gå på opdagelse i den lille by, hvor du kan tage på Rises Bryggeri eller se nattevægteren gå sin traditionelle gang.

 

 

2. Christiansø – ø-ferie på ø-ferie i det østlige Danmark

En tur til klippeøen Bornholm er i særdeleshed et besøg værd. Det kræver en hel artikel i sig selv, så denne lille del handler om Christiansø, som er det østligeste punkt i Danmark, og som ligger tæt ved Bornholm. På øen kan man opleve en helt unik og fantastisk – og beskyttet – natur. De To Tårne kan man opleve på dels Christiansø og de omkringliggende øer.

Tårnene var historisk fæstninger, men i dag er det museer. Desuden kan man se gallerier, velbevarede bygninger og få en god bid mad. 

 

3. Læsø – ø-ferie i Danmark med salt og uberørt natur

Læsø, ø-ferie i Danmark
Med en ø-ferie på Læsø får du meget andet end bare den berømte salt og sol.

 

Læsø Salt er nok det, de fleste kommer i tanke om, når man nævner øen. Dog er det også kendt som det sted i Danmark, hvor solen oftest titter frem. Men øen har også en prisværdig natur, som man kan udforske enten på cykel, til fods eller – på hest ligefrem. Man kan ride på en islandsk hest og derigennem opleve uberørt natur på Læsø.

Hvis du er til jomfruhummer, så kan du tage til en festival, der hylder det samme i august. Man kan også gå på ravjagt og se, om man kan finde et stykke til et nyt smykke.

 

4. Anholt

Anholt ligger i Kattegat og tilhører Norddjurs Kommune. Det er en perle blandt de danske øer, og har man fri i kalenderen, bør dette være næste destination. Det meste af øen er smukt belagt med gamle sandklitter – det, der kaldes ”ørkenen”. Så her er der rig mulighed for at opleve uberørt natur.

Der er 25 kilometer kyststrækning, hvor man med sikkerhed kan opleve sæler på grund af øens berømte sælkolonier. I sommerperioden vrimler det med liv på havnen, der også byder på et kitesurftræf, hummerfestival og løb. 

 

5. Avernakø – udsøgt udsigt fra alle kanter

Endnu en perle i det sydfynske øhav er Avernakø. På øen ligger tre små landsbyer og alle steder fra er man garanteret en smuk udsigt på grund af øens bakkede terræn. På øen kan man også se et ægte Majtræ, man kan høre klokkefrøene ringe og se tårnfalke på himlen. Om sommeren er der den mere eksklusive festival Avernax, der byder op til fest, dans og gourmet. 

 

6. Fanø – dragefestival i Danmark

Fanø

 

Ja for Fanø, blev der sagt. Fanø er blandt de smukkeste øer og ligger lige midt i Vadehavets specielle natur, så den er helt sikkert et kig værd, hvis du planlægger ø-ferie i Danmark. Den flotte og meget brede sandstrand, hvor der kan køre biler visse steder, er hvert år vært for Dragefest, hvor himlen bliver fyldt med drager i alle farver.

Sønderho tiltrækker hvert år mange turister – særligt de omkring 300 bevarede skipperhuse på stranden. Man kan også prøve at kite-buggy på stranden, spise østers eller gå på jagt efter rav.

 

 

7. Femø – lejre og festivaler

Femø ligger i Smålandsfarvandet mellem Lolland og Sjælland. Tidligere var øen plastret til i frugtplantager, men nu klinger Femø også af Femø-lejren, som er de kvindelejre, øen huser. Desuden er der hvert år en jazzfestival. Fugle er også en stor attraktion på Femø, hvor Danmarks mest idylliske fuglebeskyttelsesområde kan opleves. Man kan på turen til øen også se de smukke naboøer Fejø, Askø og Lilleø.

 

8. Fur – ekstraordinær ø-ferie rent geologisk

I rækken af øer med F, melder Fur sig på banen på top 10-listen som en meget smuk ø i Danmark. Øen ligger i Limfjorden og har en helt særlig geologi og miljø. Derfor er øen det ideelle sted at søge efter forstenede dyr (hvis du ikke har fundet et søpindsvin i din levetid endnu) og planter.

Landskabet er vidt og bredt og meget forskelligartet. En fantastisk gåtur er at følge stinettet på den nordlige del af øen og gå den 12 kilometer lange vandretur med vulkansk aske-spor og fossiler fra fortiden. 

 

9. Rømø

I Vadehavet allersydligst ligger Rømø og ligesom Fanø er den også kendt for sin brede sandstrand, hvor man kan lave alskens aktiviteter på grund af de store mængder sand. Øen byder både på vandring, svømning, ridning, cykling og alt, hvad du har lyst til.

Der er også en stor labyrint, man kan udforske og se, om man kan finde den rigtige vej ud. Hvis man er mere til det kunstneriske, kan man besøge de mange gallerier og museer på øen. Af madspecialiteteter kan du smage østers, rejer og vadehavsstude.

 

10. Samsø – en unik ø-ferie i Danmark

ø-ferie

 

Samsø kan nås med færge fra Hou eller Aarhus og er dermed en ret velbesøgt ø-perle i sommerhalvåret. En smuk og meget alsidig natur, som nemt kan nås med cykel på grund af de lidt kortere afstande. Nordpå finder du byen Nordby, hvor man kan tage på vandre- eller cykeltur helt op til det nordligste punkt, hvor man kan se det smukkeste panorama-view over havet.

Eller tage udfordringen op med Samsø Labyrinten, der leder dig videre via en quiz. For de musikinteresserede er der Samsø Festivalen om sommeren.

Rejsetilbud

Nordlys i Tromsø
Curacao
Ischia

I samme kategori

Magiske destinationer i London
ø-ferier
Weissenhaeuser Strand
Sejltur i Grønland

Mest læste

troldejagt i Danmark
Salzburg
Verdens største byer
De største lufthavne i verden

Forsiden netop nu

sommer harzen
Hohe Salve
ferie i Gøteborg
ø-ferier
Magiske destinationer i London
Hohe Salve
Weissenhaeuser Strand
byer uden tursiter

Mest læste

Danmark

Danmark
Aktiv ferie
Kirsebærtræer
Dansk gastronomi

Skiferie

gurgl østrig
Vorarlberg
Zillertal
Zillertal i Østrig, skiferie

Camping

Aktiv ferie
Campingmesse
Holmely glamping
Camping i Norge

Rejsetilbud

Japan
strandresort
Sejltur i Grønland
Flyrejsen
Weissenhaeuser Strand
Flyvemaskine
Havila

Vind en overnatning for 2 personer

Tilmeld dig Travelmore’s nyhedsbrev, og deltag i konkurrencen om 1 overnatning for 2 personer inkl. lækker morgenbuffet. (værdi op til 1.500 kr.)