På en ferie i Harzen får man oplevelser for hele familien. Harzen tilbyder nemlig mange aktiviteter som vandreture og gode mountainbikeruter. Området ligger kun få timers kørsel fra den danske grænse, så det kan være, din næste ferie skal gå hertil.

Kan du godt lide højder, kan det være, at en tur i helikopter, klatreture, paraglidning eller ballonflyvning er noget for dig. Her får du i hvert fald mulighed for at opleve Harzen fra en helt anden vinkel.

Vil du gerne vide mere om, hvad man bør opleve i Harzen, så læs med her.

Svævebanen i Harzen


Skal du afsted med familien, eller er du bare generelt en barnlig sjæl, kan det være du skal afprøve den nyåbnede svævebane på din ferie i Harzen. Her kan du svæve ned af den 1 km lange bjergside.

På turen kan du opleve en bjergtagende udsigt og se Brocken (også kendt som Bloksbjerg), det højeste bjerg i Harzen.

Mountainbike i Harzen


Harzen danner perfekte rammer for mountainbike entusiaster, hvad enten du er nybegynder eller øvet.

I den del af Harzen, der hedder Niedersachsens, kan du finde parker med cykelruter, som tilbyder terræn i forskellige sværhedsgrader. Hvis du ikke har en cykel med hjemmefra, er det også muligt at leje cykler i byen.

Harzen

Hahnenklee


Som førstegangsbesøgende i Harzen, skal du helt sikkert overveje at besøge Hahnenklee. Det er en by med mange forskellige muligheder. Du kan prøve sommerkælkebakken, stige op på din mountainbike og opleve de vilde cykelruter, og tage kabineliften op ad bjerget. Er du interesseret i kirker, kan du også gå en tur forbi den nordisk inspirerede kirke.

Madoplevelser i Harzen


Hvis du er på en længere vandretur i Harzen, behøver du ikke at have provianter med hjemmefra, du kan nemlig lade op på en ad de mange restauranter, der ligger gemt rundt omkring i skovene.

Her kan du læne dig tilbage og nyde et dejligt måltid mad og kolde drikke. Faktisk kan du finde en vandretur på 100 km, hvor du undervejs bliver mødt med forskellige skovrestauranter. Er du mere til bryggerier, er der også rig mulighed for at gå på opdagelse blandt de mange forskellige øl i Harzen.

UNESCOS verdenskulturarv i Harzen


Harzen tilbyder hele tre områder, der er på listen over UNESCOS verdenskultursarv. De tre områder omfatter Goslar, som er en lille romantisk by, minen Rammelsberg, hvor du kan komme på rundvisning både over og under jorden, og Oberharzens vandforsyning, som er det største og mest betydningsfulde dam- og grøfteforbundssystem i hele verden.

Ferie i Harzen – Vandring


Harzen er især kendt for sine mange vandreruter, og Harzer-Hexen-Stieg er en af de bedste i Tyskland. Du kan også vandre op ad Bloksbjerg, eller gå igennem natur med skov og dale. Der er i hvert fald vandreruter for enhver smag.

Ferie i Harzen – På ski


Der er ikke den attraktion Harzen ikke tilbyder, og derfor kan du selvfølgelig også stå på ski på din ferie i Harzen. Der er flere områder, der tilbyder skisport, og der er terræn for garvede skiløbere såvel som nybegyndere.

Har du brug for lidt ekstra hjælp til at komme afsted på skiene, kan du søge hjælp hos skiskolerne, og her bliver der også tilbudt kurser for børn.

Ferie i Harzen – Golf


Hvis du vil spille golf på din ferie i Harzen, kan du finde tre store golfbaner med 18 huller hver. Mens du svinger køllen, kan du nyde den smukke udsigt over bjerglandskabet, og hvis du tager til golfbanen ved slottet, kan du nyde synet af Selkedalen. Hvis vejrforholdene ikke er optimale til at spille golf, kan du spille i GlowGolf, som er et indendørs golfanlæg.

Oplev de gamle damplokomotiver


I Harzen kan du finde smalsporsbanen, hvorpå de gamle damplokomotiver arbejder hårdt for at komme fremad. Det er en strækning på ca. 140 km, og som kan opleves året rundt for både vokse og børn. F.eks. kan du gå noget af vejen til fods og tage turen tilbage med toget.

Ferie i Harzen

Harzens parker og haver


Parkerne og haverne er der mange af i Harzen. Oplev f.eks. Brockengarten, som er en botanisk have på Bloksbjerg. Her kan du finde omkring 1500 planter fra verden over.

Er du afsted med familien, kan det være at børnene synes en tur i miniature parken i Wernigerodes borgerpark er et besøg værd. Her kan børnene gå på opdagelse i minibyen ”det lille Harzen”, som er en af de skønneste i Tyskland.