Spisesteder i Madrid


Spanien er hvor du finder mad fuld af smag, og masser af gode spisesteder i Madrid! Vil du smage de ægte traditionelle retter, så skal du besøge de restauranter, som lokalbefolkningen går på, og som ikke er så ”turistede”. Spanien er jo så heldig, pga. deres skønne klima, at de selv kan producere deres råvarer, og derfor smager maden også bare bedre i Spanien.


Olivenolien spiller en stor rolle i madlavningen. Klimaet for fremstilling af olivenolie er nemlig ideelt i Spanien. Man steger aldrig i smør. Svinekød, lam, kalve- og kyllingekød anvendes ofte i retterne.


Aftensmad spises i Spanien noget senere end i Danmark, gerne hen ad 21.30-tiden. De fleste restauranter åbner først til aftensmad fra kl. 20.00. Måltidet er oftest noget lettere end dagens tidligere måltider og gerne fisk eller omelet.


Traditionelle spanske retter som er værd at smage på, mens du besøger Madrid er bl.a.:

  • Tapas – Det spanske Tapas er kendt langt udenfor Spaniens grænser. Det er en samling af mange små appetitvækkere og består ofte af både varme og kolde retter. Ofte en skive hvidt brød belagt med forskellige typer pålæg som fx skinke, ost, peber, pølse, oliven eller fisk. Det kan også være små retter af æggekage (tortilla), kødboller med sovs, blæksprutte, rejer eller svinekød krydret med persille og hvidløg. 
  • Paella: Retten laves typisk af fisk og skalddyr og blandes med ris. 
  • Gazpacho: En kold ret hvor de vigtigste ingredienser er tomat, agurk, olivenolie, løg, hvidløg og lidt brød. 
  • Tortilla de Patatas (spansk omelet): Dette er retten som alle Spanien-fans elsker.
  • Caña: En lille fadøl, der kan fås på alle tapasbarer i Madrid. 


Madridregionen producerer sin egen vin, men på de fleste steder er husets vin dog enten en Rioja eller Ribera del Duero. 

Tortilla de Patatas

Spisesteder i Madrid


Vi præsenterer her et par udvalgte restauranter, som vi kan anbefale dig at besøge.

Casa del abuelo


Restauranten er den ældste i Madrid, og er nu blevet til en mindre kæde med 3-4 restauranter. Vi besøgte restauranten som ligger lige ved Plaza Mayor i Maj 2018. Vi købte 6 forskellige tapas, som er rigeligt til 2 personer (de anbefalede 3 tapas til 2 mennesker som er ”mellem”-sultne).


Vi fik 4 små brød og 3 stk. drikkevarer. Samlet blev det 81,80 Euro, hvilket vi synes er en ret god pris for en aften på restaurant for 2 personer med det hele.

Casa del abuelo Madrid

Taberna del Chato


Dette er en moderne tapasbar, der serverer klassiske tapas med et twist. Tapas serveret her meget elegant i brede lave glas, som normalt anvendes i barer. Det fremstår kreativt og elegant. Der er klassiske retter som paneret kylling, tunsalat og indbagte rejer, serveret på nye innovative måder. Besøg www.tabernadelchato.com for mere information.

Spisesteder i Madrid

Lateral


Her serverer de altså en rigtig lækker tortilla. De har flere restauranter i byen. Indretningen er moderne, og maden er enkel med et kreativt twist. Deres tortilla er cremet og lækkert krydret. De serverer også laksetatar, vilde svampekroketter og mørbrad med foie gras. De har også et glimrende vinkort. Besøg lateral.com for mere information.

El triciclo


Her serverer de enkle moderne retter med et internationalt præg. De 3 unge kokke, som står bag denne restaurant har fået tildelt Michelins Bib Gourmand for deres smukke retter med høj kulinarisk ekspertise.


De fleste retter fås både som tapas og portioner, og der er for det meste rejer med shiso-sauce og mango på kortet – og det er et hit hos de fleste, ligesom deres roastbeef med en symfoni af grøntsager. Besøg eltriciclo.es for mere information.

San Miguel-madmarked


Et sted, som du ikke må gå glip af, er det indendørs madmarked San Miguel. Det et street-food/food-market med en masse små butikker/diske, som sælger lækre små specialiteter, og så går man ellers rundt og køber de specialiteter, man kunne tænke sig, og står så ude i siden af markedet (som er bygget med en glasfacade) og spiser sine små retter. Der er også Tapas med fisk og kød, samt friskpresset juice, frugt og kager, sushi og paella.

Læs mere om Madrid:

USA

Rejsetilbud

Rejse til Svalbard
Oplev skønne Svalbard
Se rejsetilbud
nyhavn-district
Hotelophold i København
Se rejsetilbud
Julekrydstogt på Rhinen
Julekrydstogt på Rhinen
Se rejsetilbud

I samme kategori

tips_rejse_tapasbar_barcelona
gastronomiske rejser
Dansk gastronomi
internationale kaffedag

Mest læste

troldejagt i Danmark
krydstogt rhinen
Italien
De største lufthavne i verden
Harzen

Forsiden netop nu

Halloweenoplevelser
Italien
Thailand øer
Harzen
Disneyland Paris
Salzburgerland
Oktoberfest
imgonline-com-ua-CompressToSize-aBa1V0H1SFTwtsw

Mest læste

Danmark

Halloweenoplevelser
Weekendophold
Hindsgavl slot
rejser efter baeredygtighed

Skiferie

schladming-travelmore
Østrig
Smukke skiområder i Europar
skisportssteder i Østrig

Camping

Camping i Norge
Ferie i Aarhus
Camping Aarhus
ø-ferie i Danmark

Rejsetilbud

porto-343487_640
Julemarkedsrejse
imgonline-com-ua-CompressToSize-DknBXQbqlP
imgonline-com-ua-convertv6H1m65qGtwx
Bucketlist
porto-scaled-e1662661879568
mountains-5732202_640

Vind en overnatning for 2 personer

Tilmeld dig Travelmore’s og Vagabond’s nyhedsbrev, og deltag i konkurrencen om 1 overnatning for 2 personer inkl. lækker morgenbuffet. (værdi op til 1.500 kr.)