Harzen

Seværdigheder i Madrid

Fodbold i Madrid


Hvis du interesserer dig bare en smule for fodbold, skal du ikke snyde dig selv for en fantastisk fodboldoplevelse. Det må bestemt én af de bedste seværdigheder i Madrid. Spanien er verdenskendt for deres store fodboldpræstationer, og Madrid er hjemby for fodboldklubben Real Madrid, som er én af verdens bedste fodboldklubber.

Klubbens hjemmebane er på stadionet Santiago Bernabéu, som har plads til 81.044 tilskuere. Det er ét af de mest berømte og største fodboldstadions i verden. Det er tildelt 5 stjerner af UEFA, hvilket er det maksimale, et stadion kan få og betyder, at det må huse de helt store finaler som VM og Champions League. Selv hvis du ikke er fodboldfan, er det svært ikke at blive grebet af stemningen, når du oplever en fodboldkamp på Santiago Bernabéu.

Madrids anden store klub Atletico Madrid hører til på det nybyggede stadion Sadionet Estadio Metropolitano/ Estadio La Peineta med plads til ca. 68.000 tilskuere. Det ligger med en helt fantastisk udsigt lidt uden for byen. Så der er flere muligheder for at opleve en storslået fodboldkamp i Madrid.

Santiago Bernabeu


Men selvom du ikke skulle være så heldig at sikre dig billetter til en kamp, kan man stadig komme på rundtur i Santiago Bernabéu. Det koster 25 Euro pr. person for en billet til Santiago Bernabeu, hvor du oplever stadionet på egen hånd. Billetter købes ved et billetsalg foran stadionet. Men så har du også adgang til et stort Real Madrid Museum, med bl.a. forsølvede fodboldstøvler af de kendte spillere gennem tiden, en masse spændende historisk information og mulighed for at få taget et virtuelt billede med dit idol.

Men det helt særlige er, når du går igennem Real Madrids omklædningsrum, og du kan se alle spillernes skabe med deres individuelle fotos udenpå. Det er et luksusomklædningsrum i verdensklasse med spabad og smukke blålige klinker overalt. Derefter bevæger du dig igennem tunnelen, mens du kan forestille dig, hvordan stemningen må være, når Real Madrid-holdet går gennem denne tunnel.

Til sidst ender du på ”bænken”, og kan sidde og spejde ud over den fantastisk smukke bane, og drømme dig til at du bliver indstiftet lige om lidt. Det er i øvrigt lidt forkert at kalde det en bænk! Det er luksussæder, der er ergonomisk udformede! Der er ikke sparet på noget hos Real Madrid.

Santiago Bernabeu

Prado-museet


Prado-museet er et af de mest betydningsfulde og kendte kunstmuseer i verden, og dermed én af de bedste seværdigheder i Madrid. Det er et sted, man bare SKAL besøge, hvis man interesserer sig for kunst. Det blev indviet i år 1818, og der er selvfølgelig skulpturer og ca. 3000 malerier men også alternative kunstværker som fx over 1000 mønter og medaljer og flere specielle genstande.

Der er over 5000 tegninger, 2000 tryk og yderligere 2000 kunstgenstande. Der er ikke kun spanske værker, men også internationale. Ud over malerier af spanske kunstnere vil du kunne opleve malerier af fx Rembrandt, Caravaggio og Botticelli.

Prado Museet i Madrid

Palacio Real de Madrid


Palacio Real de Madrid er det kongelige palads, og det er det største palads i Europa, målt på indendørs kvadratmeter. I alt rummer paladset hele 3418 værelser. Officielt er paladset hjemsted for den kongelige familie, men stedet anvendes dog i praksis ikke som bopæl for de kongelige.

I stedet bliver det brugt til statslige ceremonier som fx officiel modtagelse af udenlandske statsoverhoveder. Paladset er en stor turistattraktion, og det er delvist åbent for offentligheden. Som besøgende kan man se adskillelige kongelige samlinger af stor historisk betydning, fx sjældne våben, som kan dateres helt tilbage til det 13. århundrede, møbler og porcelæn og andre genstande af historisk betydning. Så når det kommer til seværdigheder i Madrid, så er paladset er must-see.

Palacio Real de Madrid

Plaza Mayor


Plaza Mayor er ikke til at komme uden om på din rundtur blandt seværdigheder i Madrid – og det er noget af et syn. Det er Madrids mest berømte plads, og den minder om Marcuspladen i Venedig. Den er omkranset af gøglere, restauranter, caféer og butikker. Forkæl dig selv med et enkelt glas vin eller en portion tapas og nyd den smukke plads.

Pladsens historie går langt tilbage og indeholder både henrettelser, royale ceremonier, tyrefægtning og retssager. Den blev anlagt i 1619 under ledelse af arkitekten Juan Gómes de Mora. Den nedbrændte dog tre gange før den nuværende version, som blev anlagt i 1790.

Plaza Mayor Madrid

Tyrefægtning


Denne seværdighed eller oplevelse har vi valgt at anbefale dig, da vi lægger vægt på, at du får smagt på den spanske kultur og oplevet en del af de spanske traditioner. Las Ventas er Madrids vigtigste tyrefægtningsarena med plads til 23.800 tilskuere, og man kan både opleve tyrefægtning, men man kan også nøjes med en guidet rundvisning på daglig basis.

Der er tyrefægtning hver dag fra midten af juni til starten af maj i forbindelse med den tidligere omtalte San Isidro-festival. 20 dage med tyrefægtning hver dag, udført af de bedste matadorer i verden. Standardsæsonen går fra marts til oktober, hvor der er tyrefægtning hver søndag aften. Bestil billetter online i god tid, da dette er den mest berømte arena i Spanien, og der er ofte helt fyldt op. De nærmeste metrostationer er Ventas og El Carmen.

Tyrefægtning i Madrid

Flamenco


Madrid vælter sig i Flamenco-dansestudier, og udvalget af teatre og restauranter som viser Flamencodans er meget stort. Flamenco er et musik- og dansefænomen, der opstod i Andalucien omkring år 1850. Flamencoen betegnes ofte som sigøjnernes temperamentsfulde udtryksform, selvom flamencoens udvikling beror ligeså meget på ikke-sigøjnere.

Flamencoens rødder bygger på orientalske klange og bevægelser, latinske/afro rytmer og danseformer samt spansk folkemusik og –danske traditioner. Der er en blanding af sang, guitarspil, dans og håndklap. Det er ekspressivt og temperamentsfuldt, og der findes mindst 35 forskellige stilarter. Hvis du ønsker at opleve flamencoens udtryk helt tæt på, så er der rig mulighed for at finde billetter online til flamencoshows. Prøv fx den fantastiske Corral de la Moreria på Calle Moreria 17, hvor man både får ”dinner and a show”.

Flamenco, seværdigheder i Madrid

El Rastro


El Rastro er et kæmpestort pop-up-marked, som finder sted hver søndag fra kl. 10. Det breder sig over et helt kvarter og flere gader. Her kan du købe en masse tingel-tandel, souvenirs, tøj, kasketter, solbriller osv. Der er meget ”skrammel”, men det er alligevel en oplevelse værd, og du kan helt sikkert finde noget. Selv købte vi en Flamenco-kjole til vores datter for 8 Euro.

Læs mere om Madrid:

USA

Rejsetilbud

960_Spanien_Andalusien_Guadix
På opdagelse i Andalusien
Se rejsetilbud
Balkan
Rundrejse til smukke Balkan
Se rejsetilbud
Glamping hos Marsk Camp
Glamping hos Marsk Camp
Se rejsetilbud

I samme kategori

Italien
Disneyland Paris
tips_rejse_tapasbar_barcelona
rooftop-barer

Mest læste

troldejagt i Danmark
alicante
Verdens mindste lande
Verdens største lande
USA

Forsiden netop nu

alicante
Halloweenoplevelser
Efterår i Danmark
Diskobugten
Italien
Thailand øer
Harzen
Disneyland Paris

Mest læste

Danmark

Halloweenoplevelser
Efterår i Danmark
Weekendophold
Hindsgavl slot

Skiferie

schladming-travelmore
Østrig
Smukke skiområder i Europar
skisportssteder i Østrig

Camping

Camping i Norge
Ferie i Aarhus
Camping Aarhus
ø-ferie i Danmark

Rejsetilbud

Bucketlist
porto-scaled-e1662661879568
mountains-5732202_640
porto-343487_640
Salzburgerland
Oktoberfest
imgonline-com-ua-CompressToSize-aBa1V0H1SFTwtsw

Vind en overnatning for 2 personer

Tilmeld dig Travelmore’s og Vagabond’s nyhedsbrev, og deltag i konkurrencen om 1 overnatning for 2 personer inkl. lækker morgenbuffet. (værdi op til 1.500 kr.)