Vejret i Madrid er et kontinentalt middelhavsklima med stort temperaturudsving mellem vinter og sommer.

Højsæsonen for turismen er juli og august, da man er sikker på sol og stærk varme og masser af liv i gaderne. Det er dog også et populært rejsemål i maj/juni samt september/oktober, hvor klimaet er mildere, men dog stadig dejligt lunt.

Hvornår er det bedst at besøge Madrid ?

Når du vil besøge Madrid, så er forår og efterår uden tvivl de bedste tidspunkter at rejse på. Her ligger gennemsnitstemperaturen omkring de 18 grader, og der er masser af sol, når du er ude for at opleve byen.

Den mest regnfulde måned er oktober. Her falder der i gennemsnit ca. 400 mm., men også i april og maj falder der normaltvist lidt regn. 

Sommeren i Madrid byder på voldsom varme, og vi anbefaler derfor generelt at holde sig fra Madrid i juli og august. Der er ofte hedebølge, og midt på dagen er det stort set umuligt at foretage sig noget pga. varmen.

Det er først sent om aftenen, at temperaturen daler og bliver nogenlunde udholdelig. Så derfor: Forår, forsommer og efterår er langt at foretrække, når du skal vælge dit rejsetidspunlkt.

Vejret i Madrid – Forår

Hvert år i maj afholder Madrid en 4-dages festival fra d. 11.-15. Maj. Så hvis du lægger dit besøg i Madrid her, får du mulighed for en særlig spansk kulturoplevelse.

Festivalen er en fejring af byens skytsengel San Isidro. Festivalen kulminerer d. 15. maj med koncerter og gadefest. vejret i Maj er helt helt perfekt til sightseeing, da temperaturen ligger på omkring 20-25 grader.

Vinter

Madrid kan også besøges om vinteren, hvor temperaturen ligger omkring 10-15 grader, og masser af vinterdage med høj sol.

Læs mere om Madrid:

Solnedgang Madrid