Søg
Close this search box.
Søg
Close this search box.

Lækre madoplevelser på skiferien: 10 must-eats i Zillertal!

Skiløb, vintersjov og uberørt smuk natur er alle lig med Zillertal! Udover de spændende vinteraktiviteter tilbyder Zillertal også nogle af de bedste madoplevelser på skiferien.

For at sætte prikken over i’et får du, med Zillertal Superskipass, ikke kun adgang til 544 kilometers pister i alle sværhedsgrader, men også muligheden for at udforske alle de forskellige lækre restauranter og madboder i de fire store skiområdet.

Her er vores liste over de 10 bedste gastronomiske oplevelser i Zillertal.

Læs også: Vores bedste tips til familieferien i Zillertal

Kaspressknödelsuppe – Et must!

madoplevelser på skiferien Kaspress

Tyrol uden osteknödelsuppe – det ville være det samme som en skiferie uden sne! Knödel, æltet af Zerggl-dej: en blanding af grå ost, brødkrummer og kartofler. Serveret i en fyldig okse- eller grøntsagssuppe vil genoplive selv den mest sultne skiløber.

Graukassuppe – En krydret mundfuld

Grå ost er stjernen i denne suppe. Den stærke, men magre ost er lige så typisk for Zillertal, som folkemusikken. Graukassuppen er lavet med kartofler, purløg, friske krydderurter og løg og varmer dig godt op. Et must efter en vinterdag på pisten! Hvis du skal have en sand madoplevelse på skiferien, kan du tage suppen med hjem i en af hytterne i skiområdet Hochzillertal-Hochfügen-Spieljoch

Kaiserschmarn – De søde madoplevelser på skiferien

Efter en lang solrig dag på de stejle pister i Mayrhofens skiområder kan man godt crave et godt stykke wienerbrød. På Ahornhütte kan du nyde den klassiske tyrolske dessert: luftig Kaiserschmarrn toppet med flormelis. Selv kejser Franz-Joseph var fan af denne flækkede pandekage. Om den skal serveres med æblemos eller marmelade er helt op til dig.

Zillertaler Krapfen – Lige til at savle over

Hvis du kommer til Zillertal i juletiden, kan du opleve en ægte tyrolerjul på de mange adventsmarkeder. Og når du først har prøvet en Zillertaler-donut, bliver julen ikke den samme igen! De er fyldt med en blanding af grå ost, kvark, kartofler og purløg, og bages i varmt fedtstof, indtil de er gyldenbrune. Det er ikke noget, man har prøvet før herhjemme – og derfor skal den selvfølgelig nydes som en af de mange madoplevelser på skiferien!

Groigg’n – En af de lækreste madoplevelser på skiferien!

madoplevelser på skiferien Groignn

I Zillertal er vejen til hjertet gennem maven. Her er Groigg’n, den ultimative kærlighedserklæring for kødelskere. Denne snack består af krydret stegt kød, serveret med en skive bondebrød og kål. Et absolut must på Zillertals julemarkeder!

Gröstl – En feelgood-ret

En solid og varm ret kan man aldrig takke nej til efter en lang dag på pisten. Som en af de mange madoplevelser på skiferien er det en klar anbefaling at prøve Gröstl! Retten består af stegte kartofler, med eller uden bacon. Derefter steges løg og æg gyldenbrune på en stor pande og pyntes med purløg – enkelt, men lækkert! Gröstl er elsket af både store og små, og derfor er det en af vores favoritter!

Brettljause – Den hurtige forfriskning

Man er, som bekendt, sulten efter en actionfyldt dag på pisten, og hvis man skal have sig en forfriskning med on the go, er det Brettjause, man skal gå efter! En snack, der består af forskellige typer pølser og ost, brød, smør, asier, tomater og sennep eller peberrod. Zillertal-bacon og ost lavet af hø-mælk er et must. Ideelt til mellemmåltider og især lækkert med et glas vin eller en Zillertal-øl.

Kasspatzlang: En af de klassiske madoplevelser på skiferien

Zillertaler Kasspatzlang er den regionale version af Vorarlbergs ostespätzle. Engang var det en typisk bonderet, men nu er det et hit på næsten alle Zillertals menuer. På restauranterne i skisportsstederne er de håndskrabede nudler med cremet ost og løg en af top ti-specialiteterne. Sørg for at prøve det i din næste pause mellem løjperne i Ski & Glacier World Zillertal 3000!

Tris – Tredobbelt Knödel!

Navnet siger det hele: Med en tris får du tre knödelvarianter på tallerkenen. En spinatknödel, en osteknödel og en Schlutzkrapfen er nogle af de mulige kombinationer. Alle vendt i frisk smør og serveret med salat eller kål – en kulinarisk treenighed, man ikke kan sige nej til.

Kiachl – Til det søde og salte

madoplevelser på skiferien Kiachl

Som afslutning på vores bucketlist over de lækreste madoplevelser på skiferien er Kiachln. Dette er ikke blot en sød ret – for fladbrødet steges helst i svinefedt. Det hele garneres med salte eller søde toppings som sauerkraut (der forresten også er et must-eat), flormelis eller syltetøj. Denne ret er ideel som mellemmåltid i skihytten, på julemarkedet eller som en god afslutning på en uforglemmelig dag i Zillertal!

Rejsetilbud

Hotel Svanen
hotel-jutlandia-promotions-39736039
Rejse til Jordan

I samme kategori

Zillertal adventure (4)
image001
Zillertal (4)
Porto

Mest læste

troldejagt i Danmark
Innsbruck (3)
Verdens største vulkaner
De smukkeste storbyer i Europa

Populære kategorier

Information

Nyhedsmail

Vind en overnatning for 2 personer

Tilmeld dig Travelmore’s nyhedsbrev, og deltag i konkurrencen om 1 overnatning for 2 personer inkl. lækker morgenbuffet. (værdi op til 1.500 kr.)