Hvert år kåres verdens bedste restauranter ved prisuddelingen World’s 50 Best Restaurants. I år 2021 er det første gang nogensinde, at 2 danske restauranter, Noma og Geranium, er løbet med de 2 bedste placeringer. Ved den seneste uddeling i 2019 var det restauranten Mirazur (Frankrig), der løb med førstepladsen. Og Noma og Geranium placerede sig i Top 5.

Hele 4 gange tidligere er Noma rent faktisk løbet med førstepladsen. Både Noma og Geranium har 3 Michelin-stjerner. 

Læs mere om verdens 10 bedste restauranter her. Måske du snart skulle forkæle dig selv med en helt fantastisk madoplevelse?

 

1. Noma (København, Danmark)

Ingen tur til Noma er nogensinde den samme. Redzepi og hans team leder konstant efter uventede ingredienser og gør dem til smukke tallerkener. Højdepunkter fra tidligere sæsoner inkluderer en banebrydende vegetarisk knoldselleri-shawarma, et andefad af ben, hjerne og hjerte serveret med klo, fjer og næb og sødt krabbekød serveret på et fladbrød skåret i form som en krabbe. Sommeren 2021 inkluderede markante retter som stegt torskekrave med crème fraiche og kaviar.

Læs her om Danmarks bedste restauranter.

 

Noma

Noma

 

2. Geranium (København, Danmark)

3 stjerner bliver tildelt restauranter, der udviser ekstraordinær køkkenkunst, som er værd at rejse langt efter. Og ekstraordinær køkkenkunst er hvad, Geranium tilbyder. Det er den anerkendte kok Rasmus Kofoed, der står i spidsen. Han har bl.a. vundet Bocuse d’Or i 2011.

Gourmetrestauranten har til huse på 8. etage i Fælledparken i København.

 

Verdens bedste restauranter

Geranium

 

3. Asador Etxebarri (Atxondo, Spanien)

Kokken Victor Arguinzoniz har en bemærkelsesværdig evne til at skabe eksplosiv smag fra tilsyneladende enkle ingredienser, hvoraf de fleste er grillet over et åbent ildsted.

Restauranten respekterer de naturlige smagsoplevelser af lokale produkter og får på forunderlig vis alle ingredienser til at vise sit potentiale: Gedemælk revet i smør, grønne ærter i egen juice og oksekød tørret i så mange dage, at det bider med umami-smag.

Kokken Arguinzoniz er opvokset i den lille maleriske bjerglandsby Axpe en times kørsel fra Bilbao. Han er selvlært og har kun arbejdet i ét køkken – sit eget.

Asador

Asador

 

4. Central (Lima, Peru)

Central er den bedste restaurant i Sydamerika. Det er et udstillingsvindue med farve og mangfoldighed fra hele Peru.

Kokkene Virgilio Martínez og Pía Leóns restaurant er hjemsted for alt, der er peruviansk, inklusive mange ingredienser der sjældent serveres andre steder. Mand-og-kone-teamet har rejst landet rundt i flere år for at finde interessante og unikke råvarer fra land, hav og bjerge.

De kan lide at lege med de mange sorter af majs, kartoffel og øvrige råvarer, der dyrkes specielt i Peru. Prøv fx piratfisk serveret i et helt, tandfyldt piratfiskehoved! Menuen udforsker alle højder, fra 20 m. under havets overflade til 4.100 m. over den.

 

Central

Central

 

5. Disfrutar (Barcelona, Spanien)

Forvent det uventede: Gazpacho i sandwichform. Crispy æggeblomme. Flydende salat. Hvis sådanne spektakulære retter ikke vækker din interesse, så er Disfrutar ikke noget for dig.

De 3 kokke, der står bag, havde alle ledende stillinger i det kreative kulinariske team på den legendariske restaurant El Bulli, inden denne lukkede i 2011.

Menuen byder på mere end 30 retter, og Disfrutar skjuler ikke sin åbenlyse fortid med El Bulli. Men det er også lykkedes at skrive sin egen gastronomiske historie og levere modige og legende retter.

 

Disfrutar

Disfrutar

 

6. Frantzén (Stockholm, Sverige)

Frantzéns mad er en unik hybrid af nordisk køkken, der gifter sig med klassiske og moderne teknikker inspireret af lokal og international tradition med asiatiske noter.

Kun en menu er tilgængelig til frokost og aftensmad og indeholder f.eks. kammusling, søpindsvin, agurk, koriander og kærnemælk; vagtler grillet med grønne ærter, maitake og japansk sennep; afsluttes med melonsorbet, champagne og olivenolie.

 

Verdens bedste restauranter

Frantzén

 

7. Maido (Lima, Peru)

På Maido forenes Peru og Japan på tallerkenen. Dette har resulteret i et indbydende sted, hvor frisk fisk og citrussaucer hersker højest. Ikke underligt at den blev kåret til den bedste restaurant i Latinamerika i både 2017 og 2018.

Menuen er en rejse gennem det peruansk-japanske fusionskøkken med vægt på skaldyr. Der er saftig torsk, marineret i miso med sprøde nødder, nigiri-sushi, de 50-timers kogte okseribben og endda tofu cheesecake.

 

Maido

Maido

 

8. Odette (Singapore)

Maukyo uni med rejetartar, muslingesky og Kristal -kaviar sætter den uforskammet luksuriøse tone på denne restaurant.

Mens fransk gastronomi stadig er kernen i Royers madlavning, har hans årti eller mere i Asien smittet af på de anvendte ingredienser i køkkenenet: f.eks. kampot peberdue med confitben, leverparfait og sort hvidløg.

I mellemtiden fortsætter det mangeårige signatur rosmarinrøgede æg med røget kartoffelsifon og chorizo med at forbløffe både førstegangsbesøgende og stamgæster.

 

Verdens bedste restauranter

Odette

 

9. Pujol (Mexico By, Mexico)

På Pujol kan du nyde en varieret syv-retters smagsmenu. Mens udvalget ændrer sig sæsonmæssigt, er signaturen Mole Madre, Mole Nuevo – to koncentriske ringe af det traditionelle mexicanske præparat, hvoraf den ene er lagret i 2.500 dage – en stabil funktion sammen med en dampende tallerken med babymajs, chicatana og mayonnaise.

Kokkens favoritter findes på en omakase-menu og omfatter tostada med kimchi og en Kampachi-taco serveret med avocado og tang.

 

Pudjol

Pudjol

 

10. The Chairman (Hongkong)

Mens en à la carte-mulighed tilbydes, er det bedst at tro på køkkenchefens, Kwok Keung Tungs, fantastiske valg.

Tanken, præcisionen og tiden er givet til hver ret, såsom muslinger dampet med blandede urter og citroner der er laget i mere end 10 år.

F.eks. er babyblæksprutten vidnesbyrd om Tungs moderne teknikker og brug af traditionelle kantonesiske ingredienser.

 

Verdens bedste restauranter

The Chairman