Den norske hovedstad er andet og meget mere end endestationen for Oslo-færgen. Og selv om priserne er en smule mere pebrede, end det vi er vant til i Danmark, er der gode grunde til at besøge vores broderfolk mod nord.

Læs her, hvilke shoppingsteder, spisesteder og seværdigheder, du ikke må snyde dig selv for.

Rejse til Oslo

Der er i alt 3 færgeselskaber, der sejler fra Jylland til Norge, nemlig Stena Line, Color Line og Fjord Line. Med Stena Line er sejltiden fra Frederikshavn 9 timer og 15 minutter. Man sejler kl. 9.15 og er fremme kl. 18.30. En enkeltbillet for 2 voksne med bil koster ca 400 kr. Når man skal retur, sejler færgen kl. 19.30, og man er i Frederikshavn kl. 7.30. På vej hjem sejler færgen bevidst langsommere, så du ikke skal stå alt for tidligt op fra din nattesøvn på færgen.

Læs mere om rejse til Oslo her:

Shopping i Oslo

Her kan du købe alt dét, som du også finder i London, Stockholm og Paris. Oslos lækre nye shoppingområde Promenaden strækker sig over en lille del af centrum, nemlig Kongens gate, Prinsens gate, Karl Johan, Øvre og nedre Slottsgate, Akersgate og Grensen.

Du finder butikker som bl.a. Kate Spade (kjoler og tilbehør), Saint Laurent, Kamikaze, Burberry, Gucci, Hermés, Vincci og mange mange flere.

Læs mere om shopping i Oslo her:

Spisesteder i Oslo

Byen har ry for at være én af de dyreste byer i verden. Men du kan sagtens finde god og velsmagende mad til billige penge. Vi har her samlet et spændende og anderledes udvalg af restauranter til dig, som er et besøg værd:

Læs mere om spisesteder i Oslo her:

Seværdigheder Oslo

En mulighed er at lære byen at kende på en guidet tur rundt i byen, bl.a. sightseeing med bus, guidede gåture, bådture eller rundvisninger på museer. Du bør også overveje, om det vil være en fordel for dig at købe et Pass, der giver fri adgang til over 30 af seværdigheder, samt fri offentlig transpor. Kortet kan også fås med en gyldighed på 48 eller 72 timer.

Læs mere om seværdigheder i Oslo her:

Vejret

Klimaet i Norge er domineret af den lune Nordatlantiske strøm, som faktisk sørger for et meget mildt klima, når man tager landets nordlige beliggenhed i betragtning. Således ligger de fleste kystbyers gennemsnitlige vintertemperaturer over frysepunktet.

Læs mere om vejret i Oslo Her:

Slot Oslo