Vejret i Oslo

Vejret i Oslo er domineret af den lune Nordatlantiske strøm, som faktisk sørger for et meget mildt klima. Når man tager landets nordlige beliggenhed i betragtning. Således ligger de fleste kystbyers gennemsnitlige vintertemperaturer over frysepunktet.

Dog skal man ikke særlig langt ind i landet, før man nærmer sig kontinentalt klima med meget køligere temperaturer pga. fjeldene og højdeforskellene.

I Norge er der desuden stor risiko for regn hele året. Om sommeren er det oftest varmest inde i landet, men sommeren er også varm og solrig omkring Oslo, som ligger i et lavt område mod sydøst.

Hvis du skal opleve den Norske natur, anbefaler vi, at du rejser i forårs- eller sommermånederne, hvor vejret i Oslo står aller smukkest. De lange lyse juniaftener er bare skønne i Norge til fx vandre- eller bådture.

Vejret i Oslo, fra -20 til +20 grader

Temperaturerne for vejret i Oslo går lige fra temperaturer langt under frysepunktet til temperaturer omkring de 20 grader eller lidt over de 20 grader. Juli måned er generelt årets varmeste måned, mens januar typisk er den koldeste måned. Den gennemsnitlige temperatur for januar og februar måned ligger på omkring -3 grader.

For marts måned ligger den på omkring 0 grader, for april på 5 grader og for maj måned på omkring 10 grader. For sommermånederne juni, juli og august ligger den generelle dagtemperatur på ca. 18 grader. I september måned falder temperaturen til ca. 11 grader og i oktober måned til ca. 5 grader. For november og december måned falder temperaturen yderligere, hvor den gennemsnitlige temperatur for november måned er på ca. 0 grader og i december måned ca. -4 grader. 

Din badevandstemperatur i Oslo ligger på omkring 10 til 17 grader i månederne fra maj til oktober og på 4 til 9 grader uden for denne periode. Det er altså i sommerperioden, du finder de højeste badevandstemperaturer. Det er de færreste, der vover sig i vandet resten af året. 

På trods af at klimaet i Oslo er præget af fugtigt og køligt vejr med nogen nedbør, gør de mange solskinstimer om sommeren og de smukke og klare snefyldte dage om vinteren op for dette, og byen er et besøg værd hele året rundt.

Læs mere om Oslo:

Vejret i Oslo

Rejsetilbud

Rejse til Jordan
Rejse til Jordan
Se rejsetilbud
Ringkøbing Fjord
Romantik og wellness i Ringkøbing
Se rejsetilbud
Skilejlighed i Geilo
Skilejlighed i Geilo
Se rejsetilbud

I samme kategori

palma-3226352_640
Duomo di Milano
vejret i prag
vejret i stockholm

Mest læste

Togo, Pelle Hvenegaard
troldejagt i Danmark
Ferie med børn
All-inclusive resorts

Forsiden netop nu

Togo, Pelle Hvenegaard
All-inclusive resorts
photographer-g4ab2a9fc9_640
Weekendophold i Randers
populære rejsemål i 2023
Lokale unge i landsbyen Kfar Kama, Israel
hotel dubai
Togrejser for 2023

Mest læste

Danmark

Weekendophold i Randers
Kroophold
Juleophold
julemarked i tivoli

Skiferie

Vorarlberg
Zillertal
Zillertal i Østrig, skiferie
skiferie i Zillertal

Camping

Holmely glamping
Camping i Norge
Ferie i Aarhus
Camping Aarhus

Rejsetilbud

Zillertal
Solnedgang på Mallorca
Stranden i Tel Aviv
zakynthos-1281685_640
Vorarlberg
Australiens bedste rejseoplevelser
Ferie for Alle

Vind en overnatning for 2 personer

Tilmeld dig Travelmore’s nyhedsbrev, og deltag i konkurrencen om 1 overnatning for 2 personer inkl. lækker morgenbuffet. (værdi op til 1.500 kr.)