En mulighed er at lære Oslo at kende på en guidet tur rundt i byen, bl.a. sightseeing med bus, guidede gåture, bådture eller rundvisninger på museer. Du bør også overveje, om det vil være en fordel for dig at købe et Oslo Pass, der giver fri adgang til over 30 af seværdigheder i Oslo, samt fri offentlig transpor. Kortet kan også fås med en gyldighed på 48 eller 72 timer. Se mere Seværdigheder Oslo på visitoslo.com.

Vandring i Finse

Ikke mange hovedstæder kan prale af at have så meget skov som Oslo, og du kan derfor nemt kombinere din storbyferie med oplevelser i den fantastiske norske natur. Takket være den skønne beliggenhed mellem Oslofjorden og skovbeklædte bakker samt byens store engagement i at bevare naturområderne og nedbringe forureningen, er Oslo kåret som Europas grønne hovedstad 2019.

Prøv at tage morgentoget fra Oslo og gå direkte fra perronen og op på Hardangervidda. Her i Finse ligger Norges højeste beliggende togstation, og man er derfor allerede kommet et godt stykke, når man stiger ud for at vandre.

Seværdigheder Oslo

 
Vigeland Skulptur Park

Vigeland Skulptur Park er et af Norges mest besøgte turistattraktioner. Men det er jo også en attraktion, der har åbent 24 timer i døgnet. Det er nemlig en park, der indeholder hele 212 skulpturer af kunstneren Gustav Vigeland. Her kan simpelthen opleves nøgne mennesker i alle afskygninger, og det mest spektakulære værk er den enorme Monolitten, som består af 121 tæt sammenslyngede menneskekroppe.

Læs også om spisesteder i Oslo

Seværdigheder Oslo

 
Museumsøen

Havnebussen fra bryggen ved rådhuset (Rådhusbrygga) sejler dig ud til Bygdø, også kaldet museumsøen. Her kan man besøge hele 3 museer, nemlig Vikingemuseet, Fram-museet og Kon-Tiki museet. Vikingemuseet er et kulturhistorisk museum, som udstiller gravfund fra Borrehøgen, Oseberghøgen, Tune og Gokstadhaugen i Sandefjord. Der er både vikingeskibe, vogne, senge, slæder, billedtæpper og dyrehovedudskæringer.

På Ko-Tiki-museet kan man opleve historien om den norske opdagelsesrejsende Thor Heyerdahl, der i balsatræsbåden Kon-Tiki i 1947 sejlede fra Peru til Polynesien, og på Fram-museet kan man høre historien om, samt gå ombord på skibet Fram fra 1892, der blev brugt til norske polarekspeditioner. Hvis du ikke er til museer, kan du også vælge bare at tage på ø-hop med havnebussen og besøge de mange små øer omkring Oslo.

Museumsøen

Holmenkollbakken

Skihopbakken Holmenkollbakken der afholder konkurrencer, er én af Norges mest besøgte turistattraktioner og har over 1 million besøgende om året. Der ligger også et museum, der præsenterer over 4000 års skiløbshistorie og genstande fra norske polarekspeditioner.

Man kan tilmed prøve en skisimulator, og observationsdækket på toppen af skibakken giver dig en fantastisk panoramaudsigt over Oslo.

Holmenkollbakken Oslo

Det kongelige slot og Karl Johans Gate

Man kan næste ikke besøge Oslo uden at besøge det kongelige slot, som ligger i hjertet af byen. Det er en af Oslo’s største seværdigheder og hovedresidens for Norges Kongefamilie. Det blev opført i 1825-1849. I dag er dele af det åbent for offentligheden i sommermånederne.

Desuden ligger kongeslottet for enden af den cirka 1 kilometer lange Karl Johans Gate, som er Oslos hovedgade med mange shoppingmuligheder, restauranter og historiske bygninger.

Karl Johans Gate er også gaden, der hvert år d. 17. maj danner rammen for fejringen af Norges nationaldag. Her festes der på byens torve og i gaderne iført norske nationaldragter.

Det kongelige slot Oslo