Harzen
Harzen

Seværdigheder i Oslo: Et besøg i Oslo behøver ikke være en dyr fornøjelse

Oslo omtales ofte som en af ​​de dyreste byer i verden. Besøg på de mange seværdigheder i Oslo kan hurtigt løbe op i større summer, men en tur til Oslo behøver ikke at bryde banken. 

En mulighed er at lære Oslo at kende på en guidet tur rundt i byen, bl.a. sightseeing med bus, guidede gåture, bådture eller rundvisninger på museer. Du bør også overveje, om det vil være en fordel for dig at købe et Oslo Pass, der giver fri adgang til over 30 af seværdigheder i Oslo, samt fri offentlig transpor. Kortet kan også fås med en gyldighed på 48 eller 72 timer. Her er vores 8 must see-seværdigheder i Oslo, uden nogen bestemt rækkefølge:

 

Vandring i Finse

Ikke mange hovedstæder kan prale af at have så meget skov som Oslo, og du kan derfor nemt kombinere din storbyferie med oplevelser i den fantastiske norske natur. Takket være den skønne beliggenhed mellem Oslofjorden og skovbeklædte bakker samt byens store engagement i at bevare naturområderne og nedbringe forureningen, er Oslo kåret som Europas grønne hovedstad 2019.

Prøv at tage morgentoget fra Oslo og gå direkte fra perronen og op på Hardangervidda. Her i Finse ligger Norges højeste beliggende togstation, og man er derfor allerede kommet et godt stykke, når man stiger ud for at vandre.

Seværdigheder Oslo

 
Vigeland Skulptur Park

Vigeland Skulptur Park er et af Norges mest besøgte turistattraktioner. Men det er jo også en attraktion, der har åbent 24 timer i døgnet. Det er nemlig en park, der indeholder hele 212 skulpturer af kunstneren Gustav Vigeland. Her kan simpelthen opleves nøgne mennesker i alle afskygninger, og det mest spektakulære værk er den enorme Monolitten, som består af 121 tæt sammenslyngede menneskekroppe. Og det bedste af det hele er, at du kan nyde det hele kvit og frit!

Læs også om spisesteder i Oslo

Vigeland Skulptur Park

 
Museumsøen

Seværdigheder i Oslo byder på et væld af museer, hvoraf mange giver fri adgang med Oslo Passet. Havnebussen fra bryggen ved rådhuset (Rådhusbrygga) sejler dig ud til Bygdø, også kaldet museumsøen. Her kan man besøge hele 3 museer, nemlig Vikingemuseet, Fram-museet og Kon-Tiki museet. Vikingemuseet er et kulturhistorisk museum, som udstiller gravfund fra Borrehøgen, Oseberghøgen, Tune og Gokstadhaugen i Sandefjord. Der er både vikingeskibe, vogne, senge, slæder, billedtæpper og dyrehovedudskæringer.

På Ko-Tiki-museet kan man opleve historien om den norske opdagelsesrejsende Thor Heyerdahl, der i balsatræsbåden Kon-Tiki i 1947 sejlede fra Peru til Polynesien, og på Fram-museet kan man høre historien om, samt gå ombord på skibet Fram fra 1892, der blev brugt til norske polarekspeditioner. Hvis du ikke er til museer, kan du også vælge bare at tage på ø-hop med havnebussen og besøge de mange små øer omkring Oslo.

Museumsøen

Holmenkollbakken

Skihopbakken Holmenkollbakken der afholder konkurrencer, er én af Norges mest besøgte turistattraktioner og har over 1 million besøgende om året. Der ligger også et museum, der præsenterer over 4000 års skiløbshistorie og genstande fra norske polarekspeditioner.

Man kan tilmed prøve en skisimulator, og observationsdækket på toppen af skibakken giver dig en fantastisk panoramaudsigt over Oslo.

Holmenkollbakken

Det kongelige slot og Karl Johans Gate

Man kan næste ikke besøge Oslo uden at besøge det kongelige slot, som ligger i hjertet af byen. Det er en af Oslo’s største seværdigheder og hovedresidens for Norges Kongefamilie. Det blev opført i 1825-1849. I dag er dele af det åbent for offentligheden i sommermånederne.

Desuden ligger kongeslottet for enden af den cirka 1 kilometer lange Karl Johans Gate, som er Oslos hovedgade med mange shoppingmuligheder, restauranter og historiske bygninger.

Karl Johans Gate er også gaden, der hvert år d. 17. maj danner rammen for fejringen af Norges nationaldag. Her festes der på byens torve og i gaderne iført norske nationaldragter.

Det kongelige slot Oslo

 

Oslo Operahus

Det hvide italienske carrara-marmor og granit fra Oslos operahus skinner op af Oslofjordens vande som en gletsjer. Det er verdens første – og eneste – operahus, hvor du kan gå op på taget! Udsigten fra taget strækker sig så langt øjet rækker over Oslofjorden og de omkringliggende øer.

Guidede ture for at lære mere om arkitekturen og endda få et glimt backstage er hver onsdag kl. 13.00, lørdag kl. 12.00 og søndage kl. 13.00.

Entré: 20 % rabat med Oslo Pass eller 100 NOK per voksen og 60 NOK per barn (4 – 16 år). Operahuset i Oslo har selvfølgelig operaer på programmet, såvel som balletter, koncerter og forskellige koncerter.

Oslo Operahus

Den magiske isbar

Mere end 40 % af Norges territorium ligger nord for polarcirklen, men du behøver ikke forlade Oslo for at få en smag af Arktis. Magic Ice Bar Oslo holdes ved -5° hele tiden, og for at holde varmen modtager du en pelsforet kappe og handsker. Alt indeni er lavet af 50 tons krystalklar is høstet fra den frosne Torneflod i Jukkasjarvi, Nordsverige. Alt, inklusive glassene, som din foretrukne drink serveres i!

Adgang til Magic Ice Bar Oslo er på timebasis, hver time, og en reservation anbefales, da en streng kapacitet på 60 personer overholdes. Besøget varer 45 minutter og inkluderer kappe, handsker og en drink efter eget valg og koster 195 NOK per person.

Seværdigheder i Oslo

 

Henrik Ibsen’s citater

Den berømte dramatiker Henrik Ibsen gik en daglig spadseretur fra sit hjem nær Slottet ned ad Karl Johans Port til Grand Cafe, hvor han spiste sin frokost hver dag. Når Oslo ikke er dækket af sne, kan Ibsens berømte citater ses langs ruten på fortovet i rustfrit stål.

Henrik Ibsens hjem er nu et museum dedikeret til hans liv og værker. Hvis hans citater fascinerer dig, så besøg Henrik Ibsen Museet. Åbningstider: maj – september kl. 10.00 – 17.00 og september – maj kl. 11.00 – 16.00; Entré: gratis med Oslo Pass eller 50 NOK.

Henrik Ibsen statue

USA

Rejsetilbud

Rejsetilbud Mallorca
Rejsetilbud Mallorca inkl. udflugter
Se rejsetilbud
Rejse til Svalbard
Oplev skønne Svalbard
Se rejsetilbud
Langtidsrejse til Algarvekysten
Langtidsrejse til Algarvekysten
Se rejsetilbud

I samme kategori

Italien
Disneyland Paris
rooftop-barer
amusement-park-1594958_640

Mest læste

troldejagt i Danmark
alicante
Verdens mindste lande
Verdens største lande
Harzen
USA

Forsiden netop nu

alicante
Halloweenoplevelser
Efterår i Danmark
Diskobugten
Italien
Thailand øer
Harzen
Disneyland Paris

Mest læste

Danmark

Halloweenoplevelser
Efterår i Danmark
Weekendophold
Hindsgavl slot

Skiferie

schladming-travelmore
Østrig
Smukke skiområder i Europar
skisportssteder i Østrig

Camping

Camping i Norge
Ferie i Aarhus
Camping Aarhus
ø-ferie i Danmark

Rejsetilbud

Bucketlist
porto-scaled-e1662661879568
mountains-5732202_640
porto-343487_640
Salzburgerland
Oktoberfest
imgonline-com-ua-CompressToSize-aBa1V0H1SFTwtsw

Vind en overnatning for 2 personer

Tilmeld dig Travelmore’s og Vagabond’s nyhedsbrev, og deltag i konkurrencen om 1 overnatning for 2 personer inkl. lækker morgenbuffet. (værdi op til 1.500 kr.)