Weekendophold på budget? Her er de 10 bedste bud i Danmark

Weekendophold kan hurtigt blive en dyr fornøjelse, og i de flestes ører kan det lyde som om, man skal have alt for mange penge op af lommen.

Derfor afskriver mange weekendopholdet som et muligt afbræk fra hverdagens stress og jag.

Men sådan behøver det heldigvis ikke at være!

Hotels.com har samlet de ti bedste weekendophold på budget i Danmark. Her kan du finde alt fra hyggelige familieture til romantiske kæresteophold.

Der er noget for enhver smag, som selv den mindste pengepung kan være med på.

 

Odense – Spændende muligheder i H. C. Andersens fødeby

Weekendophold i Odense

En oplagt weekendtur går til H. C. Andersens fødeby, hvor der er masser af budgetvenlige oplevelser. Gå i den verdenskendte forfatters fodspor gennem Odenses smukke brostensbelagte gader og stræder, som omgives af farverige, autentiske huse. På vejen kan du se efter de mange eventyrskulpturer, der gemmer sig i H. C. Andersens hjemby.

Når fødderne bliver trætte, kan du hoppe på en gratis city-bus, der tager dig en tur rundt i Odense. For de kunstinteresserede bugner byen også af oplevelser, hvor du kan finde alt fra kunstgallerier og kunstbygninger til grafiske værksteder og glasværksteder.

 

Skagen – Oplev Danmarks nordligste punkt

Weekendophold i Skagen

På Danmarks spids kan du blive en masse oplevelser rigere uden at blive fattigere. Skagen er en af de byer i landet, der har det største udvalg af gratis aktiviteter. Derfor er destinationen oplagt, hvis du trænger til ferie, men ikke har det største budget. Udover Grenen, som du selvfølgelig skal besøge, bør du også kigge forbi lystbådehavnen, som stort set altid bugner med både og store skibe.

du i bil, kan du også med fordel slå et smut forbi Den Tilsandede Kirke og Råbjerg Mile, der begge er store oplevelser nær Danmarks nordligste by.

 

 

Randers – Kulturhistorisk tidsrejse i den over 1.000 år gamle købstad

Weekendophold i Randers

Den over 1.000 år gamle købstad er spækket med gratis kulturelle oplevelser, og det er derfor oplagt med et budgetvenligt weekendophold i denne smukke by. Den midtjyske by tilbyder flere museer med gratis entré, der tager dig på en kulturhistorisk tidsrejse fra Østjyllands oldtid til moderne kunst og unikke billedudstillinger.

Har du mod på en dag i den friske luft, kan du begive dig ud på Stjerneruten, som fører dig gennem den gamle bys snørklede gader og stræder, forbi klostre og kirker og andre smukke bevaringsværdige huse.

 

Aalborg – Masser af kultur i Nordens Paris

Weekendophold i Aalborg

Med tilnavnet Nordens Paris kan man ikke komme udenom Aalborg som en oplagt destination til et skønt weekendophold. Den nordjyske storby bugner af kultur og modernitet og byder på mange oplevelser, hvor du slipper for at skulle have penge op af lommen. Er du til kunst og kultur, kan du slå et smut forbi Karolinelund Park, hvor forskellige graffitiartister har sat deres præg på vægge og mure.

Vil du mere ud i naturen, kan du bruge en dag i Vestre Fjordpark Friluftsbad eller gå en tur i Lindholm Høje, hvor der findes hundredvis af gravpladser fra Vikingetiden.

 

 

Stege – Naturskønne oplevelser på Møn

Weekendophold på Møn

Gør dig selv en tjeneste og besøg naturskønne Møn, hvor Stege med sine knap 4.000 indbyggere er den største by. Destinationen er perfekt til et budgetvenligt weekendophold, da der findes et hav af forskellige oplevelser, som ikke kræver den store pengepung. Øens vartegn og største seværdighed er fascinerende Møns Klint, som du kan besøge helt gratis.

Snyd heller ikke dig selv for et smut forbi ismejeriet Møn Is, hvor store som små kan få indblik i isproduktionen og gå på opdagelse i staldene – og selvfølgelig smage på mejeriets lækkerier.

 

Aarhus – Unikke oplevelser i Smilets by

Weekendophold i Aarhus

Smilets By byder på masser af unikke oplevelser, uden du skal finde pengepungen frem. Et hit er at besøge Salling Rooftop, hvor du helt gratis kan få et kig udover den smukke by. Hvis du tør, kan du bevæge dig ud på den skræmmende glasrampe, hvor du fra 27 meters højde kan kigge direkte ned på menneskemylderet på Strøget. I centrum kan du også slå et smut forbi Latinerkvarteret, hvis oprindelse stammer helt tilbage fra 1400-tallet.

Har du i stedet brug for at puste ud væk fra centrum, kan du gå en tur i Dyrehaven og fodre hjortene i de naturskønne omgivelser. Et stenkast derfra ligger Den Uendelige Bro, og fra denne cirkelformede bro er der en smuk udsigt over Aarhus Bugt. Hvis du har mulighed for det, bør du besøge Smilets By i slutningen af august eller starten af september, hvor en af Nordens største kulturfestivaler afholdes.

 

 

Esbjerg – Vadehavet og De fire hvide mænd

Esbjerg emmer af miniferie og er en oplagt destination til en weekendtur på budget. For at se byens største seværdighed skal du en tur ud til vandet. Her kan du opleve skulpturen Mennesket ved Havet, bedre kendt som De fire hvide mænd, der er ni meter høj og fremstillet i hvid beton.

Du kan også tage en tur til Nationalpark Vadehavet, der kom på UNESCOs verdensarvsliste i 2014, eller besøge Dyrehaven i Nørreskoven, som er en oase med hjorte på nært hold ikke langt fra Esbjerg centrum.

 

Langeland – Den idylliske perle i det sydfynske øhav

Weekendophold på Langeland

Den skønne perle i det sydfynske øhav er en fantastisk destination til et afslappende weekendophold. Her finder du ægte idyl i naturskønne omgivelser, hvor mange oplevelser ikke kræver den store pengepung. Du kan finde smukke udsigtsposter omringet af frodig natur, hvor du kan være heldig at spotte vilde heste. Ellers kan du kan hoppe på en cykel og køre en tur gennem nogle af de små landsbyer med hyggelige bindingsværkshuse og fine gadekær.

Hvis du er en ægte vandhund, er øen lige noget for dig! Uanset hvor du vender dig, finder du nemlig lange sandstrande, du til tider kan få helt for sig selv.

 

 

Helsingør – Mærk historiens vingesus i den gamle by

Weekendophold i Helsingør

Tag på en velfortjent weekendtur til den skønne nordsjællandske by, hvor du ikke kan undgå at mærke historiens vingesus. Siden 1200-tallet har Helsingør spillet en vigtig rolle i Danmarks historie, hvilket ses i byens mest ikoniske seværdighed: Kronborg. Kronborg er et af Nordeuropas mest betydningsfulde renæssanceslotte og er for længst blevet optaget på UNESCOs verdensarvsliste. Indgangen til slottet koster penge, men der er masser at se på en tur omkring det imponerende bygningsværk.

Vil du fortsætte i samme stil, kan du gratis besøge Marienlyst Slot, der ligger som en arkitektonisk perle midt i en smuk slotspark, hvor der er rig mulighed for en fredelig gåtur.

 

Billund – Cykel- og vandretur i fortryllende natur

Langt de fleste forbinder byen med LEGOLAND og Lalandia, men den naturskønne by har mange andre spændende oplevelser at byde på for dem, der rejser på budget. Du kan vandre en tur i et af de få tilbageværende hedelandskaber eller tage en cykeltur i de fortryllende naturomgivelser.

Byen lokker også med Skulpturpark Billund, hvor du finder 21 beundringsværdige skulpturer placeret langs en 1,3 kilometer lang sti, hvor kunst og natur går i ét.

Rejsetilbud

Rejse til Grønland
Curacao
Strand på Feddet

I samme kategori

Danmark
Aktiv ferie
Kirsebærtræer
Dansk gastronomi

Mest læste

troldejagt i Danmark
Salzburg
Verdens største byer
De største lufthavne i verden

Forsiden netop nu

sommer harzen
Hohe Salve
ferie i Gøteborg
ø-ferier
Magiske destinationer i London
Hohe Salve
Weissenhaeuser Strand
byer uden tursiter

Mest læste

Danmark

Danmark
Aktiv ferie
Kirsebærtræer
Dansk gastronomi

Skiferie

gurgl østrig
Vorarlberg
Zillertal
Zillertal i Østrig, skiferie

Camping

Aktiv ferie
Campingmesse
Holmely glamping
Camping i Norge

Rejsetilbud

Japan
strandresort
Sejltur i Grønland
Flyrejsen
Weissenhaeuser Strand
Flyvemaskine
Havila

Vind en overnatning for 2 personer

Tilmeld dig Travelmore’s nyhedsbrev, og deltag i konkurrencen om 1 overnatning for 2 personer inkl. lækker morgenbuffet. (værdi op til 1.500 kr.)