Vi danskere er i de senere år begyndt at interessere os mere og mere for antikviteter og loppefund. TV-kanalerne bugner med antikprogrammer, og mange synes, det er spændende at gå på opdagelse efter skjulte skatte på loppemarkeder og i antikvitetsforretninger.

Det kan dog være svært at finde de rigtige steder at gå på loppejagt og at finde steder, der ikke kun sælger nyere plastikskrammel. Vi guider dig her til, hvor du kan gøre Europas bedste loppefund. Måske du skulle kombinere din næste ferie med en tur på ét af Europas bedste loppemarkeder?

 

1. Verdens største loppemarked: Marché aux Puces de Saint-Oen (Paris, Frankrig)

Dette er verdens største antik- og loppemarked, der kan dateres helt tilbage til år 1885. Efter i en årrække at være blevet for kommercielt og turistet, gå det nu igen mere imod at blive fyldt med rigtige ”lopper”.

Mange boder sælger dog stadig plastikskrammel, så det bedste er at få fat i et kort over markedet, og så fx besøge det dragende antikmarked Paul Bert Serpette, hvor du kan gå på opdagelse efter vintage- og antikskatte. Markedet er en samling af hele 15 markeder med i alt 1700  boder, hvor du kan købe alt fra vintagetøj til designermøbler.

Markedet er åbent årets rundt på lørdage, søndage og mandage. Der kan dog være ferielukket fra 1.-15. august i nogle boder. Vi anbefaler at besøge markedet lørdag eller søndag, da nogle holder lukket om mandagen. Og så husk at passe på lommetyvene.

 

Loppemarkeder

2. Markedet Braderie de Lille (Lille, Frankrig)

Vores andet loppemarked på listen er også fransk. Nogle af Europas bedste loppemarkeder ligger altså i Frankrig, og markedet i nordfranske Lille med rødder tilbage til Middelalderen er ét af de bedste!

Det løber kun af stabelen én gang om året, nemlig den første weekend i september. I løbet af de 33 timer, markedet varer, besøger omkring 2 millioner mennesker markedet. Det rummer 10.000 boder på i alt 100 km. gader. Markedet er organiseret således, at man ikke må købe noget før kl. 14.00 om lørdagen. Indtil da kan man kun kigge og udse sig sine skatte.

Antikvitetshandlerne finder du på Jean-Baptiste Lebas Boulevard. Derudover hører de mindre amatør-sælgere til på de små stræder, og de professionelle sælgere med finere samleobjekter og kunst hører til på de større gader.

 

3. Loppemarket i London: Portobello Road Market (London, England)

Det kendte Portobello Road Market er Londons største. De over 1000 boder sælger alle former for antikviteter og samleobjekter. Hvis du vil finde engelske antikviteter, er det hér, du skal tage til.

Markedet i London er delt i 3 områder. I den sydlige ende er der gammelt, fint engelsk porcelæn, antikke møbler og sjove skilte. I midten af markedet finder du mad- og grøntmarked, og mod nord finder du klassiske loppeboder og vintagetøj.

Den primære markedsdag er lørdag, hvor du er sikker på, at alle boder og butikker er åbne. Hvis du kommer omkring 8.30-9.00 er alle boder ved at være åbne.

 

Loppemarkeder

4. Lissabons loppemarked: Feira da Ladra (Lissabon, Portugal)


I Lissabon finder du også et af Europas mest spændende markeder med rødder tilbage til Middelalderen. Markedet rummer alt fra samleobjekter til sko, tøj, LP’er, bøger, smykker, gamle kameraer, kunst og antikke møbler.

Der er mest private sælgere og ikke så mange sælgere af nyt skrammel. Markedets hovedgade er Campo de Santa Clara, og selvom det forgrener sig i flere gader, er det ikke så stort som de ovenstående markeder. 

Der er åbent hver tirsdag og lørdag fra ca. 8.00-17.00. Kom tidligt om morgenen, hvor der er størst chance for at gøre et ægte loppefund.

 

5. Markedet som har åbent året rundt: Jeu de Balle (Bruxelles, Belgien)

Bruxelles mest kendte marked har åbent hver dag året rundt fra 6-7-tiden til kl. 14 på hverdage og til kl. 15.00 i weekenden. Lørdage og søndage kan du finde mere sjældne lopper og antikviteter, der kun kommer frem i weekenden.

Det er faktisk verdens eneste antik- og loppemarked, der har åbent 365 dage om året. Markedet har en skøn atmosfære, og når du har set nok hér, kan du gå videre ad de omkringliggende gader Rue Blaes og Rue Haute og snuse i de mange butikker, der også sælger retroting og antikviteter.