En stille storby med en charme som Paris, smukke gamle bygninger, små smalle og snoede veje, fine butikker og lækre spisesteder. Belgiens hovedstad Bruxelles, der ligger ca. 8 timer i bil fra den dansk-tyske grænse, er en skøn oase, der tilmed er EU’s hjemsted. Og netop området omkring EU-kommissionen og EU-parlamentet er et must-see.

EU parlamentarium er gratis, og man kan her gå på opdagelse i EU’s historie. Også NATO’s internationale sekretariat ligger i byen. I sommermånederne er det nemt at finde et billigt hotelværelse, da byen forlades af de mange arbejdende i EU-kommissionen, parlamentet osv.

Bruxelles arkitektur 

De første indtryk, du får i Bruxelles, er fra den betagende arkitektur i byggestilen art nouveau. Det karakteriseres ved, at glas, sten og metal snor sig ind og ud imellem hinanden på smukkeste vis. Så snyd ikke dig selv for en mindeværdig gåtur gennem Bruxelles, hvor du ganske enkelt bare nyder synet.

Byen byder også både på fantastisk shopping og interessante museer med nogle af historiens bedste kunstnere. Et absolut must-see er museet Margitte.

Bruxelles arkitektur

Madkultur

Du spiser ydermere godt i Bruxelles. Belgien er både sprogligt og gastronomisk beslægtet med Frankrig. Så hvis du kan lide fransk mad, så kan du også lide belgisk mad. Tag forbi den fredede gamle slagtergade Rue des Bouchers, bedre kendt som ”Bruxelles mave”, og spise god mad. Besøg også det berygtede bryggeri Cantillon, der producerer belgisk øl efter gamle traditioner og smag den kendte belgiske chokolade i den gamle bydel Zavel.

Du må heller ikke misse ”tegneserie-ruten” gennem byen, der byder på attraktioner, der hylder Belgiens store tegneserieforfattere.

Byen er en alsidig by, og det er en metropol, der tiltrækker besøgende og tilflyttere fra hele verden.

Læs om Bruxelles små oaser:

Madkultur i Bruxelles