Lissabon er en af Europa’s skønneste hovedstæder. På mange måder kan den minde meget om Barcelona, men dog mere autentisk og knap så mange turister (endnu).

Læs her mere om vejret, hvor du skal spise en masse samt omkring de mange smukke seværdigheder der er at se. Så kort sagt, så finder du her masser af inspiration til din rejse til den smukke by.

Seværdigheder i Lissabon


Castelo de Sao Jorge er det absolut største “must-see”. Den fantastiske borg kan ses fra stort set hele byen, da den ligger på den højeste bakke i Lissabon. På en travetur op til borgen skal du forcere et utal af trapper, men de ømme fødder er det hele værd, når du ankommer til borgen og får mulighed for at opleve den mest storslåede udsigt over hele Lissabon

Læs mere om seværdigheder i Lissabon her:

Shopping i Lissabon


Lissabon er en rigtig god by at gå på shopping i. Du finder alle de interessante butikker, og priserne er lavere end i de øvrige europæiske storbyer.

Læs mere om shopping i Lissabon her:

Vejret


Byen ligger ud til havet i den vestlige del af landet. Klimaet er mildt med solrige, varme somre og milde, våde vintre. Du er næsten garanteret en solskinsferie, hvis du besøger landet mellem forår og efterår, da der er over 3000 solskinstimer årligt. 

Fordelen ved klimaet i Lissabon er, at vejret er påvirket af Golfstrømmen, hvilket bevirker, at det sjældent vil føles ubehageligt varmt ligesom i andre sydeuropæiske byer.

Læs mere om vejret her:

Spisesteder i Lissabon her


Portugal er lidt overset, når vi taler om lækker mad og kulinariske oplevelser. Og dét er ærgeligt, for det er mange lækre spisesteder.

Gastronomien i Portugal er i høj grad præget af landets beliggenhed ved Atlanterhavet. Ved den portugisiske kyst fanges dagligt tonsvis af tun, sardiner, havtaske, makrel, aborre, skaldyr og ansjoser og mange flere lækre skatte fra det store Atlanterhav.

På de mange portugisiske fiskerestauranter, især dem der ligger nær kysten, tilberedes de mest himmelske fiskeretter, som er at finde på det europæiske kontinent.

Hvis du gerne vil smage nogle kendte portugisiske fiskeretter, skulle du prøve at bestille Cataplana de tamboril (dampet havtaske i tomat, hvidvin, olivenolie m.m.), Bacalhau á Brás (klipfisk svitset med løgringe, æg, hvidløg m.m.) eller Caldeirada á Fragateira som er en gryderet, der er lavet med flere slags fisk.

Læs mere om spisesteder i Lissabon her:

Rejse og Transport


Du kan rejse til byen med fly direkte fra Danmark til Lissabon, og flyvetiden er ca. 3 timer. Når du ankommer til Lissabon med fly, er der flere muligheder for at komme ind til centrum.

Du kan hoppe på metroen (stationen hedder Aeroporto), eller du kan tage en shuttlebus, der holder foran lufthavnen og kører hvert 20. minut. Shuttlebussen koster 3,5 Euro for en 24-timers billet. Du kan også tage en almindelig bus (nr. 744).

Læs mere om rejse om transport her:

Lissabon