Vil du på ferie, uden det koster en formue? Her er 9 budgetvenlige destinationer i Europa

Ferie behøver ikke at betyde, at du skal have den store pengepung frem. I virkeligheden kan du besøge mange skønne steder i Europa uden at skulle af med en formue.

Så hvorfor ikke tage et afbræk fra den travle hverdag og nyde en skøn rejse i Europa? Selv med et stramt budget kan du få lige netop den ferie, du drømmer om. Uanset om du er til sol og strand, kulturelle hovedstæder eller en aktiv ferie!

Hotels.com har udvalgt de ni bedste budgetvenlige destinationer i Europa, så du kan få en uforglemmelig rejse, der passer til lige netop din pengepung.

 

Tjekkiet – Spændende historie og smuk arkitektur

Budgetvenlig ferie i Europa - Tjekkiet

Smukke Tjekkiet har en lang og bemærkelsesværdig historie. Især hovedstaden, Prag, er spækket med gotiske vidundere i form af nogle af Europas flotteste kirker, pladser og springvand. Samtidig er den charmerende gamle bydel fyldt med spændende seværdigheder, livlige markeder og et pulserende natteliv.

Kun få timers kørsel fra Prag ligger byen Brno, som du med fordel kan besøge, hvis du vil undgå de mange turister i hovedstaden. Brno eller Brünno, som den også kaldes, var en betydningsfuld by under Det Østrig-Ungarske Rige. Den flotte arkitektur og de lækre spisesteder kan sagtens måle sig med Prag, men her er mere roligt og ikke mindst billigere.

 

Rumænien – Oplev de transsylvanske bjergbyer

Budgetvenlig ferie i Europa - Rumænien

Her har du en budgetvenlig destination, der skiller sig ud fra mængden! Sydøsteuropæiske Rumænien er et oplagt valg, hvis du drømmer om bjergrige byer og historiske slotte, hvor murene er fyldt med gamle myter og sagn.

Landets næststørste by, Cluj-Napoca, rummer et væld af historiske vartegn, der er kombineret med en ung og dynamisk befolkning, hvilket skyldes byens universitet. Cluj-Napoca ligger ved foden af De Transsylvanske Alper, og du bør derfor tage på en dagstur til Branslottet og høre sagnet om fyrsten Vlad Țepeș, der var inspiration for forfatteren Bram Stokers roman “Dracula”.

 

 

Frankrig – Roadtrip gennem det franske landskab

Budgetvenlig ferie i Europa - Frankrig

Normalt anses Frankrig for at være en dyr destination, men der er også masser af muligheder for rejsende på budget. Tag på roadtrip gennem nogle af de centrale regioner som Ardèche eller Ariège, hvor du kan beundre naturen, gå om bord i det uimodståelige franske køkken og finde budgetvenlige overnatningssteder. Området omkring Auvergne- Rhône-Alpes er kendt for sine naturlige varme kilder, hvor kurbyer som Vichy er populære. Køb lækre franske croissanter i et bageri og hent vin direkte fra vingårdene.

Alternativt kan du rejse ud til kysten, hvor der venter mange spændende oplevelser bl.a. i den nordlige region Bretagne. Gå dog udenom de mere populære destinationer, hvis du vil spare penge. Selv Sydfrankrig og Den Franske Riviera kan opleves på budget, men det er billigst at leje en bil og køre rundt i indlandet.

 

Slovakiet – Udendørsaktiviteter i frodig natur

Budgetvenlige ferie i Europa - Slovakiet

I Slovakiet kan du opleve store, smukke naturlandskaber og et væld af udendørsaktiviteter. Tatrabjergene er et fredet naturområde, som udgør en naturlig grænse mellem Slovakiet og Polen. Om sommeren kan du her finde gletsjersøer og imponerende bjerge eller spænde skiene i de kolde vintermåneder.

Frodige vandfald og dybe grotter ligger spredt i Det Slovakiske Paradis’ Nationalpark, mens bjergkæden Slovakiske Karst med sine mange huler og afgrunde er optaget på UNESCOs verdensarvsliste. Hvis du planlægger at rejse på budget i december, er hovedstaden, Bratislava, et godt valg. I byen fejres julen med manér, og der afholdes markeder og festligheder måneden igennem.

 

 

Bulgarien – Masser af muligheder året rundt

Budgetvenlig ferie i Europa - Bulgarien

Hele året rundt byder Bulgarien på et væld af spændende seværdigheder. Tag enten på sightseeing i den pulserende hovedstad, Sofia, nyd Sortehavskysten om sommeren eller oplev Balkans bjergrige områder i f.eks. Bansko om vinteren.

Desuden er der en overflod af budgetvenlige spise- og shoppingmuligheder i Bulgarien, takket være de dygtige kunsthåndværkere og en kultur med græske, slaviske og osmanniske rødder. Leder du efter et sted, hvor du kan slappe af i et par dage, er den fredelige kystby Balchik et godt bud. Det gamle fiskerleje er bygget ind i klipperne og danner rammen om en skøn ferie ved havet, mens der stadig er historie og kultur nok at tage fat på, når du er færdig med at dase på stranden.

 

Polen – Farverige bygninger og brostensbelagte gader

Budgetvenlig ferie i Europa - Polen

Polen er et spændende land med en fascinerende historie, der går langt tilbage. Du kan f.eks. udforske gotiske slotte, sneklædte bjerge og flotte sandstrande ud til Østersøen. Mange forbinder Polen med Østeuropa, men i virkeligheden er det et centraleuropæisk land med en dynamisk og moderne befolkning, som hylder både den polske kulturarv og ser mod fremtiden.

Den pulserende hovedstad, Warszawa, rummer stadig en del sovjetisk arkitektur, men i den gamle by Kraków støder du på imponerende historie. De brostensbelagte gader og renæssancearkitekturen vil passe perfekt på Instagram. Hvis du derimod trænger til fred og ro, er naturområderne og vandrestierne omkring Zakopane i Tatrabjergene et godt bud.

 

 

Albanien – Solferie ved Middelhavet blandt gæstfrie lokale

Budgetvenlig ferie i Europa - Albanien

I Albanien støder du på nogle af de mest gæstfri indbyggere i Europa, på trods af at landet er et af de fattigste. Landet på Balkans vestkyst byder på bjerge og strande samt en lang række spændende seværdigheder, der står i kontrast til landets lille størrelse. De lange sandstrækninger på Den Albanske Riviera indbyder til solrig strandferie, der sagtens kan måle sig med Italien og Kroatien, men til en meget lavere pris. Dhërmiu Strand, som ligger i den sydlige del af landet, er en favorit, der rummer alt nødvendigt til en afslappende ferie ved Middelhavet.

Under 100 km derfra finder du Butrint Nationalpark med smuk og uberørt natur. Nationalparken grænser op til Grækenland og byder på alt fra ubeboede øer til ferskvandssøer og skovområder.

Ungarn – Unikke oplevelser i hele landet

Budgetvenlig ferie i Europa

En oplagt feriedestination på budget er Ungarn, der kan bryste sig af sin smukke hovedstad, Budapest. Den fantastiske by flyder over med skønhed, kultur og beundringsværdige seværdigheder som Hősök Tere, “Heltepladsen”, samt Parlamentsbygningen. Du må selvfølgelig heller ikke snyde dig selv for at opleve byen fra vandet med en sejltur ned ad Donaufloden, der løber gennem centrum af Budapest.

Selvom hovedstaden er imponerende, må du ikke afskrive nogle af de mindre ungarske byer som den bjergrige Eger med sit bemærkelsesværdige slot eller den smukke Balatonsø i den vestlige del af landet. Er du glad for mad, vil du også elske Ungarn, takket være landets rige kulinariske historie og søde Tokaji-vine.

 

Litauen – Baltisk perle med tillokkende strande

Budgetvenlig ferie i Europa - Litauen

Litauen har et voksende omdømme som en af de bedste budgetvenlige destinationer i Østeuropa. Med rette! Mange drages af den mystiske hovedstad, Vilnius, men du kan også udforske den 70 kilometer lange kystlinje.

Kystbyen Palanga er en af Litauens mest populære strandbyer. Her finder du restauranter, barer og spændende seværdigheder udover den fine strand. Det kan dog være lidt besværligt at komme ud til kystområderne, så hvis du kun har en weekend til rådighed, er det bedst at holde dig til hovedstaden. De brostensbelagte gader og den historiske arkitektur i den gamle bydel i Vilnius emmer af Østeuropa. Byen kan måske ikke helt måle sig med nabohovedstaden, Riga i Letland, men du kan drage fordel af lavere priser og færre turister.

Rejsetilbud

Hotel Røde Kro
Rejsetilbud Mallorca
Billede fra Stand på Bahamas

I samme kategori

nationalparker i Europa
Design uden navn-15
Sensommer i Europa
Undervurderede byer i Europa

Mest læste

Nimb Rooftop København
troldejagt i Danmark
london-3078109_640
Klippeøerne i Vietnam

Forsiden netop nu

f82adafa-abd0-45fc-ad23-626d602492f2
Nimb Rooftop København
Design uden navn-15
Essensen af Indien
nationalparker i Europa
I ro og mag med Vitus Rejser
Sensommer i Europa
Hvalsafari

Mest læste

Rejsenyheder & PR

Foto: Lego
billund
udlandet
vesterbro
scandic go
strandhotel

Danmark

Instagram Aarhus
billund
strandhotel
camping

Skiferie

gurgl østrig
Vorarlberg
Zillertal
Zillertal i Østrig, skiferie

Camping

camping
Aktiv ferie
TimeOut fra hverdagen
Campingmesse

Rejsetilbud

Korsika, Frankrig.
Gran Canaria fungerer glimrende som en romantisk getaway, når du trænger til en pause fra vintermørket.
Cancún - Kyst
Instagram Aarhus
Kanal i Venedig
Anholt
Innsbrucks gader summer af liv og er fuld af historie.

Vind en overnatning for 2 personer

Tilmeld dig Travelmore’s nyhedsbrev, og deltag i konkurrencen om 1 overnatning for 2 personer inkl. lækker morgenbuffet. (værdi op til 1.500 kr.)