Oversigt: De 10 bedste naturoplevelser i Europa

Har du altid gået med en lille drøm i maven om at vandre i De Schweiziske Alper, opleve jordpyramiderne i Dolomitterne, eller måske tage et smut forbi de sorte skove i Schwarzwald? Så er det altså ikke nødvendigt at pakke den store kuffert og krydse kloden. Nej, alt dette kan faktisk også findes her i Europa. Der findes nemlig mange naturoplevelser i Europa.

Både isvandring på gletsjere, dykning på vulkanøer, skjulte grotter samt eventyrlige skove kan opleves kun et par timer væk fra Danmark. Herunder finder du 10 bud på, hvor du kan opleve den absolut bedste og flotteste natur i Europa.

 

1. Udsøgte fjorde og eventyrlige fjelde i Bergen

Free photos of Landscape

Norges andenstørste by – Bergen – ligger placeret ud til den smukke norske fjord med blinkende søer, fjelde og snoede vandfald omkring sig. Her er mulighed for helt unikke naturoplevelser som fx fjeld-, skov- og isvandring. Fantastiske udsigter venter ved hvert et hjørne.

Desuden kan også nattevandring ad ruten Vidden opleves. Her kan du holde pause ved én af de anlagte bålpladser i løbet af natten. Herefter kan du vandre videre og beskue solopgangen over den blanke fjord.

 

2. Vandreture i bjergbeklædte Bolzano

See the source image

Når det drejer sig om naturoplevelser i Europa, så kig mod Dolomitterne i Norditalien. Her findes den sydtyrolske by Bolzano. Byen ligger omgivet af bjerge og flade sætere samt lange floder. Det er en oplagt mulighed at besøge Bolzano, hvis du ønsker en aktiv ferie. Klimaet om sommeren egner sig perfekt til vandreture, hvor kabelbanerne vil føre dig nemt frem til de smukke bjerglandskaber.

Det er ligeledes muligt at opleve de unikke jordpyramider, som er et spændende naturfænomen, der er resultatet af årtusinders erosion. Byen hørte til Østrig-Ungarn frem til 1. verdenskrigs afslutning, hvorfor indbyggerne primært var tysktalende. Som følge af indlemmelsen i Italien fulgte et italiensk overtal i byen. Hvilket i dag kan ses på, at omkring 75% taler italiensk. Denne blanding af to sprog og kulturer gør byen ganske interessant og uden tvivl et besøg værd.

 

 

3. Naturoplevelser i Europa: Bilfri ferie i Zermatt

Free photos of Mountains

Zermatt er det turistmæssige centrum i den schweiziske Wallis-region ved foden af Matterhorn. Byen er bilfri og dermed også en oplagt destination, hvis ferieønskerne går på at vandre eller klatre. Det er dog ikke en nødvendighed at trække i de store vandrestøvler for at opleve den flotte natur. Gornergratbanen – den næsthøjeste tog-bjerg-bane i Europa – kører dig nemlig op i bjergene. Herfra kan du se tinderne fra en spektakulær 360-graders-udsigt.

Byen har også unikke muligheder for at opleve naturen med ski under fødderne, da Matterhorn er centrum for det store Matterhorn Ski Paradise. Her er det muligt at krydse grænsen mellem Schweiz og Italien på ski. Og altså opleve to sider af det samme skiparadis, som begge har noget helt særligt at byde på.

 

4. Bølgende dale og tætte søer i Baden-Württemberg

naturoplevelser i Europa

Nogle af Europas mest enestående naturoplevelser venter i den tyske delstat Baden-Württemberg. Her er naturen ganske uberørt og byder på både tætte skove, høje bjerge, badesøer og vinlande – altså noget for enhver smag!

Delstaten er især kendt for bjergkæden Schwarzwald, hvor skovklædte bjerge omringer både små kurbyer og skisportssteder, samt Naturpark Schwarzwald. Her kan du give dig i kast med både mountainbiking, vandring, klatring, fiskeri eller måske sejlads? Du får ligeledes mulighed for at opleve en helt unik udsigt over Rhinlandet.

 

 

5. Velhavende byer og fantastisk natur i Lombardiet

Free photos of Bergamo

Italiens suverænt rigeste region byder altså på andet end mode og rigdom. Ja, der er også natur i verdensklasse at opleve, hvis turen går til Lombardiet. I nord – mellem Alperne – finder du solglitrende søer, heriblandt Gardasøen, som er et ganske velbesøgt sted. Hvorimod den sydlige del af regionen byder på dejlige byer. De ligger smukt placeret mellem gyldne citruslunde og grønne vinmarker.

Bergamo – den velbevarede middelalderperle – er uden tvivl også et sted at besøge på turen rundt i Lombardiet. Byen ligger midt i regionens nordlige del og lige ved foden af Bergamasker-Alperne. Det er ofte et sted, der overses af turisterne, men som med sin middelaldercharme ikke må gå din næse forbi på din ferie.

Også den mindre kendte sø – Iseo – tilbyder dig en helt unik naturoplevelse, hvor blandt andet Monte Isola kan ses – en af Europas største øer i en sø. Vinruten – Strada del Vino Franciacorta – løber gennem det smukke og kuperede landskab, hvilket gør turen attraktiv på cykel, hvorfra både gamle slotte, klostre og vingårde let kan besøges.

 

6. Procencalsk landidyl i Cotignac

naturoplevelser i Europa

 

Billedskønne Cotignac og dens enestående natur er at finde i Provence i ægte fransk landsbysstil. De imponerende klipper hæver sig højt over byen, hvoriblandt gamle skjulte grotter gemmer sig. Disse er mulige at besøge, hvorfra du også har en fuldstændig fantastisk udsigt over landskabet.

Oppe øverst på klipperne står stadig de gamle vagttårne – Les Tours Sarrasines – som også er en helt speciel oplevelse at se. Desuden findes den regionale naturpark Verdon ikke langt fra Cotignac. Her ses det fantastiske vandfald Sillanes, som er et af Frankrigs absolut pragtfuldeste vandfald.

Herudover bør du lægge et smut forbi Gorges du Verden – en af Europas største kløfter – som er en helt særlig naturoplevelse, du bare ikke må gå glip af, hvis du besøger Cotignac.

 

7. Hvide klipper og magiske kyststrækninger i Kent

naturoplevelser i Europa

På Englands lune sydøstlige kyst ligger Kent, som har en kyststrækning på mere end 500 km. Her findes nogle af de smukkeste naturoplevelser i Europa. Stedet er kendt for sine smukke landskaber, der er præget af bølgende bakker, flotte vandløb og ikke mindst et af Englands mest eventyrlige naturfænomener – nemlig Dovers hvide klipper, som er en række hvide klipper, der på sit højeste sted rejser sig 110 meter over havet.

Disse skal opleves med egne øjne, hvilket gøre bedst via en af de mange vandrestier i området, hvor den franske kyst med lidt held – og klart vejr – kan ses i horisonten.

 

8. Historie og grønne oaser i Zagreb

naturoplevelser i Europa

Hovedstaden i Kroatien bugner af både kulturelle, historiske og gastronomiske oplevelser, men i høj grad også skønne naturoplevelser både i og omkring byen. Bjerget Medvednica støder op til den nordlige del af byen og her har du mulighed for enten at opleve naturen til fods eller på cykel, samt besøge fortet Medvedgrad og skovene omkring.

Hvis du rejser længere sydpå, finder du søen Jarun, som er et attraktivt sted at tilbringe en varm sommerdag – enten på stranden eller i vandet. Her vælger mange turister at tilbringe deres ferie, hvad enten det er på cykel, på gåben eller måske for at udøve forskellige vandsportsaktiviteter.

Den storslåede nationalpark – Nationalpark Plitvicesøerne – befinder sig blot et par timers kørsel syd for byen og er fyldt med smukke søer og brusende vandfald.

 

9. Eventyrlige skove og smukke parker i Wien

16 Top-Rated Day Trips from Vienna | PlanetWare

Oplev et utal af grønne oaser i Østrigs hovedstad Wien, som ligger i den nordøstlige del af landet ved floden Donau. De grønne parker og områder udgør mere end halvdelen af byområderne i storbyen og metroen kører dig til parkområdet Wiener Prater, som byder på endnu mere grøn natur.

Her er både flotte enge og skove at finde, samt idylliske lysninger og unikke små skovsøer. Dagene kan ligeledes tilbringes langs kanten af Donau, hvor forskellige friluftsbade, lystbåde og restauranter kan opleves. Det er desuden muligt at tage på vandretur i vinbjergene omkring Wien, hvor landskaber fyldt med skovklædte bakker og ikke mindst en enestående udsigt over byen er i højsædet.

 

10. Azurblåt hav og vulkanpræget landskab på Santorini

naturoplevelser i Europa

Hvis du ønsker naturoplevelser i absolut særklasse, er vulkanøerne i det azurblå Ægæiske Hav en oplevelse du sent vil glemme. Santorini byder på både sorte lavastrande og fantastiske solnedgange over det turkisblå hav.

Her er endvidere mulighed for forskellige vandreture – fx på vulkanen Nea Kameni – hvor du også kan svømme i de varme kilder, alt imens du nyder de unikke landskab, som lavaen har skabt.

En tur til Santorini er også lig med en masse lækker vin, hvis du er til den slags. De mange lokale vingårde tilbyder dagsture, hvor du kan smage på lokale vinspecialiteter. Desuden er vandaktiviteter – både over og under havoverfladen – også at finde.  

Rejsetilbud

I samme kategori

Kirsebærtræerne
Forår i Europa
interrail
Romantiske hoteller i verden

Mest læste

troldejagt i Danmark
Ferie med børn
Verdens største byer
Togrejse

Forsiden netop nu

Kirsebærtræerne
Forår i Europa
Dansk gastronomi
interrail
Romantiske hoteller i verden
Caribien
Grønland
Solorejsens opvågning

Mest læste

Danmark

Dansk gastronomi
Naturoplevelser i Danmark
Outdoorshow
Dansk Golfshow

Skiferie

Vorarlberg
Zillertal
Zillertal i Østrig, skiferie
skiferie i Zillertal

Camping

Campingmesse
Holmely glamping
Camping i Norge
Ferie i Aarhus

Rejsetilbud

belgium-3590656_640
Naturoplevelser i Danmark
Skotlands højdepunkter
Backpackerdestinationer
khiva-198684_640
dykke med hajer
Påskerejser

Vind en overnatning for 2 personer

Tilmeld dig Travelmore’s nyhedsbrev, og deltag i konkurrencen om 1 overnatning for 2 personer inkl. lækker morgenbuffet. (værdi op til 1.500 kr.)