Top 10: De mest undervurderede byer i Europa

Til trods for, at de mere kendte byer i Europa præsenterer et væld af ikoniske vartegn og rig historie, kan det altså også give et indblik i en helt anden side af det europæiske liv, hvis man – blot for en stund – begiver sig væk fra den slagne vej. Både uberørte natursteder, vandreture i arkaiske slotte og arkæologiske vidundere er at opleve, hvis man vælger at besøge nogle af de lidt mere uberørte perler rundt omkring.

Hvis du er klar til at opleve byer, der ikke i særlig høj grad er berørt af turisme, så kommer her 10 bud på undervurderede byer i Europa, som sagtens udgøre en af dine næste rejsedestinationer!

 

1. Nafplio, Grækenland

Napoli | Det magiske Syditalien

Havnebyen Nafplio, der ligger i Peloponnes-regionen i Grækenland er en ganske undervurderet by, der bestemt kan være destinationen for din næste rejse. Byen ligger langs den Argoliske Bugt og er fyldt med slotte, kultur og arkæologiske steder, som alt sammen kan opleves til fods.

Blandt andet kan Teatret Epidaurus – et gammelt spillested bygget i 340 f.Kr. – besøges. Det plejede at rumme omkring 13.000 tilskuere og blev i sin tid betragtet som værende et sted for helbredelse gennem kunst. Stedet er ganske velbevaret og er kendt for sin upåklagelige akustik, som du selv har mulighed for at prøve. Desuden kan man også besøge museet på stedet for virkelig at værdsætte betydningen af stedets historie og arkitektur.

 

2. Brügge, Belgien

Belgien, Gade, Bygninger, By, Byliv, Brugge

Langs Rozenhoedkaai-kanalen i Belgien er den smukke by – Brugge – at finde. Erfarne rejsende elsker byen for dens kulinariske lækkerier, autentiske belgiske bryggerier, smukke kanalvævede gader, samt dens nærmest eventyrlignende atmosfære. Den historiske bykerne optræder ligeledes på UNESCO’s verdensarvsliste, og både kulturoplevelser og lækre belgiske vafler er i højsædet under dit besøg her.

Det er muligt at opleve en unik udsigt over Brügge fra oven ved at gå op ad de 366 trin i det ikoniske Belfort (klokketårn), der dateres helt tilbage til middelalderen. Her kan du tælle de 47 klokkespil, og beundre den livlige historiske markedsplads nedenfor.

Derudover er det et must at prøve regionens rige chokolade eller lære kunsten at lave håndlavet chokolade i et land, der er kendt for at udmærke sig til netop dette. Professionelle chokoladeproducenter vil dele deres forretningshemmeligheder, når de lærer dig at lave denne søde godbid.

 

 

3. Liverpool, England

undervurderede byer

Liverpool er kendt for kunst, kultur og musikhistorie, og er det nordlige Englands alternativ til det velbesøgte London. Byen indeholder adskillige UNESCO-verdensarvssteder, et travlt distrikt ved havnefronten, starten på The Beatles, samt en venlig og kreativ stemning. Alt dette gør byen til en ganske attraktiv destination at besøge.

Din dag i Liverpool kan gå med at udforske bykernens vartegn og museer som fx Royal Liver Building, Liverpool Cathedral, Royal Albert Dock og Martime Museum, mens du senere kan bruge tid på at besøge lokale spisesteder og pubs.

Desuden har du mulighed for at dykke helt ned i The Beatles’ historie. Posér ved den berømte Penny Lane, besøg Cavern Club, som er et populært sted, som bandet ofte gæstede, eller oplev byens overordnede sjæl gennem øjnene af de musikalske talenter, der i høj grad var inspireret af deres hjemby.

 

4. Bilbao, Spanien

undervurderede byer

På Spaniens nordøstlige kyst – beliggende i det fantastiske Baskerland – er byen Bilbao klar til at imponere med sine kulturelle og kulinariske skatte. Du har mulighed for at forkæle dig selv med klassisk spansk tapas, beundre den innovative arkitektur og ikke mindst opleve byens fuldkommen kunstneriske atmosfære.

Gå en tur i det gamle kvarter i Bilbao, hvor charmen ingen ende vil tage. Her finder du et utal af arkitektoniske stilarter som barok, renæssance og modernisme. Du kan besøge de hyggelige gamle butikker, prøve det lokale køkken og tage vejen gennem de historiske, smalle gader.

Du vil heller ikke fortryde et besøg ved Vizcaya-broen, der ligger over Nervion-floden, som forbinder byerne Portugalete og Las Arenas på en ganske unik vis. Den “hængende” bro er dens eget UNESCO-verdensarvssted takket være den måde, hvorpå den transporterer passagerer og biler via svævebane, mens den tillader højere både at sejle forbi nedenunder.

Bilbao danner også rammerne om et af de absolut bedste museer i Europa – nemlig Guggenheim, som er et must-do for besøgende, der ønsker at værdsætte kultur, mens de tilbringer deres ferie i byen. Museet er udformet og bygget af arkitekten Frank Gehry og indeholder forskellige moderne kunstudstillinger, men er også et helt utroligt kunstværk i sig selv.

Omkring en times kørsel fra herfra ligger San Sebastian, som er en kystlandsby med en udsøgt strandpromenade, hvor du kan kigge forbi, når du er blevet mættet af Bilbao.

 

5. Zadar, Kroatien

7 steder du skal udforske til sommer i kroatiske Zadar | Scandinavian Traveler

Den mindre kendte kroatiske destination Zadar – som ligger placeret på landets nordlige kyst – er en relativt uopdaget juvel, der helt sikkert er værd at udforske. Her er det både muligt at få serveret frisk fisk og skaldyr til hvert måltid, samt forundre sig over Adriaterhavets svimeværdige kulisse mod vest og Velebit-bjergkæden mod øst, som alt sammen er højdepunkter på enhver tur hertil.

Byen er det perfekte udgangspunkt for et slentretur gennem den gamle bydel, hvor du vil opleve at føle dig transporteret tilbage i tiden. Besøg St. Mary’s Church, Cathedral of St. Anastasia, Church of St. Donatus og Museum of Ancient Glass for at lære mere om den langvarige tradition for glasblæsning i Zadar.

En ganske eventyrlig stemning breder sig langs de smukke floder Zjmanja og Krupa i Velebit Nature Park, hvor også både kajaksafari gennem klart vand og forunderlige vandfald kan opleves. Kryds byens bakker for en unik vinsmagning på Royal Vineyards, hvor den lækre vin kan danse på tungen, mens du nyder panoramaudsigten over byen nedenfor.

 

6. Trieste, Italien

Trieste: Italy's surprising capital of coffee - BBC Travel

Italien er og bliver en god idé – altid – og naturskønne Trieste er absolut en skjult perle, der i høj grad beviser netop dette. Gå en tur i det gamle romerske amfiteater, tag et kig på det fastboende slot Saint Giusto, der ligger på Capitoline Hill eller prøv traditionel italiensk mad, som aldrig skuffer.

Triestes hovedtorv – Piazza Unita d’Italia – som faktisk også er et af de største i Europa, byder på mange historiske og arkitektonisk imponerende bygninger, hvilket gør stedet ideelt til en espresso eller aperitif.

Også fyrtårnet Faro della Vittoria – et tårn bygget i 1850’erne på Gretta Hill – kan være en seværdighed du skal besøge, hvis turen går til Trieste. Hvis kunsten derimod er i højsædet, så vil du formegentlig hoppe af glæde over muligheden for at observere moderne kunst i Museo Revoltella, som er grundlagt af berømte beboer – Baron Pasquale Revoltella – i det 19. århundrede. Museet viser også hans hus, hvilket bidrager til en ganske særlig oplevelse.

 

 

7. Malaga, Spanien

undervurderede byer

På Spaniens sydlige kyst finder du det smukke Costa del Sol, som er en strækning af lyksalighed ved Middelhavet. Det er der du vil opdage udsøgte Malaga – en by, hvor du i den grad har mulighed for at sætte farten ned og nyde på ægte spansk manér.

Malaga er et vaske ægte bevis på, at Andalusiens hovedstad – der engang blot var kendt som en transitby med regionens lufthavn – kan komme til live igen. Byens mangfoldige historie kan ses i den arkitektur og kultur, som du vil opleve i denne absolut undervurderede by i Europa.

Flere berømte attraktioner findes i byen. Blandt andet er Malaga fødebyen for Pablo Picasso, hvilket også er grunden til, at Picasso-museet er beliggende netop her. Museet er et must-see for kunst- og historieelskere. Desuden har du mulighed for at besøge Alcazaba Palaca, som er et unikt slot, der er bygget i det 11. århundrede i bunden af Gibralfaro Hill.

Hvis sol og stand derimod står højest på ønskelisten, så fortvivl ej – Malaga byder på det hele. Tag til El Bajondillo Strand, hvor sol, sand og siesta venter på dig. Den smukke brolagte promenade udmærker sig perfekt til en gåtur, hvor restauranter også ligger på stribe. Derudover har selve stranden også mange faciliteter til rådighed, heriblandt både stoleudlejning og forskellige aktiviteter på vandet.

 

8. Koper, Slovenien

An Insider's Guide to Koper, Slovenia | Celebrity Cruises

Hvilende på Sloveniens Adriaterhavskyst og klemt mellem Kroatien og Italien finder du byen Koper, der ofte bliver overset i det store billede. Den rige historie og venetianske indflydelse fra denne middelalderlige havneby er et besøg værd.

Tito-pladsen er et ganske godt udgangspunkt, da du her kan tage trapperne op til Klokketårnet i Cathedral of St. Mary’s Assumption, hvor du bliver belønnet med den skønneste udsigt over byen. Herefter er det oplagt at slendre gennem den gamle bydel, hvor det både er muligt at shoppe på Shoemaker Street, nyde lækre drinks ved havnen, smage på lokale delikatesser eller kigge forbi loppemarkeder på Carpaccio-pladsen. Mulighederne står altså i kø!

Desuden fungerer Koper som en særdeles god base for at udforske forskellige omkringliggende landsbyer og naturattraktioner, heriblandt fx Sloveniens underverden ved Postojna-hulerne, som ligger blot 45 minutter nordøst for byen. Dette er et udsøgt naturvidunder, som er udskåret af Pivka-floden og som tilbyder dig at stå i ærefrygt over de utrolige drypsten i det fem kilometer lange hulesystem.

Hvis du ønsker, at adrenalinen skal pumpe, så er white water-rafring på den populære Soca-flod heller ikke en dårlig idé. Her kan du søge ud af din komfortzone, mens du padler gennem smuk og uberørt natur.

 

9. Stavanger, Norge

Stavanger, Tananger, Hummerian, Norge, Nordsøen, Rejse

 

Byen Stavanger – beliggende i det sydvestlige Norge – er omringet af smukke fjorde, snoede vandrestier og endeløs skønhed, som giver dig mulighed for at fordybe dig i norsk natur, mens du udforsker den spændende nordiske by.

Stavanger-katedralen – som blev bygget i det 12. århundrede – danner en smuk ramme om hele byens historie. Også gastronomiske og kulturelle oplevelser venter – dermed kan byen altså nærmest ikke skuffe, lige meget hvor din interesse ligger. Kulturen kommer også tydeligt til udtryk i Stavangers gamle bydel, hvor blandt andet konservesmuseet kan udforskes før du køber lækkerier med hjem på markedspladsen. Især deres fisk skulle være noget af det bedste af slagsen.

Lysefjorden er også en seværdighed i sig selv, hvor du i den grad har mulighed for at omfavne din indre viking, mens du udforsker den skønne fjord til lands eller eventuelt med båd, hvis du ønsker en ultimativ norsk naturoplevelse.

 

10. Cartagena, Spanien

Best things to do in Cartagena, Colombia | CNN Travel

Provinsen Murcia i det sydvestlige Spanien er hjemsted for en af de mest undervurderede byer i Europa – nemlig Cartagena, som er en by, der er vært for både slotte, monumenter og museer, samt en ganske livlig havn, en befæstet gammel bydel, utrolige romerske teaterruiner og en pragtfuld strand.

Byen rummer også en masse historie som du blandt andet kan dykke ned i med et besøg på Concepción Slot, der er bygget i det 13. århundrede. Du vil også blive belønnet med en spektakulær udsigt over byen og en udsøgt have at gå en tur i efterfølgende. I nærheden kan du beundre Palacio Consistorial og opdage relikvier fra den puniske mur, som var en gammel forsvarsbarriere der blev bygget for at beskytte byen.

Hvis det derimod er afslapning der er på spil for dig, er det en oplagt mulighed at bruge lidt tid på at slappe af på Cala Cortina – en strand ved siden af byens centrum. Her tilbydes både lækre forfriskninger og leje af stole. Herefter har du mulighed for at shoppe ved lokale bryggerier eller måske besøge de berømte spanske heste, som senere hen kan vise dig hvordan et spændende stormløbsshow fungerer.

Et besøg i disse undervurderede byer i Europa vil uden tvivl afsløre nogle skjule perler, hvad end du vælger at sætte kursen mod gamle historiske ruiner eller flotte og eventyrlige naturvidundere.

Rejsetilbud

Himmerland
Glamping hos Marsk Camp
Blomsterkrydstogt til Holland

I samme kategori

sommer harzen
ferie i Gøteborg
Hohe Salve
Magiske destinationer i London

Mest læste

troldejagt i Danmark
Salzburg
Verdens største byer
De største lufthavne i verden

Forsiden netop nu

sommer harzen
Hohe Salve
ferie i Gøteborg
ø-ferier
Magiske destinationer i London
Hohe Salve
Weissenhaeuser Strand
byer uden tursiter

Mest læste

Danmark

Danmark
Aktiv ferie
Kirsebærtræer
Dansk gastronomi

Skiferie

gurgl østrig
Vorarlberg
Zillertal
Zillertal i Østrig, skiferie

Camping

Aktiv ferie
Campingmesse
Holmely glamping
Camping i Norge

Rejsetilbud

Japan
strandresort
Sejltur i Grønland
Flyrejsen
Weissenhaeuser Strand
Flyvemaskine
Havila

Vind en overnatning for 2 personer

Tilmeld dig Travelmore’s nyhedsbrev, og deltag i konkurrencen om 1 overnatning for 2 personer inkl. lækker morgenbuffet. (værdi op til 1.500 kr.)