Artiklen er skrevet i samarbejde med Small Danish Hotels

I vintermånederne drømmer mange af os om skiferie eller charterferie, men man burde faktisk holde sine ferier, weekender og weekendophold i Danmark i stedet for. Danmark byder på mange vinteroplevelser.

I Danmark findes der nemlig flere vinteroplevelser, end man tror. Og kombineret med et par overnatninger fører det til både kulturelle, historiske, geografiske, gastronomiske og uforglemmelige oplevelser.

 

Tag på vinteroplevelser i naturen

Den ofte milde danske vinter gør det muligt at finde mange forskellige vinteroplevelser, uanset om du og familien er til intens aktivitet eller nydelse af alt, hvad naturen tilbyder af energi, skønhed og æstetik.

Til de aktive er der også altid en løberute, et mountainbike-spor, en trekking-rute eller en kyststrækning indenfor max 1 times kørsel. Vil du opleve andre ruter og spor, end du er vant til, kan mange af vores skønne hoteller og kroer hjælpe dig med at finde noget tæt ved. Så bare pak dit udstyr og oplevelseslyst – så klarer vi resten!

Er du i stedet til smukke og fredfyldte vinteroplevelser i naturen, er det også noget, vi klarer. Small Danish Hotels favner nemlig bredt og sikrer opladning for både krop og sjæl. Fra romantiske solnedgange ved havet, over skovens dybe stille ro til vitaliserende vinterbadning.

 

Vinteroplevelser for børnene

Skal børnene også aktiveres lidt, har vi også vinteroplevelser og vinterophold, der egner sig til børnefamilierne. Korte, mørke og kølige dage giver ikke samme lyst til udendørsaktiviteter som sommermånederne, men børnene skal ikke glemmes.

Langt de fleste zoologiske haver holder åbent året rundt, og det samme gælder flere og flere forlystelsesparker – enten hele vinteren eller i kortere perioder. Dertil kommer en del gårdbutikker og besøgsgårde, der har åbent året rundt. De er som regel altid et hit hos de små poder.

Det stadig stigende udbud af vinteroplevelser for børn. Kombineret med gode overnatningstilbud, giver mulighed for hygge, samvær og energi til hele din familie.

 

Gastronomiske og kulturelle oplevelser i vintermånederne

Har du behov for vinteroplevelser med et kulturelt islæt, er vinterhalvåret også en oplagt mulighed for netop dette. Næsten alle museer, udstillinger og teatre har åbent året rundt, og jævnligt er der mange særarrangementer og events i løbet af vinteren.

Det giver gode muligheder for et kulturelt vinterophold, enten i nærheden eller længere væk. Og er det for at pleje parforholdet, er der ikke noget bedre end et par overnatninger væk fra hverdagen. Kombineret med lidt kultur til sjælen og god mad.

Så uanset hvilke vinteroplevelser du drømmer om, tilbyder vores hoteller og kroer noget for enhver smag.

 

Vi har fundet 3 vinterophold til dig:

 

Vinteroplevelser

 

Hotel Allinge, Bornholm 

Hotel Allinge er et familiedrevet hotel med fokus på nærvær og personlig betjening. Hotellet byder fra sine bygninger på en smuk udsigt over havet og placerer dig tæt på alt fra havnen, strande og badevenlige klipper til forretningslivet, caféer, røgerier og de mange forskellige restauranter. På selve hotellet er der en hyggelig have, hvor du som gæst har mulighed for at indtage et forfriskende glas rosévin i rolige og afslappende omgivelser.

Vinteroplevelser

 

Agerskov Kro og Hotel 

Agerskov Kro og Hotel ligger midt inde i Sønderjylland i landsbyen Agerskov. Her har Agerskov Kro og Hotel ligget så længe nogen kan huske. Kroens historie går i hvert fald tilbage til 1659, for det år stak polske lejetropper kroen i brand, selvom polakkerne faktisk var hyret af den danske konge til at hjælpe Danmark i den evindelige krig mod svenskerne. Derudover slæbte de en fæl sygdom med sig, nemlig plettyfus, som hurtigt bredte sig som en steppebrand og så godt som affolkede gårde og hele landsbyer i området mellem Ribe og Haderslev.

  • Læs mere om hotellet her

 

Vinteroplevelser

 

Marienlyst Strandhotel, Helsingør 

Det internationalt kendte hotel i vandkanten blev opført i 1901 i tilknytning til den Cuur- og Badeanstalt, som dengang fandtes på Marienlyst Slot. Den daværende kronprins Frederik senere kong Frederik 8. gav hotellet lov til at flage med splitflag og føre kongekrone i sit bomærke. I 1990 fik hotellet tilladelse til at drive spillecasino.

Den 1. januar 2018 slog Marienlyst Strandhotel dørene op til et paradis af velvære med en splinterny spa-afdeling, som må være en af Danmarks smukkeste. Som gæst kan du se frem til mere end 20 forskellige spa-faciliteter og oplevelser – ude som inde. Du finder bl.a. varmebassiner, boblebade, strandsauna med direkte adgang til sunddyb i Øresund, saltterapi, yogahold, fitness, loungeområder, udsigtsterrasser og en hyggelig spa-cafe. som gæst på hotellet kan du købe dagsbillet til spa-afdelingen.

  • Læs mere om hoteller her