Et romantisk weekendophold er godt for dit parforhold

For mange par bliver hverdage og weekender ofte så stort et virvar af praktiskheder, at man glemmer sin partner. Men det er vigtigt for parforholdet, at man som par formår at skabe et intimt rum, siger parterapeut Pia Torp. For at finde det rum, kræver det tid alene sammen, og her kan et weekendophold være løsningen.

– I vores hverdag har vi så mange roller, at vi ofte ikke giver opmærksomhed til den rolle, som handler om vores intimliv. Når jeg anbefaler par at tage på weekendophold, er det for at de kan finde værdien af at skabe et andet rum sammen, der ikke handler om familie- og arbejdsliv. For når vi har pakket en kuffert og træder ud af vores vante opgivelser, er det et eventyr, vi bliver lidt tændte, og det er sundt, siger Pia Torp.

 

Husk at forventningsafstemme

Et weekendophold for 2, hvad enten det er på en lokal kro, et hotel i byen eller i en fremmed storby, kan det bringe dig tættere på din partner, fordi det udelukkende handler om at være sammen. Et weekendophold kan dog også lægge et unødigt pres på jer – for hvis I har så travlt, at I nærmest ikke når at se hinanden i øjnene i hverdagen, kan det være svært, pludselig kun at skulle stirre på hinanden i stearinlysets skær. Og derfor er forventningsafstemning afgørende.

– Skal I bare slappe af på jeres weekendophold? Skal I opleve en masse? Eller skal I ”bare” have en masse sex? Jeg havde et par i min praksis, som kom hjem efter en storbyweekend og sagde, at det havde været så rædselsfuldt. Det viste sig, at de havde haft så mange forventninger, at weekenden umuligt kunne være blevet en succes. Så drop forventningerne og tag det, som det kommer, vær sammen – uden pres,” siger parterapeut Pia Torp.

 

 

Bliv mindet om hvad der giver gnist

Det handler om værdien af det, I som par mærker, når I kommer væk fra hverdagen og rugbrødet og får den tiltrængte kæresteweekend.

– Når du er alene med din partner, og I formår at finde jeres intime rum – ikke nødvendigvis i form at sex, men i det at være sammen, tale sammen, hygge jer sammen – bliver I mindet om, hvad der giver jeres forhold liv og gnist, fordi I får ro, nærvær, tid til at tale og undersøge hinanden, og det har en stor værdi, siger Pia Torp.

– Forskning viser, at når par gør ting sammen, er lidt aktive og mærker sig selv, får det gnisten tilbage. For et lille eventyr giver dynamik ind i kroppen, og pludselig kan man mærke hinanden igen.

 

 

Det er ok at få børnene passet

For mange forældrepar kan det være lig med dårlig samvittighed at skulle tage en hel weekend væk fra børnene, men her handler det også om prioritering.

– Hvis vi som forældre hele tiden har vores opmærksomhed på børnene, putter vi vores playfullness over på dem og glemmer hinanden. Det er selvfølgelig naturligt, hvis man har en lille ny, men man skal huske voksetiden. Så har bedsteforældrene ikke tid til at passe, er min opskrift at finde en babysitter. Og føles det svært, fordi man som kvinde eksempelvis er meget i sync med sit barn, start med en enkelt aften, siger Pia Torp.

– For at have et godt parforhold, skal der være et forældrerum og et intimt rum. Mænd føler, at de er i himmerige, får de blot få timer alene med deres partner. Mænd er sindssygt loyale, og vi kvinder har tendens til at glemme det – men det er vigtigt at lade dem forføre os engang imellem, siger parterapeuten.

 

Her er 3 udvalgte weekendophold i Danmark

Hotel Pinenhus, Roslev

7870 Roslev

Weekendophold

Nyd den smukkeste udsigt, når du bor på Hotel Pinenhus. I haven kan du prøve minigolfbanen, og middagen kan du nyde i panorama restauranten. Om aftenen er der mulighed for et spil pool, mens du nyder en aftendrik. Gå en tur i de skønne naturomgivelser og dyp fødderne i vandet.

→ Læs mere om hotellet her

 

Tornøes Hotel, Kerteminde

5300 Kerteminde

Tornøes Hotel

Købstaden Kerteminde er indbegrebet af fynsk idyl med velbevarede små fiskerhuse og fine købmandsgårde. I hjertet af byen ligger Tornøes Hotel. Tornøes Hotel er atmosfære, charme, hygge, dejlige værelser, god mad og ikke mindst en fantastisk udsigt.

→ Læs mere om hotellet her

 

Hotel Svanen, Billund

7190 Billund

Weekendophold

Hotel Svanen i Billund er noget så usædvanligt som et firestjernet designhotel, hvor børnene også er meget velkomne. Overalt er der kælet for detaljerne – på de unikt designede værelser, i den hyggelige lounge og i restauranten ”No8”. Alle gæster skal have en oplevelse så tæt på det sublime som muligt.

→ Læs mere om hotellet her

Rejsetilbud

I samme kategori

Dansk gastronomi
Naturoplevelser i Danmark
Outdoorshow
Dansk Golfshow

Mest læste

troldejagt i Danmark
Ferie med børn
Verdens største byer
Togrejse

Forsiden netop nu

Kirsebærtræerne
Forår i Europa
Dansk gastronomi
interrail
Romantiske hoteller i verden
Caribien
Grønland
Solorejsens opvågning

Mest læste

Danmark

Dansk gastronomi
Naturoplevelser i Danmark
Outdoorshow
Dansk Golfshow

Skiferie

Vorarlberg
Zillertal
Zillertal i Østrig, skiferie
skiferie i Zillertal

Camping

Campingmesse
Holmely glamping
Camping i Norge
Ferie i Aarhus

Rejsetilbud

belgium-3590656_640
Naturoplevelser i Danmark
Skotlands højdepunkter
Backpackerdestinationer
khiva-198684_640
dykke med hajer
Påskerejser

Vind en overnatning for 2 personer

Tilmeld dig Travelmore’s nyhedsbrev, og deltag i konkurrencen om 1 overnatning for 2 personer inkl. lækker morgenbuffet. (værdi op til 1.500 kr.)