6 fantastiske ophold med havudsigt for at fejre Verdenshavenes dag

Verdenshavenes dag fejres hvert år den 8. juni for at påminde og informere folk om havenes vigtige rolle for vores hverdag samt den indvirkning mennesker har på havet. Ifølge Booking.coms undersøgelser siger størstedelen (68%)* af de danske rejsende at det er vigtigt for dem at rejse bæredygtigt, og 39%* siger at de seneste nyheder om klimaforandringer har påvirket dem til at tage mere bæredygtige valg på deres rejser.

Derudover siger næsten to tredjedele (62%) af de danske rejsende* at de gerne vil rejse mere bæredygtigt i løbet af de næste 12 måneder. Med det i tankerne, og for at fejre de smukke verdenshave, deler Booking.com seks fantastiske overnatningssteder forskellige steder i verden med smuk havudsigt.

Udover at tilbyde en betagende havudsigt har disse overnatningssteder også modtaget Booking.coms mærkat Bæredygtigt overnatningssted. Mærkaten betyder at overnatningsstederne har indført væsentlige tiltag for at blive drevet mere bæredygtigt, så de kan reducere deres indvirkning på miljøet og være en mere ansvarlig del af lokalsamfundet.

 

 

SwaSwara Gokarna – CGH Earth, Gokarna, Indien

Dette wellness-resort ligger på stranden Om og er bygget i harmonisk samspil med naturen og med jorden og havet i tankerne. Her kan du tage på en indre rejse på meditationsdækket oppe på klippen mens du nyder udsigten over havet og de omkringliggende bjerge.

Overnatningsstedet er aktivt involveret i lokalsamfundet, og i SwaSwaras køkken laves maden med ingredienser fra de lokale landsbyer og deres egne gårde. Da der er mangel på ferskvand i området, opsamler overnatningsstedet regnvand i månederne med monsun og renser det med et særligt system der består af tre store reservoirer der kan rumme op til 18 millioner liter vand.

 

Hyatt Regency Huntington Beach Resort and Spa, Californien, USA

Hvem har sagt at man skal ofre luksus for at rejse mere bæredygtigt? Hyatt Regency Huntington Beach Resort and Spa byder på udsigt over Stillehavet, og har foretaget bæredygtige tiltag der gør det muligt at rejse miljøvenligt.

Overnatningsstedet der har en fantastisk beliggenhed ved havet med flot udsigt, sparer på energi og vand og genbruger alt fra madlavningsolie til lyspærer. I et forsøg på at reducere energiforbruget bruger hotellet kun elektricitet i værelser og mødelokaler når det er nødvendigt.

 

 

Le Grand Galle By Asia Leisure, Galle, Sri Lanka

Med spektakulær udsigt over det Indiske Ocean og det ikoniske Galle Fort, der står opført på UNESCOs Verdensarvsliste, er dette smukke overnatningssted et perfekt tilflugtssted for gæster der gerne vil slappe af og udleve feriedrømmen om sol, hav og palmer. Men hotellet tilbyder ikke bare afslapning, de har også indført flere tiltag for at beskytte miljøet og lokalsamfundet.

Overnatningsstedet har fået mærkaten for bæredygtige overnatningssteder og investerer en vis procentdel af sin indtjening i lokale projekter om bæredygtighed. Som gæst kan du booke en tur der er arrangeret af lokale guider, og lære alt om regionens økosystemer, historie og kultur. Du kan også bare hoppe på en cykel og tage på opdagelse i området. Efter en dag med udforskning af de gyldne strande og den koloniale arkitektur i Galle kan du sætte dig ved poolen, drikke tropiske cocktails og nyde udsigten over havet.

Noah Surf House Portugal, Santa Cruz, Portugal

Verdenshavenes dag

Portugals vestkyst er et fantastisk rejsemål til surfing og har populære surferområder og bølger der passer surfere på alle niveauer. De rejsende kan dyrke deres passion for surfing samtidig med at de bevarer havet ved at rejse mere bæredygtigt og overnatte på Noah Surf House Portugal, som har fået mærkaten for bæredygtige overnatningssteder og har implementeret flere tiltag for at reducere deres miljømæssige fodaftryk. Det passer perfekt for de 56% af danske rejsende* der siger at der er større sandsynlighed for, at de ville vælge et bæredygtigt overnatningssted – uanset om de aktivt ledte efter et eller ej.

Overnatningsstedets unikt indrettede værelser har vinduer der vender ud mod havet, og i stedet for aircondition anvendes den kølige havbrise. Hotellet har solpaneler der genererer nok elektricitet til 70% af deres vandopvarmning, samt en økologisk have med høns der bidrager til komposteringen.

 

Romans Villa, Gansbaai, Sydafrika

Romans Villa ligger i Gansbaai, 200 meter fra Romansbaai Strand, og er et smukt boutique-pensionat på Cape Whale Coast. Dette bæredygtige overnatningssted har egen privat veranda med udsigt over vandet og ligger i en lille fiskerby hvor hvalsafarier er en populær aktivitet.

Her kan du bo miljøvenligt og spise mad der er lavet med lokalt producerede råvarer, og du kan få oplysninger om områdets økosystemer, historie og kultur. Dette rejsemål på Sydafrikas kyst har i de seneste par år indført tiltag for at reducere plastikforurening ved at installere afløbsnet der opfanger affald.

 

Encantada Tulum, Tulum, Mexico

Hotel Encantada er et tropisk paradis på en uberørt strand mellem biosfærereservatet Sian Ka’an og Tulum nationalpark, og de har stor fokus på at beskytte og bevare det smukke rejsemål Tulum.

Alle værelserne er indrettet med lokalt producerede, håndlavede kunstværker og tekstiler, og gæsterne kan spise økologiske retter der er lavet med lokale råvarer. Gæsterne kan også nyde masser af ro og afslapning under en naturlig spabehandling eller en privat yogatime med udsigt over det smukke hav.

Rejsetilbud

Krydstogt i Norge
Bandholm Badehotel
Togrejse gennem Tyskland

I samme kategori

Design uden navn-15
Hvalsafari
Sensommer i Europa
Korsika, Frankrig.

Mest læste

Nimb Rooftop København
troldejagt i Danmark
Klippeøerne i Vietnam
Verdens største vulkaner

Forsiden netop nu

f82adafa-abd0-45fc-ad23-626d602492f2
Nimb Rooftop København
Design uden navn-15
Essensen af Indien
nationalparker i Europa
I ro og mag med Vitus Rejser
Sensommer i Europa
Hvalsafari

Mest læste

Rejsenyheder & PR

Foto: Lego
billund
udlandet
vesterbro
scandic go
strandhotel

Danmark

Instagram Aarhus
billund
strandhotel
camping

Skiferie

gurgl østrig
Vorarlberg
Zillertal
Zillertal i Østrig, skiferie

Camping

camping
Aktiv ferie
TimeOut fra hverdagen
Campingmesse

Rejsetilbud

Korsika, Frankrig.
Gran Canaria fungerer glimrende som en romantisk getaway, når du trænger til en pause fra vintermørket.
Cancún - Kyst
Instagram Aarhus
Kanal i Venedig
Anholt
Innsbrucks gader summer af liv og er fuld af historie.

Vind en overnatning for 2 personer

Tilmeld dig Travelmore’s nyhedsbrev, og deltag i konkurrencen om 1 overnatning for 2 personer inkl. lækker morgenbuffet. (værdi op til 1.500 kr.)