Sommer i Harzen: Aktiv ferie i Tysklands nordligste bjergkæde

Sublime bjergtoppe, forfriskende søer og små caféer i maleriske bindingsværksgader.

Sommeren i Harzen føles let og lokker folk ud i naturen. Den magiske bjergverden byder på en bred vifte af aktive tilbud, og unikke oplevelser sikrer, at sommeren i Harzen vil blive husket længe.

Oplev naturen og tag på vandreture i Harzen

sommer harzen
© M. Gloger

Det mystiske landskab i Harzen viser sig på mange forskellige måder: forrevne granitklipper og knudrede bjerggraner, tågede hede og mumlende bække i dalen, mystiske skove og farvestrålende enge. På mere end 8.000 kilometer afmærkede vandrestier møder naturelskere den berusende smukke vildmark, dybt afskårne dale, vilde floder og blomstrende bjergenge.

Harzer-Hexen-Stieg, som hører til ​​de bedste vandrestier og er blevet tildelt certifikatet “Wanderbares Deutschland Quality Trail”, er særligt populær. På omkring 100 kilometer forbinder stien byerne Osterode i sydvest og Thale i nordøst, som er et fantastisk samspil med Harzens naturlandskab. I Østharzen krydser du mystiske skove på Selketal-Stieg forbi Falkenstein Slot til UNESCO’s verdensarvsby Quedlinburg.

Et stort udvalg af vandredestinationer lokker til dagsture i Harzens natur. Uanset om det er på eventyrlige stier på Teufelsstieg eller gennem Ilsetal på Heinrich-Heine-Weg. Opstigningen til Brocken er med 1.141 meter den højeste top i Nordtyskland og en integreret del af mange Harzen-ferier. Både legender og myter hører til Teufelsmauers forrevne klipper med deres karakteristiske navne. Indlejret i et meget gammelt kulturlandskab, der stadig lever i dag, kan dets unikke skønhed opdages fra Blankenburg til Ballenstedt på Harzer Teufelsmauerstieg.

På i alt 222 steder, der er værd at se i hele Harzen, er frimærkerne “Harz Hiking Pin” tilgængelige. De er tæt på romantiske skovrestauranter, rustikke bjerghytter og en række interessante udsigtspunkter og imponerende slotte og miner.

Cykling og mountainbike i Harzen

Cross Country, Marathon, Freeride, Downhill, Dirt. I Harzen er næsten alle former for mountainbiking mulige. Udbuddet spænder fra cykelparker og single trails til store mountainbike-arrangementer.

For mange mountainbikere har det længe stået klart: Harzen er den bedste mountainbike-region i det nordlige Tyskland. På sine godt afmærkede ruter tilbyder de noget for enhver smag: let til ekstremt, højt oppe eller ned ad bakke, kort og let eller langt og anstrengende.

Fornøjelsescyklister får også noget for pengene. Hvad end det er op ad bjergene på el-cykel eller behageligt gennem dale og på veludviklede cykelstier. Et omfattende netværk af stier og forskellige ruteforslag i, som du kan finde i turportalen, tilbyder den perfekte variation til en uforglemmelig sommerferie.

Masser af kultur og tre steder på UNESCO’s Verdensarvsliste i Harzen

sommer harzen
© HSB, V. Schadac

Harzen er historiens åbne billedbog, hvor slotte og paladser fortæller om gamle tiders pragt. For i nærheden af de ærværdige mure i det kejserlige palads i Goslar, det imponerende kompleks Wernigerode Slot eller den legendariske borg Falkenstein føles det som om, man er tilbage til gamle tider.

De talrige museer afslører også historiske, håndværksmæssige og tekniske ting. Du kan tilmed opleve levende teknologi på en tur på de traditionelle smalsporede jernbaner i Harzen. De imponerende damplokomotiver krydser det romantiske Selketal, det sydlige Harzen og bugter sig gennem Harzen National Park op til den højeste top, Brocken på 1.141 meter. En togrejseoplevelse som for hundrede år siden! Og det er ikke alt. For midt i Harzen er der tre UNESCO’s verdensarvssteder ud af i alt 44 fredede kultur- og natursteder i Tyskland.

Minedrift i Harzen

Det overjordiske og underjordiske UNESCO’s verdensarvssted, der består af malmbjergværket “Rammelsberg”, den gamle bydel i Goslar og Oberharzens vandsystem, strækker sig over 200 kvadratkilometer og er en af ​​de største og ældste mineregioner i Europa. Vigtige arkitektoniske strukturer blev bygget her i middelalderen, fra det simple minearbejderhus til det kejserlige palads. Kilometerlange tunnelsystemer og det største, førindustrielle energinetværk i verden – Upper Harzen Water Management – præger stadig Harzens naturlige landskab i dag.

Spændende vandre- eller cykelruter fører til historiske minedamme, langs grøfter og til gamle miner midt i den imponerende natur. På varme sommeraftener er en gåtur gennem Goslars snoede bindingsværksgader en god idé. Køb en kølig drink i en af ​​de hyggelige caféer eller restauranter og se tilbage på din vandredag.

Hvis det er for varmt i løbet af dagen, kan en spændende rundvisning på museet og i minen, Rammelsberg, være til afkøling. Under jorden er der normalt kun omkring 9 grader.

Quedlinburg – Oplev middelalderen i Harzen

sommer harzen
© AdobeStock lunarina

Byen Quedlinburg, som er mere end 1000 år gammel, tager dig tilbage til gamle dage med over 2000 bindingsværkshuse, romanske bygninger og villaer fra grundlæggertiden og Art Nouveau i den nordøstlige udkant af Harzen.

Samtidig virker dens historie og kultur mere levende end nogensinde. Det er en by fanget mellem fortid og fremtid. Den dag i dag inspirerer det mange håndværkere, der opliver billedet af den gamle bydel.

Den årlige Quedlinburg Music Summer tiltrækker også musikelskere og kunstnere fra nær og fjern til verdensarvsbyen.

Med Martin Luther gennem hjembyen Eisleben

I 1517 startede Martin Luther reformationen af ​​den katolske kirke ved at slå sine 95 teser op på Slotskirken i Wittenberg.

Den dag i dag påvirker det vores liv, vores skikke og endda vores uddannelsessystem og politik.

Luther-mindesmærkerne, i det der blev døbt Lutherstadt Eisleben, har været en del af UNESCO’s verdensarv siden 1996 og kaldes “autentiske scener af reformationen af ​​usædvanlig universel betydning”.

Huset i Eisleben, hvor Luther blev født, viser hans livs stadier og giver blandt andet indblik i reformatorens oprindelse.

Rejsetilbud

Hotel Svanen
hvis-vejret-er-med-os-stopper-vi-ved-det-smukke-udkigspunkt-i-san-gerado-de-dota-foto-josefine-aude-raas
Julemarked i Berlin

I samme kategori

f82adafa-abd0-45fc-ad23-626d602492f2
Nimb Rooftop København
Essensen af Indien
Kanal i Venedig

Mest læste

troldejagt i Danmark
Nimb Rooftop København
f82adafa-abd0-45fc-ad23-626d602492f2
Verdens største lande

Forsiden netop nu

f82adafa-abd0-45fc-ad23-626d602492f2
Nimb Rooftop København
Design uden navn-15
Essensen af Indien
nationalparker i Europa
I ro og mag med Vitus Rejser
Sensommer i Europa
Hvalsafari

Mest læste

Rejsenyheder & PR

Foto: Lego
billund
udlandet
vesterbro
scandic go
strandhotel

Danmark

Instagram Aarhus
billund
strandhotel
camping

Skiferie

gurgl østrig
Vorarlberg
Zillertal
Zillertal i Østrig, skiferie

Camping

camping
Aktiv ferie
TimeOut fra hverdagen
Campingmesse

Rejsetilbud

Korsika, Frankrig.
Gran Canaria fungerer glimrende som en romantisk getaway, når du trænger til en pause fra vintermørket.
Cancún - Kyst
Instagram Aarhus
Kanal i Venedig
Anholt
Innsbrucks gader summer af liv og er fuld af historie.

Vind en overnatning for 2 personer

Tilmeld dig Travelmore’s nyhedsbrev, og deltag i konkurrencen om 1 overnatning for 2 personer inkl. lækker morgenbuffet. (værdi op til 1.500 kr.)