Østrig: Oplev lokale varer i Hohe Salve

Artiklen er skrevet i samarbejde med Østrigs Turistbureau

 

Hvis du vil opleve en uforglemmelig ferie, skal du rejse til Hohe Salve i Østrig. Her har du mulighed for at udforske en masse fysiske aktiviteter, nyde naturen i fulde drag eller søge fred og afslapning. Uanset hvad du ønsker, vil dine feriedrømme gå i opfyldelse i Tyrols bjerge.

Til at sætte prikken over i’et byder Hohe Salve på en masse lokale varer og butikker, hvor du kan lade dig inspirere og finde nye spændende ting, du aldrig har set før. For noget af det bedste ved ferier til nye steder er at udforske – og ikke mindst smage på – områdets lokale varer.

 

 

Lokale butikker og markeder i Hohe Salve

Pinnersdorf
Foto: Pinnersdorf @Magdalen Laiminger

Hohe Salve er hjem for en lang række forskellige markeder og små hyggelige butikker, hvor gæster kan købe lokalt dyrkede fødevarer. I Hohe Salve er der derfor rig mulighed for at opleve lokale varer.

For at støtte disse oprettede man Hohe Salve Marketplace. Formålet med initiativet er at fremme lokale produktionsvirksomheder og tiltrække opmærksomhed til regionale produkter. Intiativet hjælper til dig med at finde information om, hvordan du bedst støtter de lokale landmænd, og hvorfra du kan få de produkter, du ønsker. Du kan også finde information om de lokale landmænd og de regionale producenter.

Med initiativet får du kendskab til alt fra grøntsager og frugter dyrket på regionens gårde til håndlavede produkter fra forskellige producenter. Originalitet og regionale varer er nogle af de vigtigste værdier. Faktisk er Hohe Salve-regionen den anden største mælkeproducent i Tyrol med 7,9 millioner liter om året. Derfor finder du den mest friske mælk, den lækreste ost og smagfulde yoghurt hos den lokale landmand.

 

Besøg disse lokale butikker

Hohe Salve
Foto: Schwoicherbaue Hoflade Magdalena Laiminger

Når man ikke kender til Hohe Salve-regionen, kan det være lidt af en jungle at finde rundt i, hvilke lokale butikker man skal besøge for at få fat i de allerbedste lokale råvarer. Men bare rolig! Du kan finde nogen af dem lige her.

Besøg Groders Hofladen i Kelchsau og nyd kombinationen af skøn natur og lækre kulinariske delikatesser. I butikken kan du både få fat i Marias hjemmelavede produkter fra gårdbutikken, men du kan også udforske muligheder produceret af partnerselskaber. Butikken er åben 24/7, og du kan bl.a. få fingrene i honning, æg, marmelade og meget mere. Om lørdagen kan du sågar købe brød nybagt fra stenovnen på stedet.

Slagteriet Wimpissinger i Angath er også et besøg værd, når du er i Hohe Salve. Butikken ligger i centrum af Angath, og har været fast inventar i 60 år. Slagterriet er kendt for den gode service og ekspertviden på området – og selvfølgelig også deres produkter, som er af allerhøjeste kvalitet. Slagteriet har over 50 guldmedaljer for bl.a. Østrigs bedste Kaminwurzen, som er røget pølse. Noget af det mest populære i slagteriet er deres produkter og specialiteter til grillsæsonen. Perfekt på en sommeraften – mums!

Er du på jagt efter de bedste butikker med lokale varer i Hohe Salve, må du heller ikke snyde dig selv for et besøg i snaps-destilleriet Edelbrennerei Stolz i Kirchbichl. Her er der stolte traditioner forbundet med stor passion. Destilleriet går helt tilbage til år 1775. Det meste frugt, som bliver brugt til processen, er produceret på gården. Den høje kvalitet kan ses på antallet af priser, som destilleriet jævnligt modtager. Du kan både få fingere i klassisk snaps eller smage helt nye varianter, alt efter hvad du er til. God fornøjelse!

 

Tag på bondegårdsferie i Hohe Salve

Ønsker du at gå endnu mere i dybden og komme med bag om de lokale råvarer helt tæt på, kan du også bruge din ferie på en østrigsk bondegård. Nyd bondegårdsferien på en af de mange lokale gårde i Hohe Salve, hvor du både får mulighed for at slappe af og nyde naturen samtidig med, at du (og især børnene) får det østrigke bondegårdsliv at se fra første række. Så udover at nyde en skøn ferie, lærer børnene, og sikkert også du, en masse nyt om gårdlivet helt tæt på! Så er der bestemt noget at fortælle, når man kommer hjem fra ferie.

Rejsetilbud

Rejse til Verona
Grønland rundrejse
Billede fra Stand på Bahamas

I samme kategori

sommer harzen
ferie i Gøteborg
Hohe Salve
hohe salve

Mest læste

troldejagt i Danmark
Salzburg
Verdens største byer
De største lufthavne i verden

Forsiden netop nu

sommer harzen
Hohe Salve
ferie i Gøteborg
ø-ferier
Magiske destinationer i London
Hohe Salve
Weissenhaeuser Strand
byer uden tursiter

Mest læste

Danmark

Danmark
Aktiv ferie
Kirsebærtræer
Dansk gastronomi

Skiferie

gurgl østrig
Vorarlberg
Zillertal
Zillertal i Østrig, skiferie

Camping

Aktiv ferie
Campingmesse
Holmely glamping
Camping i Norge

Rejsetilbud

Japan
strandresort
Sejltur i Grønland
Flyrejsen
Weissenhaeuser Strand
Flyvemaskine
Havila

Vind en overnatning for 2 personer

Tilmeld dig Travelmore’s nyhedsbrev, og deltag i konkurrencen om 1 overnatning for 2 personer inkl. lækker morgenbuffet. (værdi op til 1.500 kr.)