Oplev Valencia: Tag på en city break i paellaens hjemby

Denne artikel er skrevet i samarbejde med Billund Lufthavn

Valencia er Spaniens tredjestørste by og kendt som paellaens hjemby. Her kan du opleve en skøn blanding af historie, kultur og gastronomi. Og så er Valencia alligevel ikke større, end at du kan nå det meste, selv hvis du kun har er en forlænget weekend at gøre godt med. Herunder finder du inspiration til, hvordan du kan udforske Valencia på en city break.

Seværdigheder i Valencia

Valencia har mange seværdigheder, og der er noget for enhver smag. En af byens mest kendte seværdigheder er katedralen La Seu, som stammer helt tilbage fra det 13. århundrede. Katedralen har både romersk og gotisk arkitektur, og inde i katedralen finder du blandt andet et kapel med den hellige gral.

Et andet must-see er den berømte bypark Jardín del Turia, som er anlagt i en tørlagt flodbred. Parken er mere end 9 kilometer lang og byder på grønne områder, sportsfaciliteter, legepladser og museer.

For enden af den gamle Turia-flod befinder den imponerende City of Arts and Sciences sig. Det er en moderne arkitektonisk skat og en af byens mest populære seværdigheder. Komplekset omfatter et videnskabsmuseum, et planetarium og et operahus, blandt mange andre imponerende bygninger og faciliteter.

Udforsk Kulturen i Valencia

Valencia
Billede: bll.dk

Valencia har en rig kultur, og der er mange museer og gallerier at udforske.

Et af byens mest kendte museer er Ciudad de las Artes y las Ciencias, som er en arkitektonisk perle og et videnskabeligt og kulturelt kompleks, der huser blandt andet et akvarium, et operahus og et videnskabsmuseum.

Et andet spændende museum er Museo de Bellas Artes de Valencia, som er et kunstmuseum, der er hjemsted for nogle af Spaniens fineste kunstværker.

 

 

Madoplevelser i Valencia

paella

Valencia er kendt for sin paella, og det er et must-try, når man besøger byen. Paellaen er en risret, der er tilberedt med kylling, kanin eller skaldyr og krydret med safran. Den kan nydes på en af ​​byens mange restauranter eller i en af ​​de små paella-kiosker i byens gader.

Der er flere hæderlige steder at nyde en paella, men de største oplevelser finder du på restaurant Levante eller La Pepica.

Førstnævnte finder du i den anden ende af Turia-floden, og den er vidt og bredt anerkendt som Valencias bedste sted at nyde dette hellige måltid, mens La Pepica indkapsler selve essensen af en paella, som du sidder og spejder ud over Middelhavet, mens du nyder retten med venner og familie.

Udover paellaen er Valencia også kendt for sin horchata, som er en sød og forfriskende drik lavet af jordmandel, vand og sukker. Drikken kan købes i de mange horchateriaer i byen.

Valencias fantastiske sandstrande

Sandstrand
Billede: bll.dk

Endelig er Valencia også kendt for sine fantastiske strande. Byen ligger langs Middelhavskysten, og der er masser af muligheder for at nyde solen og havet. 

Med 300 solskinsdage om året er Valencia helt sikkert en by, der i høj grad skal opleves i den friske luft. Dens mange flotte sandstrande er ligeså gyldne, som de er bløde og lange.

Malvarrosa-stranden er en af ​​de mest populære og tilbyder fantastisk udsigt over havet, masser af vandsportsaktiviteter og en livlig strandpromenade med restauranter og barer.

Valencia er en by, der har noget for enhver smag. Byen er fyldt med kultur, historie og kulinariske oplevelser. Valencia er en fantastisk destination for en city break, og med Billund Lufthavn kan du flyve direkte til Valencia og opleve byens charme og skønhed på egen hånd.

Rejsetilbud

Julekrydstogt på Rhinen
Rejsetilbud Island
nyhavn-district

I samme kategori

Design uden navn-15
Hvalsafari
Sensommer i Europa
Korsika, Frankrig.

Mest læste

Nimb Rooftop København
troldejagt i Danmark
Klippeøerne i Vietnam
london-3078109_640

Forsiden netop nu

f82adafa-abd0-45fc-ad23-626d602492f2
Nimb Rooftop København
Design uden navn-15
Essensen af Indien
nationalparker i Europa
I ro og mag med Vitus Rejser
Sensommer i Europa
Hvalsafari

Mest læste

Rejsenyheder & PR

Foto: Lego
billund
udlandet
vesterbro
scandic go
strandhotel

Danmark

Instagram Aarhus
billund
strandhotel
camping

Skiferie

gurgl østrig
Vorarlberg
Zillertal
Zillertal i Østrig, skiferie

Camping

camping
Aktiv ferie
TimeOut fra hverdagen
Campingmesse

Rejsetilbud

Korsika, Frankrig.
Gran Canaria fungerer glimrende som en romantisk getaway, når du trænger til en pause fra vintermørket.
Cancún - Kyst
Instagram Aarhus
Kanal i Venedig
Anholt
Innsbrucks gader summer af liv og er fuld af historie.

Vind en overnatning for 2 personer

Tilmeld dig Travelmore’s nyhedsbrev, og deltag i konkurrencen om 1 overnatning for 2 personer inkl. lækker morgenbuffet. (værdi op til 1.500 kr.)