Nytårsaften er årets fest, og tænk hvis man kunne holde nytår 2 gange på samme døgn. Champagnepropperne flyver. Der skåles, spises lækker mad og kransekage. Der grines og danses. Vi ser på fyrværkeri og mindes året, der gik. Men tiden flyver på sådan en nytårsaften, hvor man har det sjovt. Før du ved af det, er den længe ventede fest ovre, og du ville ønske, at du kunne gøre det hele igen. Men du bliver nødt til at vente et år. Eller gør du? Bare man kunne flyve tilbage i tiden og gøre det hele igen. Og dét kan man!

Med en smule planlægning kan du hoppe ind i det nye år to gange. Når du flyver fra Asien/Australien til USA og resten af ​​Amerika, så er det muligt at ankomme før, du teknisk set tog afsted. Når du flyver over den internationale datolinje, bevæger du dig jo rent faktisk bagud i tiden. Så spring ombord på et fly, der afgår i 2021 og ankom i 2020.

Se 3 muligheder her:

 

Nytår 2 gange

 

Den ”lille”: Fra Finland til Sverige – Nytår 2 gange på under 1 time

Du kan være heldig at opleve nordlys over de to nordlige grænsebyer nytårsaften.

 

Du kan faktisk – indenfor Europas grænser – fejre nytår to gange! Så hvis du ikke er klar til den helt store jordomrejse for at fejre nytårsaften to gange. Så er det den ”lille” udgave, du skal gå med. Langs grænsen til det finske Lapland ligger to grænsebyer på bredden af ​​Muonio-floden: Karesuando på den svenske side og Karesuvanto på finske side. Med kun 1 time i tidsforskel mellem byerne kan du synge det nye år ind under nordlyset i Karesuvanto og derefter gå over broen til Karesuando til endnu en nedtælling og et hop ind i det næste år.

 

Den ”mellem”: Fra New Zealand til Cookøerne – Nytår 2 gange i samme land

Auckland Sky Tower viser et fantastisk fyrværkeri, og New Zealand er ét af de første lande, der byder det nye år velkommen. Den internationale datolinje er ikke lige og strækker sig med op til +14 timer. Derfor er det faktisk muligt for passagerer at feste til kl. 04.00 i New Zealand og ankomme med tid nok til at fange det næste fyrværkeri på Cookøerne. Cookøerne er nemlig ét af de sidste steder i verden, der fejrer nytår. Øgruppen tilhører New Zealand, men da den ligger på den anden side af datolinjen, kan man flyve dertil på bare 5-6 timer. Rent faktisk er Cookøerne hele 23 timer bagud i forhold til New Zealand. Sikke en tidsrejse.

 

Nåtårsaften

 

Den ”store”: Fra Sydney til Honolulu

Forestil dig at fejre nytårsaften iført lårkort kjole eller en kortærmet skjorte – og måske en middag i det fri. Hvis det lyder fristende, så start med at hoppe ind i det nye år i Sydney i Australien. Sydney er den første millionby, der træder ind i det nye år. Og på dette tidspunkt af året i Australien er sommeren lige begyndt. Det store fyrværkeri vises i Sydney Harbour ved Operahuset og Harbour Bridge. Der er en enestående udsigt.

 

Senest kl. 2:00 skal du flyve videre til Honolulu. Den samlede flyvetid mellem de to byer er ca. 10 timer, men Sydney er 21 timer foran Honolulu tidsmæssigt. Det betyder, at du har god tid til at pleje din nytårs- og tømmermændsramte krop, før du står på Waikiki Beach til nytårsfest version 2.0!

 

Hvis du har vundet i lotto, og ikke ved hvad du skal bruge alle dine penge til, så er det også en mulighed at tage en privat flyvetur rundt om jorden for at opleve nytåret to gange. Selskabet Privatefly har tidligere for den nette sum af 191.000 dollars (1.340.000 kr) tilbudt en privat flyvetur og sørget for, at du kan opleve nytåret to gange på én aften. Men så er vin, champagne og gourmetmad også inkluderet i prisen… Man skal selv lægge planer for, hvordan man vil fejre nytåret i de to byer. Og prisen er desuden kun for én vej.

Den 12 timer lange flyvetur bringer dig fra Sydney til Los Angeles. Los Angeles er 19 timer bagud i forhold til Sydney – så dermed er der lagt op til en nytårsfejring om igen, når du sætter fødderne på amerikansk grund.