USA
USA

Smukke togrejser: 6 ekstreme togruter i verden

For tiden kan du på DR nyde serien ”Ekstreme Togrejser”, som tager dig igennem nogle af verdens mest fantastiske jernbanerejser, hvor imponerende tog møder storslåede landskaber.

Turen tager dig lige fra Northern Belle langs den walisiske grænse til Indlandsbanen i Sverige.

Her giver vi dig en smagsprøve på togrejserne.

 

Smukke togrejser i både vinter- og sommerland

 

Kyst til kyst ved det indiske Stillehav på en af de smukke togrejser 

Grænser til Australien har været lukket for rejsende i godt et år, men briterne står først i kø til at komme derned igen, når de åbner. Journey Beyond, som driver det indiske Stillehav, booker internationale besøgende fra midten af 2022. Oplevelsen er en episk 4.532 km transkontinental krydsning fra Sydney til Perth via vingårdsbyen Adelaide. Denne smukke togrejse bjergkæder, passerer gennem tørre ørkener, guldmarker, dale og subtropiske savanner over fire dage og tre nætter. Den tænder fantasien, mens det ene dramatiske landskab flyder ind i det næste.

The World’s Most Scenic Railway Journeys-episoden fokuserer direkte på rejsen fra Sydney til Adelaide. Den vækker vores appetit på at rejse med fantastiske optagelser af Blue Mountains i New South Wales og den lyserøde tyggegummi Lake Bumbunga og vingårde i Clare Valley.

Dem, der bryder rejsen i Adelaide, er forkælet med valg, når det kommer til, hvordan de skal tilbringe dagene, indtil toget ruller tilbage til byen for at tage dem videre til Perth. At køre på Epicurean Way – en af Australiens bedste mad- og vintureruter, udforske dyrelivets paradis på Kangaroo Island eller tage nordpå til Flinders Ranges outback-regionen. Det sikrer alt sammen særlige oplevelser og en varm australsk velkomst fra de lokale.

 

 

Alaska Railroads Denali Stars smukke togrejse

Denali National Park er hjemsted for nogle af Alaskas mest berømte seværdigheder. Herunder det højeste bjerg i Nordamerika – Denali (også kendt som Mt. McKinley). En uspoleret vildmark af gletsjerfloder og masser af dyreliv, herunder elge, bjørne og ulve. Alaska Railroads flagskibstog, Denali Star, afgår fra Anchorage for den 356 mil lange rejse til Fairbanks og stopper i Denali National Park. Den er virkelig en af verdens mest naturskønne jernbanerejser. Alaska Railroad er gennemsyret af historie og er rig på legendariske historier.

 

Det smukke, nordlige Belle langs de walisiske grænser

The Northern Belle handler lige så meget om selve rejsen som destinationen, hvor gæster bliver transporteret tilbage i tiden til rejsens gyldne tidsalder. 1930’ernes æra med overflod, hvor togrejser var virkelig glamourøse. De syv nænsomt restaurerede vogne er blevet lavet af nogle af Storbritanniens topeksperter, hvor hver eneste lille detalje er taget i betragtning. 

Dette luksuriøse tog kører dag- og weekendrejser rundt i Storbritannien fra mange afgangssteder. Den garanterer gæsterne enestående gastronomi og en fantastisk udsigt. En af de mest fantastiske smukke togrejser. 

 

The Far North Line fra Inverness til Wick i Skotland

Far North Line, den nordligste jernbanelinje i Storbritannien, er en tur i landdistrikterne helt inden for Skotlands højland. Fra Inverness krydser ruten den spektakulære Nordsøkyst forbi destillerier og golfbaner til Thurso.

Derefter går turen videre til den engang så mægtige fiskerihavn Wick. Etapen fra Inverness til Thurso tager cirka fire timer. Den fulde rejse fra Inverness til Wick er cirka fire og en halv time.

Se ud af vinduet for at se udsigten over Skibo Castle, Carbisdale Castle og Balblair Wood ved bredden af Loch Fleet. For en ægte smag af Skotland på ruten, køb The Great Scenic Tasting Box fra Inverness Station, før du rejser og putter dig i et udvalg af lækre lokale lækkerier.

 

 

Indlandsbanen er en af de smukke togrejser i Sverige

Indlandsbanen (på svensk, Inlandsbanan) giver en smuk togrejse gennem Lapland vildmark, hvor du kan forbinde dig med de magiske landskaber og utrolige udsigter over det indre og arktiske Sverige. Med laksefloder, sneklædte bjerge, kulturarvsmuseer og søer, er denne rejse meget speciel. I juni og begyndelsen af juli bliver passagererne også forkælet med midnatssol.

Togoplevelsen kan pakkes sammen med et krydstogt langs den norske kystlinje, hvilket giver en spektakulær tur.

 

Tornado-damptoget fra York til Edinburgh

Tornado er bygget fra bunden af et dedikeret hold af frivillige og ligner et damplokomotiv fra en svunden tid, men blev faktisk færdiggjort i 2008. Med i filmen Paddington 2, Top Gears ‘Race to the North’ og stjernen i to BBC-dokumentarer er dette imponerende damptog ikke fremmed for det store lærred.

I den nye togserie af verdens mest naturskønne jernbanerejser vises York til Edinburgh-ruten, der fremhæver en fantastisk udsigt, herunder Nordsøen, River Tweed, den hellige ø Lindisfarne og byerne Durham og Newcastle.

 

Harzen

Rejsetilbud

Rejse til Peloponnes
Rejse til Peloponnes & Skønne Tolo
Se rejsetilbud
Rejse til Madeira
Rejse til Madeira
Se rejsetilbud
Ischia
Rejse til Ischia
Se rejsetilbud

I samme kategori

Italien
Harzen
Disneyland Paris
Oktoberfest

Mest læste

troldejagt i Danmark
krydstogt rhinen
Italien
De største lufthavne i verden

Forsiden netop nu

Halloweenoplevelser
Italien
Thailand øer
Harzen
Disneyland Paris
Salzburgerland
Oktoberfest
imgonline-com-ua-CompressToSize-aBa1V0H1SFTwtsw

Mest læste

Danmark

Halloweenoplevelser
Weekendophold
Hindsgavl slot
rejser efter baeredygtighed

Skiferie

schladming-travelmore
Østrig
Smukke skiområder i Europar
skisportssteder i Østrig

Camping

Camping i Norge
Ferie i Aarhus
Camping Aarhus
ø-ferie i Danmark

Rejsetilbud

porto-343487_640
Julemarkedsrejse
imgonline-com-ua-CompressToSize-DknBXQbqlP
imgonline-com-ua-convertv6H1m65qGtwx
Bucketlist
porto-scaled-e1662661879568
mountains-5732202_640

Vind en overnatning for 2 personer

Tilmeld dig Travelmore’s og Vagabond’s nyhedsbrev, og deltag i konkurrencen om 1 overnatning for 2 personer inkl. lækker morgenbuffet. (værdi op til 1.500 kr.)