Volksparkstadion i Hamborg


Hamborgs hold Hamburger SV har et fantastisk stadion (Volksparkstadion), med de nyeste og bedste faciliteter, så det er ikke tilfældigt, at det er et stadion, som tiltrækker mange fodboldinteresserede.

Der er plads til 57.000 tilskuere til en Bundesliga-kamp og lidt færre til internationale kampe, da nogle af pladserne er ståpladser, og ikke må tages i brug ved internationale kampe. Så hvis du er til fodbold og elsker at opleve den fantastiske stemning til en stor fodboldkamp, så må du ikke snyde dig selv for en fodboldoplevelse i Hamborg.

Vi har selv været der med to drenge på 6 og 8, og det var en imponerende oplevelse for to fodboldinteresserede knægte. Men husk du skal være ude i god tid for at få billetter.


Adresse:

  • Sylvesterallee 7, 22525 Hamborg

Overvejer du en stadion- og museumstur, kan du tjekke de sæsonbestemte åbningstider her.

Seværdigheder i Hamborg - Volksparkstadion i Hamborg


Kanalrundfart i Hamborg


Hamborg er kendt for sit enorme havnemiljø og mange kanaler. Rent faktisk er der flere broer i Hamborg, end der er i Venedig og Amsterdam til sammen! Der er mere end 2500 broer, som krydser både kanaler og floder. Hamborg kaldes derfor med rette for Nordeuropas Venedig. Så hvad er mere oplagt end at opleve Hamborg fra vandsiden.

Der er mulighed for flere slags bådture, både omkring kanalerne eller langs det imponerende havneområde. Hvis du vælger en kanalrundfart, så råder vi dig til at vælge den i smukke Speicherstadt.

Ønsker du at booke en kanalrundfart i Hamborg hjemmefra, kan du gøre det her.

Kanalrundfart i Hamborg


Planten un Blomen


Dette er en fantastisk stor grøn park i hjertet af Hamborg, hvor du kan tage et velfortjent pusterum. Der er både plads til en lille picnic eller til at hygge sig med børnene på den store legeplads. Parken består af mange smukke anlæg, og der er både kiosker, en restaurant, ishuse og mulighed for at slå din kone/mand og/eller børn i minigolf.

Adresse:

  • St. Petersburger Straße 28, 20095 Hamborg

Åbningstider:

  • Okt. – mar.: 07.00 – 20.00
  • Apr.: 07.00 – 22.00
  • Maj – sep.: 07.00 – 23.00
Planten un Blomen


Speicherstadt


Speicherstadt er på UNESCOs Verdensarvsliste – og det forstår man godt, når man besøger området. Speicherstadt er et af verdens største historiske lagerbygningskomplekser.

Området er spækket med sammenhængende blokke af pakhuse, gamle jernbroer og kanaler af vand, og der er en særlig ro og karakter over dette specielle sted. Flere af pakhusene tjener faktisk stadig deres oprindelige formål, og gemmer bl.a. på verdens største lager af orientalske tæpper.

Speicherstadt er opført mellem 1885 og 1927, og her var kanalerne mellem pakhusene den vigtigste transportvej. Varer som tæpper, krydderier, tobak, kaffe og te blev losset direkte til husenes luger ud til vandet. I dag er det dog primært turister som sidder i bådene, der sejler gennem de hyggelige kanaler. Husene bliver i dag brugt til bl.a. et toldmuseum, et krydderimuseum (Spicy’s) og Miniatur Wunderland.

Speicherstadt i Hamborg


Miniatur Wunderland


Miniatur Wunderland er en enorm modeljernbaneudstilling, der tiltrækker omkring 1 million besøgende om året. Udstillingen er med sine 1.490 kvadratmeter den største af sin slags i verden.

Du kan bl.a. opleve kørende biler og en lufthavn med lettende og landende fly i landskaber, med kendte bygninger fra både Tyskland, Østrig, Schweiz, Skandinavien og Italien. Så især hvis du har børn med til Hamborg, vil det være oplagt at besøge Miniatur Wunderland, som vil imponere både store og små.

Adresse:

  • Kehrwieder 2, 20457 Hamborg

Åbningstider:

  • Åbent alle dage min. 09.30 – 18.00. Tjek Miniatur Wunderlands hjemmeside for den pågældende dags åbningstid.
Miniatur Wunderland i Hamborg


Reeperbahn


Er du til fest og farver, så må du ikke gå glip af den hele 930 m. lange gade Reeperbahn. Det er Hamborgs svar på Jomfru Ane Gade, bare endnu bedre og vildere. Den er sprængfyldt med diskoteker, barer og natteliv.

Reeperbahn-kvarteret er også kendt for den meget udbredte prostitution. Det er især i Herbertstrasse, som løber parallelt med Reeperbahn, at du finder bordeller og desuden kan se de prostituerede, der viser sig frem i vinduerne.

Reeperbahn


Vil du hellere et smut til Berlin, kan du også læse om seværdigheder i Berlin.