vitus300x600rund

Savner du samvær med familien? Nyd en familieferie i Østrig

Efter adskillige mørke måneder med corona og isolation, går vi nu endelig lysere tider i møde. Har du og din familie brug for et afbræk fra hverdagen og dens mange forudsigeligheder? Det er tid til at gribe muligheden, for endelig at kunne rejse ud i verdenen igen. En oplagt destination til samvær uden forstyrrelser er en familieferie i Østrig.

Landets mange familievenlige aktiviteter, for store som små børn, byder på masser af sjov for hele familien. Fra verdens ældste forlystelsespark til verdens største isgrotte, fra alpe zoo til dinosaurparker – der er ingen ende på børnevenlige oplevelser i Østrig. Her er 6 gode ferieideer til dig og din familie, til den bedste familieferie i Østrig.

 

Wiener Prater: Verdens ældste forlystelsespark

Wiener Riesenrad i verdens ældste forlystelsespark

Beliggende i Wiens andet distrikt, Leopoldstadt, er Wiener Prater en stor offentlig park, der huser byens mest berømte messeområde. Wurstelprater, byens ældste forlystelsespark, er også den ældste forlystelsespark i hele verden. Messeområdet havde en beskeden begyndelse med snackbarer, boder og en bowlingbane. Men har siden udviklet sig og huser nu alle de moderne forlystelser og attraktioner.

Den mest berømte af disse attraktioner er pariserhjulet, Wiener Riesenrad, som med sine 65 meters højde ligger ved indgangen til parken. Med mere end 250 attraktioner vil både børn og voksne med sikkerhed finde noget at nyde i forlystelsesparken Prater.

 

 

Sænk farten på familieferie i Østrig i Mirabellslottet- og haverne

Mirabellhaverne

Et af Salzburgs mest stemningsfulde landskaber er Mirabellslottet og -haverne fra det 17. århundrede. Disse tjener faktisk som baggrund for den berømte film The Sound of Music. Haverne her er en rigtig godbid for familier. Dens rækker af roser og udestuer gør det til et fantastisk sted at tage en familietur.

Dværghaven er særligt sjov for hele familien, da den huser en række havenisser fra det 17. århundrede. Komplet med drilske grin og eftertænksomme blikke. Den fortryllende rosenhave er foret med snesevis af perfekt arrangerede roser. Hvilket gør det til et farverigt sted for hele familien at finde et ånderum. I dag fungerer Orangeriet som et palmehus og er også et besøg værd – det perfekte sted at tilbringe en stille stund.

 

Familieferie i Østrig i Werfens Isgrotter: Verdens største isgrotte

Werfens Isgrotter ligger en times kørsel fra Salzburg og er en god mulighed for en familiedagstur. Et fascinerende naturfænomen, verdens største isgrotte, vil du møde her. Denne lomme af unik naturskønhed strækker sig mere end 42 kilometer under jorden og er et beskyttet økosystem.

Den første kilometer af dette utrolige naturvidunder er åben for offentligheden. Når du træder gennem den 20 meter brede indgang, vil hele familien helt sikkert blive forbløffet. Traditionelle minelamper udstedes til besøgende for at ledsage dem gennem den underjordiske verden. Det er en virkelig æterisk oplevelse.

 

 

Tag familieferien tilbage i tiden med Triassic Park 

Tag et skridt tilbage i tiden, og tag dit barn væk til et land med forhistorisk tro. Triassic Park på Steinplatte Mountain i Waidring er et fantastisk sted for opdagelse, forbløffelse og for at opleve store forhistoriske eventyr. Bagefter giver Triassic strand en fantastisk tid for børn i alle aldre.

De forstenede koraller og forhistoriske fossiler i denne eventyrpark er 200 millioner år undervejs. Og de er bestemt langt mere beundringsværdige end din gennemsnitlige grønne skov. Efter gondolturen til toppen kan børn lade sig fascinere af det 400kvm store anlægs ærefrygtværdige dinosaurafstøbninger, rigtige dinosaurfossiler, interaktive- og praktiske udstillinger.

Udenfor afrunder animatroniske dinosaurer og en fantastisk tema-relateret legeplads oplevelsen. Triassic Trail byder på fortolkende udstillinger langs en 4km lang sløjfesti. Her fortælles om udgravningen og fossilerne, der er opdaget i området. Stien er tilgængelig for barne- og klapvogne. Efter al den læring, kan i slappe af ved Triassic-stranden med dens 30m rør-rutsjebane og lille pool at køle af i.

 

Hyg jer med dyrene i Innsbruck alpe zoo

familieferie i Østrig

Grundlagt i 1962 er dette verdens eneste zoologiske have med alpint tema. Europas højeste zoologiske have på 750m over havets overflade og hjemsted for verdens største koldvandsakvarium. Grundlagt med henblik på forskning, bevaring og uddannelse, har det ydet et uvurderligt bidrag til genindførelse af truede arter i naturen.

Besøgende kan se stenbukke springe fra klippe til bjergklippe og bjørne der leger i vandfald. Derudover losser der slapper af i solen og gribbe der suser gennem luften. For dem der ønsker at komme tættere på den zoologiske haves beboere, er der adskillige gennemgående indhegninger og volierer. Sidst men ikke mindst, er der et kæleområde med venlige husdyr.

Rejsetilbud

Rejse til Nordgrækenland
Eventyrrejse til Nordgrækenland
Se rejsetilbud
Rejsetilbud Mallorca
Rejsetilbud Mallorca inkl. udflugter
Se rejsetilbud
960_Spanien_Andalusien_Guadix
På opdagelse i Andalusien
Se rejsetilbud

I samme kategori

Italien
Harzen
Salzburgerland
Oktoberfest

Mest læste

troldejagt i Danmark
krydstogt rhinen
Italien
De største lufthavne i verden
Small Danish Hotels

Forsiden netop nu

Halloweenoplevelser
Italien
Thailand øer
Harzen
Disneyland Paris
Salzburgerland
Oktoberfest
imgonline-com-ua-CompressToSize-aBa1V0H1SFTwtsw

Mest læste

Danmark

Halloweenoplevelser
Weekendophold
Hindsgavl slot
rejser efter baeredygtighed

Skiferie

schladming-travelmore
Østrig
Smukke skiområder i Europar
skisportssteder i Østrig

Camping

Camping i Norge
Ferie i Aarhus
Camping Aarhus
ø-ferie i Danmark

Rejsetilbud

porto-343487_640
Julemarkedsrejse
imgonline-com-ua-CompressToSize-DknBXQbqlP
imgonline-com-ua-convertv6H1m65qGtwx
Bucketlist
porto-scaled-e1662661879568
mountains-5732202_640

Vind en overnatning for 2 personer

Tilmeld dig Travelmore’s og Vagabond’s nyhedsbrev, og deltag i konkurrencen om 1 overnatning for 2 personer inkl. lækker morgenbuffet. (værdi op til 1.500 kr.)