Gravel biking i Østrigs bjerge

Er du vild med at cykle og leder du efter en aktiv ferie i smukke omgivelser? Så er Østrig den perfekte destination til tilfredsstillelse af disse behov. Grusstier, skovveje, lange cykelstier langs floden – indtil nu havde du brug for forskellige cykler for at udforske Østrig. Men nu findes der grus cykler (gravel bikes) til alle disse forskellige ruter. Disse cykler, med deres brede dæk og det lette landevejscykelstel, lover masser af sjov på vejen såvel som i udfordrende terræn.

Det er derfor heller ikke underligt, at cykling er blevet en af ​​de mest populære måder at opleve Østrigs landskab og store som små byer på. Vi har samlet 4 forskellige cykelruter der hver især byder på naturskønne oplevelser og fuld fart fremad.

 

Danube cykelsti: Et mekka af historie og kultur

Gravel biking

 

Vi starter med den måske mest fremtrædende af alle cykelruter i Østrig – denne tur tager dig til nogle af Østrigs mest imponerende kulturelle steder. Startende ved den historiske tyske grænseby Passau, følger stien Donau-floden (Europas næststørste) gennem det smukke landskab i den øvre del af Donau-dalen til Wien. Din rejse fører dig gennem tiden forbi byer fra romertiden, barokke klostre og kirker, til den vilde romantik i Strudengrau og til Grein.

Undervejs vil du se byen Linz, det barokke kloster St. Florian, mange nærliggende slotte og selvfølgelig den berømte “Wachau”-region med dens charmerende landsbyer, vinmarker og romantiske frugtplantager. Andre must-see stop på turen inkluderer Dürnstein med dens ruiner, hvor kong Richard Løvehjerte blev fanget på vej tilbage fra korstogene, og den 1.000 år gamle by Krems. For dem, der ønsker at cykle videre forbi Wien, er Hainburg-området tæt på grænsen til Slovakiet enden af ​​den afmærkede cykelsti.

  • Afstand: 317 km
  • Start og mål: Passau og Hainburg

 

 

River Enns cykelsti: Gravel biking gennem en verden af ​​bjerge

River Enns Cycle Trail er uden tvivl en af ​​de smukkeste cykelstier i Alperne – En udfordrende, interessant sti, der tager naturelskere gennem de østrigske forbundsstater Salzburg, Steiermark og Øvre Østrig. Denne bakkede tur byder på flere stigninger og kræver, at du møder et par udfordringer. Imponerende bjerge, såsom Dachstein, romantiske dale, brusende vandløb, søvnige landsbyer og historiske byer, såsom Radstadt, Schladming og Steyr, er dine ledsagere gennem den unikke naturlige kulisse.

Det er en ideel rute for atletiske motorcyklister. I den første sektion vil du blive forbløffet over de mange facetter af den højtliggende alpine verden, mens hovedtrækket i den anden sektion er den stadigt roligere Enns. Byerne Radstadt og Steyr der er en del af foreningen Small Historic Towns og har opfyldt de visse kriterier, der garanterer at besøget bliver en helt speciel oplevelse.

  • Afstand: 262,7 km
  • Start og mål: Salzburg til Enns

 

Tauernradweg langs Salzach og Saalach floden

Østrig

 

Naturskønne omgivelser, Europas højeste vandfald, et besøg i Salzburg og utallige attraktioner undervejs. Dette kan meget vel være en af ​​de mest spændende cykelture i Europa. Højdepunkter inkluderer Liechtenstein-kløften og Hohenwerfen-slottet. Udgangspunktet for denne cykeltur er den lille landsby Krimml, midt i Hohe-Tauern National Park-regionen. Med sine imponerende vandfald og spændende vandreture kan det tage dig en ekstra dag at forlade Krimml og komme i gang med din rejse.

Cykelstien vil følge Salzach-floden gennem charmerende landsbyer til Zell am See, et malerisk sommer- og vinterferiested. Her har du to muligheder for din vej til Salzburg: For det første kan du fortsætte langs Salzach-floden med en chance for at besøge verdens største isgrotter i Werfen eller saltminerne i Hallein. Eller du kan tage den (endnu mere) naturskønne rute langs Saalach-floden, besøge charmerende steder som Maria Alm og Lofer og tage en genvej gennem Bayern til Salzburg. Fra Salzburg fører cykelstien nordpå gennem Oberndorf (med Silent Night-kapellet) til den tyske grænseby Passau, hvor du kan forbinde og fortsætte til Donau-cykelstien mod Wien.

  • Afstand: 326 km i alt, 177 km fra Krimml til Salzburg
  • Start og mål: Krimml og Passau

 

Salzkammergut Lake District Tour: Gravel biking kombineret med vandaktiviteter

Sø-regionen “Salzkammergut” i Øvre Østrig byder på et stort antal søer i et smukt alpemiljø. I de senere år er det blevet et af de mest populære feriesteder i Østrig. Denne cykeltur vil introducere dig til den store Salzkammergut-region og tage dig til ikke mindre end 13 søer, mens du får en chance for at tage en pause fra din cykling med svømning, fiskeri, sejlads og vandreture. Denne tur er en sløjfe, som giver dig mulighed for at starte dit eventyr hvor som helst langs ruten.

Fra det officielle udgangspunkt Salzburg, fortsætter ruten mod sydøst til St. Gilgen ved Wolfgangsee søen, og derefter videre til St. Wolfgang og Bad Ischl. Længere mod syd vil stien føre dig ind i den maleriske by Hallstatt. For en billedskøn udsigt over byen, foreslår vi at tage færgen og nyde en af ​​landets bedste foto-ops. Sløjfen fortsætter via Traunsee, Attersee og Mondsee – som alle byder på nogle fantastiske vandaktiviteter.

  • Afstand: 309 km i en sløjfe
  • Start og mål: Salzburg

Rejsetilbud

960_Spanien_Andalusien_Guadix
På opdagelse i Andalusien
Se rejsetilbud
Skirejse til Trysil
Skirejse til Trysil
Se rejsetilbud
Skilejlighed i Geilo
Skilejlighed i Geilo
Se rejsetilbud

I samme kategori

Det østrigske køkken
winter-market-at-the-prater-3004765_640
Tourismus-GmbH_Josef
Salzburgerland

Mest læste

Verdens største lande
Verdens største vulkaner
Marokko
troldejagt i Danmark

Forsiden netop nu

Israel
Det østrigske køkken
winter-market-at-the-prater-3004765_640
Basel
Jul i Europa
Europas bedste pizza 2022
palma-3226352_640
Verdens bedste shopping-byer

Mest læste

Danmark

Juleophold
julemarked i tivoli
Holmely glamping
Halloweenoplevelser

Skiferie

Tourismus-GmbH_Josef
schladming-travelmore
Østrig
Smukke skiområder i Europar

Camping

Holmely glamping
Camping i Norge
Ferie i Aarhus
Camping Aarhus

Rejsetilbud

Verdens bedste barer 2022
Essensen af Vietnam
Niedersachsen
Hjemsøgte hoteller
Marokko
Polarnatten i Grønland
imgonline-com-ua-CompressToSize-um3aqIfRd3

Vind en overnatning for 2 personer

Tilmeld dig Travelmore’s nyhedsbrev, og deltag i konkurrencen om 1 overnatning for 2 personer inkl. lækker morgenbuffet. (værdi op til 1.500 kr.)