Familierejser er en perfekt måde at opleve verden. Sammen med dem du elsker, nye oplevelser og minder for livet.

Vi har samlet destinationer for jer, der ønsker at rejse som familie. Lær nye steder at kende og få kulturoplevelser med hjem i kufferten.

 

Lykien, Tyrkiet

Er I på jagt efter kulturoplevelser?
Så kan I opleve nomadiske Yörüks. Oprindeligt kommer denne gruppe af personer fra forskellige tyrkiske grupper, der spændte fra Balkan til Iran. De fleste af Yörüks har nu slået sig ned – imens mange af deres tusind år gamle skikke lever i bedste velgående.

Beliggende i den historiske Lykien-region i det sydvestlige Anatolien er Teke-halvøen ét af de steder, hvor Yörük-kulturen er særlig tydelig. I Teke lever Yörüks et semi-nomadisk liv med deres telte, hyrdehunde og traditioner.

I de senere år er det blevet muligt for familier at vandre i dele af den berømte Lycian Way. Her kan I besøge gamle steder som Patara, Xanthos eller Letoon. Det er også muligt at svømme i krystalklart vand, mens I overnatter på hoteller, pensionater, telte eller i landsbyboernes egne hjem. Det er dog især et sted, hvor børnene kan have det sjovt. Det er muligt at hjælpe med at lave lokale kager, malke geder eller deltage i olivenhøsten.

 

Granada, Spanien

Er I til arkitektonisk skønhed?
I Granada kan i besøge en paladsby af Nasrid-sultaner fra det 13. århundrede. Nasrid-sultanerne herskede i det længstvarende og sidste muslimske dynasti på denne Iberiske Halvø, Alhambra (“rødt fort”). Den betragtes som den mauriske arkitektoniske juvel i Europa. Dette UNESCO Verdensarvssted hviler på en bakke over Granada, én af ​​de mest maleriske byer i Spanien.

Det, der gør stedet til noget helt magisk, er, at der er et helt særligt mønster af indviklede mosaikker, arabesker og mugarnas (pyntehvælvinger). Det gør Alhambra til et mesterværk af geometrisk skønhed. Her kan børn lære en masse om matematik – ved at tale om former, symmetri, proportion og måling.

Ved Lions Palace, ét af Alhambras tre originale kongelige paladser, er der plads til at beundre det centrale springvand. Dens udførlige design har 12 stenløver, der understøtter et stort marmorbassin på ryggen og spytter vand fra munden. 

 

familierejser

Foto: NPS Photo

Eastern Shore, Maryland: Familierejser med kulturhistorie

Oplev kulturhistorie!
“The Underground Railroad” i Dorchester County flyder gennem vandveje, vådområder, sumpe og tidevandsmoser på Marylands østlige kyst. Det er et underjordisk netværk af hemmelige sikkerhedsveje og sikkerhedshuse, der blev brugt til at flygte fra slaveri i start-midt det 19. århundrede. Et fantastisk sted for familierejser, hvis I gerne vil opleve historie.

Det er her, én af det hemmelige netværks mest berømte personer, Harriet Tubman blev født. Hun blev født i slaveri, men voksede op og fik fantastiske færdigheder – som at fange, jage og bruge stjerner til at finde vej med. Hun plejede at flygte til friheden i Pennsylvania, men vendte derefter tilbage 13 gange for at redde mere end 70 venner og familie fra slaveri. Hendes  historie er fortalt på Harriet Tubman Underground Railroad Visitor Center, ét af de mere end 30 stop langs Harriet Tubman Underground Railroad Byway.

For at bringe Tubmans historie til live for børn, kan I prøve et kajak-eventyr i Byways Blackwater National Wildlife Refuge. Historien lyder, at som barn fangede Tubman moskus her og arbejdede sammen med sin far. 

 

Bonaire

Er I på udkig efter at opleve et mangeårigt marinereservat?
En masse sollys, et turkisblåt hav, palmer, hvide strande og en afslappet atmosfære. Hvis det lyder som noget for jer, skal I besøge Bonaire. Sammenlignet med mange andre caribiske øer er Bonaire stille og stadig relativt vildt. Ud for øens kyst ligger ét af de ældste havreservater i verden.

Bonaire National Marine Park blev etableret i 1979 og har været på UNESCO’s foreløbige Verdensarvsliste siden 2011. Reservatet omfatter et kæmpe område med koralrev, søgræs og mangrove træer. Bonaires sunde rev er en magnet for dykkere og snorklere, der kan se op til 57 arter af koraller og mere end 350 forskellige fiskearter.

Mange af dykkerskolerne på Bonaire deltager i Reef Renewal-programmet, hvor frivillige kan dyrke og vedligeholde koraller i undervandsgartnerier og derefter plante dem i revet. Alle, der kan dykke, kan komme og hjælpe efter at have gennemført PADI Reef Renewal Diver-kurset.

 

familierejser

Donau-floden: Familierejser i krydstogtformat

Oplev europæisk historie ved et krydstogt!

At sejle på Donau-floden kan virke som at rejse gennem et rige af eventyr med den flotte udsigt over slotte, middelalderbyer og statslige paladser. De er med til at bringe europæisk historie til livs. Floden snor sig gennem 10 europæiske lande: Tyskland, Østrig, Slovakiet, Ungarn, Kroatien, Serbien, Rumænien, Bulgarien, Moldova og Ukraine. De fleste Donau-krydstogtsruter indebærer stop i mindst 4 af dem. Her er der særlige familierejser for børnefamilier, hvor der er forskellige aktiviteter på land.

Børnene kan lære om Middelalderen og dens forskellige dimensioner, hvis I udforsker Veste Oberhaus i Passau, Tyskland. Det er ét af de største overlevende slotskomplekser i Europa. I kan også få muligheden for at opleve ældre ungarske ridetraditioner på en sydungarsk ranch. Her er der frygtløse csikós eller dygtige hyrder, der rider stående og kan balancere på ryggen af ​​to galopperende heste.