Seværdigheder i Lissabon

Castelo de Sao Jorge


Castelo de Sao Jorge er det absolut største “must-see” i Lissabon. Den fantastiske borg kan ses fra stort set hele byen, da den ligger på den højeste bakke i Lissabon. På en travetur op til borgen skal du forcere et utal af trapper, men de ømme fødder er det hele værd, når du ankommer til borgen og får mulighed for at opleve den mest storslåede udsigt over hele Lissabon. Indgangsbilletten koster 10 Euro pr. mand. Hvis du tager turen på en tirsdag eller lørdag, kan du passende lægge vejen forbi gademarkedet Feira da Ladra, som afholdes disse dage. Det ligger på din vej op til Castelo de Sao Jorge.


Jeronimos Monastery


Denne fantastiske kirke og kloster er et World Heritage Site på UNESCOs Verdensarvliste, og det er én af de seværdigheder i Lissabon, der tiltrækker flest besøgende. Det ligger i Belém lidt uden for Lissabons centrum. Klostrets facader er spækket med detaljerede dekorationer, og inde i klostret vil du imponeres af de mange søjler.

Adresse:

  • Praça do Império, 1400-206 Lissabon

Åbningstider:

  • Tirs. – søn.: 10.00 – 17.00
  • Man.: Lukket
Seværdigheder i Lissabon - Jeronimos Monastery


Belém-tårnet i Lissabon


Tårnet er et ”must-see” og ligger i samme bydel som Jeronimos Monastery. Det er et fæstningstårn og er opført i det 16. århundrede til minde om Vasco de Gama og Lissabons skytsengel Sao Vicente. Det blev bygget som en tilføjelse til Johan 2. af Portugals forsvarssystem.

Tårnet er 35 meter højt og består også af en sekskantet bastion med flere vagttårne. Siden 1983 har tårnet, ligesom Jeronimos Monastery, været at finde på UNESCOs Verdensarvsliste.

Adresse:

  • Av. Brasília, 1400-038 Lissabon

Åbningstider:

  • Sæsonbestemte, se hjemmeside her.
Seværdigheder i Lissabon - Belém-tårnet


Elevador de Santa Justa


Dette nationale monument og store turistattraktion er et smukt jerntårn, faktisk en stålindrammet elevator, der indeholder to elevatorer. De kan hver medtage ca. 29 personer og transportere dem de 32 meter fra Baixa til en gangbro, der går til Largo de Carmo i Bairo Alto. I stil minder det om Eiffeltårnet.

Det blev indviet som dampdrevet elevator i 1902 og blev i 1907 omdannet til elektricitet. Tårnet indeholder også en café med en fantastisk udsigt, hvor der ofte er musikalsk underholdning for turisterne. Turistattraktionen er åbent dagligt fra 8-21 og om sommeren til kl. 23.

Adresse:

  • Rua do Ouro, 150-060 Lissabon

Åbningstider:

  • Mar. – okt., hver dag: 07.30 – 23.00
  • Nov. – feb., hver dag: 07.30 – 21.00
Seværdigheder i Lissabon - Elevador de Santa Justa


Sporvogn 28 i Lissabon


Lissabon er kendt for sine gule sporvogne. Mange turister vælger at tage en tur med E28, da denne byder på en charmerende tur omkring centrum og bydelen Alfama. Det er en hop-on-hop-off-rute med over 30 stop, hvor man kan stå af og på og opleve byen. Turen varer ca. 40 minutter fra start til slut og går gennem bydelene Baixa, Alfama, Graca og Estrela. Du må ikke misse en tur med E28, hvor du vil møde både lokale og turister.

Sporvogn 28 i Lissabon


Akvarium i Lissabon – Oceanário de Lisboa


Der er altid noget hyggeligt ved at tage i zoo, når man er i udlandet. Oceanário de Lisboa er godt nok et akvarium, men det er stadig en af de seværdigheder i Lissabon du ikke må misse. Det er desuden en oplagt seværdighed, hvis du har dine børn med til Lissabon. Det er Europas største akvarium, der stod færdigt i 1998 med over 450 forskellige arter. Der er både blæksprutter, hajer, pingviner, koraller, gopler og alverdens fisk.

Den største tank indeholder 5 millioner liter vand. Der er i alt ca. 16.000 dyr. Det er et imponerende besøg for både børn og voksne, hvis du gerne vil opleve noget lidt andet end de traditionelle og mere kulturelle seværdigheder.

Akvariet ligger i bydelen Parque das Nacoes, som er nem at komme til med metroen. Du skal tage med den røde linie mod Aeroporto og stå af ved Oriente-stationen. Herfra skal du gå ca. 1,5 kilometer. Så husk bykortet eller indtast adressen på din telefons GPS, så bliver du nemt ført derhen. Der er åbent hver dag, og billetprisen til alle udstillinger for voksne er 17 euro og 11 euro for børn.

Adresse:

  • Esplanada D. Carlos I | Doca dos Olivais, 1990-005 Lissabon

Åbningstider:

  • Man. – søn.: 10.00 – 18.00

Læs mere om Lissabon:

Spisesteder i Lissabon

Hvornår på året skal man rejse til Lissabon?

Shopping i Lissabon

Rejse til Lissabon

Vil du hellere på strandferie, så læs bl.a. om Praia da Rocha, som er én af Europas bedste strande.

Rejsetilbud

Sandstrand på Algarvekysten
Langtidsferie til Algarvekysten
Se rejsetilbud
Rejse til Marokko
Jule- og nytårsrejse til Marokko
Se rejsetilbud
Rejse til Vietnam
Skøn rejse til Vietnam
Se rejsetilbud

I samme kategori

Italien
Disneyland Paris
rooftop-barer
amusement-park-1594958_640

Mest læste

Verdens største lande
Verdens største vulkaner
troldejagt i Danmark
alene

Forsiden netop nu

Israel
Det østrigske køkken
winter-market-at-the-prater-3004765_640
Basel
Jul i Europa
Europas bedste pizza 2022
palma-3226352_640
Verdens bedste shopping-byer

Mest læste

Danmark

Juleophold
julemarked i tivoli
Holmely glamping
Halloweenoplevelser

Skiferie

Tourismus-GmbH_Josef
schladming-travelmore
Østrig
Smukke skiområder i Europar

Camping

Holmely glamping
Camping i Norge
Ferie i Aarhus
Camping Aarhus

Rejsetilbud

Verdens bedste barer 2022
Essensen af Vietnam
Niedersachsen
Hjemsøgte hoteller
Marokko
Polarnatten i Grønland
imgonline-com-ua-CompressToSize-um3aqIfRd3

Vind en overnatning for 2 personer

Tilmeld dig Travelmore’s nyhedsbrev, og deltag i konkurrencen om 1 overnatning for 2 personer inkl. lækker morgenbuffet. (værdi op til 1.500 kr.)