Lissabon ligger ud til havet i den vestlige del af landet. Vejret i Lissabon er mildt med solrige, varme somre og milde, våde vintre. Du er næsten garanteret en solskinsferie, hvis du besøger landet mellem forår og efterår, da der er over 3000 solskinstimer årligt.

Fordelen ved klimaet i Lissabon er, at vejret er påvirket af Golfstrømmen, hvilket bevirker, at det sjældent vil føles ubehageligt varmt ligesom i andre sydeuropæiske byer.


Årstiderne i Lissabon


I forhold til mængden af regn, så er den årlige mængde nedbør ca. 600 mm fordelt på ca. 100 dage. Det er hovedsageligt i perioden fra oktober til marts, at der forekommer regn. Det regner sjældent om sommeren.

Vi vil anbefale maj, juni og september som perfekte måneder at besøge Lissabon i, da det ligger lige uden for den allervarmeste periode, og risikoen for regn er lille.

I juni kan du desuden opleve disse følgende kulturelle begivenheder:


Byfest i Lissabon

Den årlige byfest med sit højdepunkt d.12. juni på Avenida da Liberdade med et fantastisk optog og konkurrence mellem byens kvarterer om at have kreeret det bedste samspil mellem dans, musik og dragter.

Vejret i Lissabon


Fado-festival i Lissabon


Der afholdes også fado-festival, som kulminerer d. 30. juni med en koncert i parken Alameda D. Afonso Henriques. Her deltager nogle af de mest kendte fado-sangere i landet.

Lissabon fejer derudover også helgener i juni måned. Her fejer man kærligheden, hvilket kulminerer med begivenheden ”Casamentos de Santo António” (Sct. Antonios’ brylluper), hvor flere brudepar bliver viet i Lissabons katedral.


Sankt Hans i Lissabon


Sankt Hans fejres d. 23. og 24. juni og Sankt Peter d. 28. og 29. juni. Man laver et mindre bål, hvor der kastes krydderier og tidsler på. Derefter springer de over bålet, hvilket skulle være lykkebringende.

Læs mere om Lissabon: