Verdens sejeste bydele er netop blevet kåret, og vi kan være stolte af, at en bydel i Danmark ligger nr. 1 på listen.

Uden allerede at afsløre for meget, kan vi godt fortælle, at der er tale om en bydel i vores dejlige hovedstad København.

De øvrige bydele på listen omfatter f.eks. nabolag i New York, Edinburgh og Hong Kong.

Læs med her om verdens sejeste bydele. Måske du bliver inspireret til, hvor din næste rejse skal gå hen?

 

 

1. Nørrebro, København – kåret som verdens sejeste bydel

Uanset hvordan du definerer ‘cool’, så er Nørrebro indbegrebet af det.

Denne mangfoldige bydel på den nordlige side af Københavns søer er en blanding af historiske vartegn, ultramoderne arkitektur samt et væld af steder med mulighed for mad og drikke.

Selv i de hårdeste år har nye bagerier, restauranter og naturlige vinbarer spredt sig – og det siger næsten sig selv, at de alle sætter fokus på lokale, sæsonbetonede råvarer.

Verdens sejeste bydele

Nørrebro, København

 

2. Andersonville, Chicago

Byens historiske svenske enklave (bemærk flaget på kvarterets ikoniske vandtårn), Andersonville, er nu bedre kendt for sit LGBTQ+ natteliv og de barer og restauranter, der ligger langs Clark Street-korridoren.

I løbet af det sidste år er området vendt tilbage i stor stil og har budt velkommen til nye barer og restauranter. Imens har begivenheder som bl.a. Taste of Andersonville gjort et fremragende stykke arbejde med at fremvise elskede lokale institutioner.

 

3. Jongno 3-ga, Seoul

Historisk, excentrisk og meget uhøjtidelig: Velkommen til Jongno 3-ga – hjertet og sjælen i Seoul.

Du kender måske de nærliggende paladser, gallerier og andre diverse turiststeder. Men dette kvarters sande charme ligger i bedstefædrene, der klemmer sig rundt om badukens tavler i Tapgol Park, vognhandlerne, der sælger traditionel toffee på Songhae-gil, smykkebutikkerne til enhver lejlighed, restauranterne, der serverer nordkoreansk mad og de mange skjulte caféer og ølhuse.

 

4. Leith, Edinburgh

Leith var engang Skotlands vigtigste handelshavn og strækker sig århundreder tilbage.

I dag er det nordlige Edinburgh-kvarter imidlertid bedre kendt som et kulturelt hotspot. Det er hjemsted for store kunstinstitutioner og virksomheder.

I de senere år har flere bygninger fået nyt liv. Heriblandt er Leith Theatre og den nærliggende Biscuit Factory, der huser mere end 30 kreative virksomheder og eget forestillingsrum.

Verdens sejeste bydele

Leith, Edinburgh

 

5. Station District, Vilnius

Her findes der fabelagtig gadekunst: vægmalerier, gigantiske Tony Sopranos og skulpturer fastklemt på neoklassiske bygninger.

Der er også Loftas Art Factory, en sovjetisk fabrik, der er blevet omdannet til et vidtstrakt samfundsorienteret mødested med koncerter og modeshows.

Området er fyldt med caféer og lavmælte restauranter, der hovedsageligt tilbyder internationale retter.

 

6. Chelsea, New York

I de sidste to år blev ydre bydele som Astoria og Bed-Stuy udvalgt som de sejeste nabolag i New York, men i år går turen tilbage til Manhattan.

Når det kommer til grønne områder, bæredygtighed og samfundsudvikling, har denne del af byen sat tendenser, som alle byer kunne følge – lige fra den nye flydende park Little Island mod syd til Moynihan Train Hall i nord.

Verdens sejeste bydele

Chelsea, New York

 

7. XI Distriktet, Budapest

Indtil for nylig kom der kun besøgende til Budapests XI-distrikt (også kendt som Újbuda) for art-nouveau Gellért-bade, men i dag konkurrerer nabolaget med bydelens centrum i Pest.

Siden Covid-19 har mange lokale migreret til den grønnere Buda-side af floden, og intet sted er mere populært lige nu end dette kvarter, der strækker sig fra Gellért Hill mod syd langs Donau.

 

8. Ngor, Dakar

Livet i Ngor handler om Atlanterhavet. Fra de lokale, der slapper af og dyrker motion i Ngor-bugten til dykkerne og surferne, der er spredt rundt om kysten.

På Dakars nordvestlige spids tilbyder Ngor et pulserende udvalg af restauranter og barer.

Den maleriske Ngor-ø er en labyrint af smalle bougainvillea-foret gader og byder desuden på gyldne bugter, karakteristisk gadekunst og enestående arkitektur.

 

9. Sai Kung, Hong Kong

Med sine idylliske strande, maleriske vandrestier og velbevarede landparker er det ikke underligt, at Sai Kung så ofte bliver kaldt ‘baghaven i Hong Kong’.

At være tæt på naturen er naturligvis fantastisk, men lokalbefolkningen elsker også området, da det er langt mindre befolket end Hong Kongs centrale distrikter.

I forhold til mange andre dele af byen viser det også et stærkt engagement inden for bæredygtighed med et overflåd af økologi, helsekostforretninger og zero-waste butikker.

 

10. Richmond, Melbourne

Der er tre forskellige vibes her: Victoria Street er Melbournes destination for vietnamesisk mad; Bridge Road er kendt for sine fabriksbutikker, både inden for mode og møbler; og Swan Street er fyldt med nogle af forstadens bedste restauranter og caféer.

Richmond er hjemsted for en af ​​Melbournes mest elskede levende musikinstitutioner, Corner Hotel. Det er også en meget samfundsbevidst forstad, hvor Richmond Churches Food Center har distribueret mad til alle, der har haft brug for det i de sidste 30 år.

Yarra Council, som omfatter Richmond, var en af ​​de første lokale regeringer i verden, der erklærede et klimatilfælde, og har forpligtet sig til en ambitiøs plan om at gøre forstaden grønnere.

Verdens sejeste bydele

Richmond, Melbourne